Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:344, Did:0, useCase: 3


Velosipēdu tipi: kādu izvēlēties?

Redakcija
Redakcija

Arvien vairāk lietuviešu atklāj braukšanas ar velosipēdu baudu. Ja agrāk divriteņu transportlīdzekļi bija saistīti tikai ar iespēju sasniegt mērķi ātrāk nekā ar kājām, tad pašlaik velosipēdi bieži tiek izmantoti kā aizraujoša izklaide, kas vienlaikus palīdz uzturēt ķermeni formā un uzlabot veselības stāvokli. Tomēr velosipēdu tipu ir tik daudz, ka labākā tipa meklēšana pieprasa laiku un zināšanu. Jūsu uzmanībai šajā rakstā norādīsim būtiskās nianses, kas jāzina, lai izvēlētos Jums piemērotāko divriteņu transportlīdzekli.

Kalnu velosipēds
Protams, aktīvās atpūtas iecienītajiem – kalnu velosipēds ir nepieciešams, jo tikai ar šāda tipa velosipēdu veiksmīgi veiksiet sarežģītās trases. Pašlaik kalnu velosipēdu izvēle ir ļoti plaša, tāpēc vienmēr ir vērts ieguldīt mazliet vairāk, taču izvēlēties labāko kvalitāti.

Meža velosipēds
Ja esat aktīvākās atpūtas iecienītājs, izvēlējaties tieši meža ceļiem un celiņiem radītos velosipēdus, ar kuriem iespējams veiksmīgi braukt arī pa slikto ceļu. Braukšana ar parasto velosipēdu pa smilšu ceļiem būs sarežģīta, jo velosipēds iegrims un tad pieprasīs no Jums arvien vairāk spēkus.

Pilsētas velosipēds
Tiem, kuri dzīvo pilsētā un visbiežāk brauc pa asfalta segumu, ir jāizvēlas pilsētas velosipēdus, kas ir piemēroti braukšanai ne tikai pa līdzenumiem, bet arī pa kalniem. Ātrumi palīdzēs vieglāk manevrēt. Tomēr ir jāiegādājas arī piederumi, kas Jums palīdzēs kļūt par drošu satiksmes dalībnieku.

Jaukta tipa velosipēds
Ja nezinat, kāda tipa velosipēds ir Jums piemērotākais, un, ja tas ir vajadzīga ne tikai aktīvai atpūtai, bet arī ikdienas priekiem, - šādā gadījumā labākā izvēle ir jaukta tipa velosipēds, kas piemērots braukšanai gan pa ielu, gan pa meža celiņu. Šādus transportlīdzekļus bieži izvēlas tie cilvēki, kuriem velosipēds ir vajadzīgs ikdienas maršrutu veikšanai.

Velosipēdi ir ļoti dažādi. Galvenokārt, klāsts ir ļoti plašs, tāpēc katrs var atrast to, kas ir viņam piemērotākais. Tad ieguldiet mazliet sava laika un tas atmaksāsies Jums ar labāko velosipēda cenas un kvalitātes attiecību, velosipēds jums kalpos ilgi, izskatīsies lieliski, nebojāsies, bet bojājumi tiks ātri sakārtoti.
Izvēlējaties kvalitāti un tai nemaz nav jābūt dārgai!