Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:324, Did:0, useCase: 3


Hurma – garšīgs, vērtīgs un maģisks auglis

Redakcija
Redakcija

Šis oranžais auglis ir ne tikai sulīgs un garšīgs, tam piemīt arī milzum daudz vērtīgu īpašību kā fiziskās veselības jomā, tā arī smalko enerģiju līmenī. Hurma ir patiesi maģisks auglis. Taču sāksim ar tās praktisko pielietojumu.

Hurmas pielietojums tautas medicīnā.

Hurma pret saaukstēšanos

Hurma ir bagāta ar A un C vitamīniem, līdz ar to tā ļoti noderīga imunitātes stiprināšanai. Regulāra hurmas lietošana uzturā pasargā no saaukstēšanās slimībām, tai skaitā no gripas.
Ja tomēr esat saķēris kādu nepatīkamu saaukstēšanās vīrusu, tad samaisiet sulu, kas izspiesta no vienas hurmas ar 3 ēdamkarotēm ūdens un skalojiet ar šo maisījumu kaklu. Tas neļaus vairoties sliktajām baktērijām, mazinās sāpes kaklā un apturēs klepu.

Hurma sirds jaunībai un stiprumam

Pat mediķi iesaka cilvēkiem, kas sirgst ar sirds- asinsvadu saslimšanām, dienā apēst 1- 2 hurmas. Tas tāpēc, ka hurmas sastāvā ir liels daudzums kālija, kas tik ļoti nepieciešams normālai sirds darbībai. Pie kam hurma ir bagāta ar šķiedrvielām (hurmā to ir daudz vairāk nekā ābolos) un pasargā no saslimšanas ar aterosklerozi.

Tāpat hurma satur lielu daudzumu dzelzs, tāpēc ir ļoti vērtīga anēmijas ārstēšanā un profilaksē. Ja jūsu organismā trūkst dzelzs, ir pazemināts hemoglobīns, tad jums būtu vēlams divas reizes dienā izdzert pa 50- 100 ml hurmas sulas.

Hurma pret vēzi un akmeņiem nierēs

Hurmas sastāvā ir pietiekami daudz antioksidantu, kas cīnās ar brīvajiem radikāļiem. Ir pierādīts, ka hurmas augļi aizkavē ļaundabīgo audzēju veidošanos. Beta karotīns, ko satur šie augļi samazina risku saslimt ar onkoloģiskām slimībām. Sevišķi ieteicams hurmu lietot smēķētājiem.

Vēl hurma satur magniju, kas palīdz izvadīt no organisma nātrija sāļus. Tas pasargā no akmeņu veidošanās nierēs.

Vājējam garšīgi un ar baudu

Protams, hurma neaizvieto sporta nodarbības, taču, ja esat nolēmis nomest liekos kilogramus, tad šis auglis būs lielisks palīgs jūsu nodomam. 100 gramos hurmas ir tikai 53 kalorijas, bet tauku nav nemaz. Tieši tāpēc hurma tiek pieskaitīta diētiskajiem produktiem. Apēdot tikai divus šos augļus jau rodas sāta sajūta. Atšķirībā, piemēram, no āboliem, kas rosina apetīti.
Reizi pa reiziei varat aizstāt vakariņas ar hurmu. Tas būs gan garšīgi, gan veselīgi, gan palīdzēs samazināt svaru.

Hurma skaistumkopšanā

Par hurmu nevajadzētu aizmirst arī sievietēm, kas rūpējas par savu izskatu. Visos oranžās krāsas augļos, ieskaitot hurmu, ir liels daudzums karotīna, kas palīdz uzturēt ādu labā stāvoklī. Pie kam augļus var ne tikai lietot uzturā, no tiem var gatavot maskas sejai un ķermenim. Šim nolūkam no hurmas mīkstuma pagatavo putriņu, samaisa to ar saldo krējumu vai olas dzeltenumu un uzklāj uz sejas uz 15- 20 minūtēm. Pēc tam noskalo ar siltu ūdeni.
Efekts būs pat labāks, nekā pēc dārgu kosmētikas līdzekļu lietošanas.

Hurma- mīlestības talismans

Indijā hurma tiek uzskatīta par talismanu, kas spēj piesaistīt mīlestību. Tās aromātā ir feromoni, kas modina kaisli un seksuālo vēlmi. Tiek uzskatīts: ja sieviete piedāvā šo augli vīrietim, savukārt viņš to nobauda, tad iemīlas devējā līdz sirds dziļumiem. Daži svēto rakstu pētnieki uzskata, ka Ieva kārdināja Ādamu nevis ar ābolu, bet gan ar hurmu. It kā tulkojot esot radusies kļūda, neliela neprecizitāte. Lai nu kā tas arī būtu, taču ezotēriķu domas sakrīt tajā, ka šis auglis patiešām spēj piesaistīt Venēras vibrācijas. Tas savieno sirdis, harmonizē attiecības un palīdz veidot ģimeni.

Ja jums ir dārgs savs mīļotais cilvēks, un jūs vēlaties ar viņu pavadīt kopā visu mūžu mīlestībā un savstarpējā sapratnē, tad pēc iespējas biežāk uz jūsu galda jābūt hurmai. Tikai augļiem noteikti jābūt gataviem un sulīgiem.