Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:344, Did:0, useCase: 3


Kā diētas un paradumu maiņa var palīdzēt zaudēt svaru

Redakcija
Redakcija

Mūsdienās neviens negaida, lai visiem būtu ideāls augums, taču pašam ir patīkami, ja nav pārāk daudz lieko kilogramu. Svaru iespējams zaudēt arī nesākot aktīvi sportot.

Izvēlies sev piemērotāko svara zaudēšanas metodi

Mūsdienās informācija par dažādām metodēm, kā zaudēt svaru, ir pieejama ļoti lielos apjomos – brīžiem pat ir grūti saprast, ko vislabāk izmēģināt. Savā ziņā tas ir kā tāda laimes spēle, jo tu nekad nezini, vai konkrētā metode tev derēs, pirms to nebūsi pamēģinājis uz savas ādas. Tādās specializētās vietnēs kā latvia-bonusesfinder.com tu vari atrast dažādus salīdzinājumus, kas tev ļaus izvēlies sev piemērotāko, tāpēc šādas mājaslapas ir ļoti ērtas un noderīgas.

Svara zaudēšana cilvēkiem bieži asociējas ar aktīvu sportošanu, taču daudzi aizmirst par pārtiku, kas arī spēlē lielu lomu svara zaudēšanā. Ja tu nekad dzīvē neesi pārāk aktīvi sportojis, tad, visticamāk, to tā pēkšņi nesāksi darīt. Protams, ir visādi gadījumi, kad cilvēki pievēršas aktīvam sportam jau krietnā vecumā, taču vidējais statistiskais cilvēks tomēr nemēdz mainīt savus paradumus.

Sporta iekļaušana ikdienā nav tik vienkārša, kā varētu no malas izskatīties, tāpēc ir jāmeklē citas metodes, kā zaudēt svaru. Casino Bonuses Finder vietnes īpašnieks Tony Sloterman – veiksmīgs un bagāts cilvēks – ir teicis: “Nekas nav neiespējams, ja atrodi sev piemērotāko risinājumu.” Un tā arī ir – ne visiem sports būs tas ideālais risinājums, jo tam var nebūt laika vai pietiekamas motivācijas. Tāpēc jāmeklē kāda alternatīva metode.

Uzreiz, protams, nāk prātā doma par diētu, ja vēlies zaudēt svaru, bet negribi palielināt sportisko slodzi. Tomēr nevajag iekrist galējībās – arī diēta nav nepieciešama. Kāds tad ir risinājums? Pavisam vienkārši – ir jāmaina ēdienkarte un savi ēšanas paradumi. Patiesībā daudzi cilvēki nezina pietiekami daudz par šīm vienkāršajām lietām, kas var radīt lielas izmaiņas ikdienā. Atceries, ka katrs cilvēks ir individuāls, un šī svara zaudēšanas metode ne visiem var iedarboties vienlīdz efektīvi, taču nekas slikts nenotiks, ja izmēģināsi, jo tas nav nekas neveselīgs.

Kopš bērnības ir mācīts, ka brokastis ir svarīgākā ēdienreize, vai arī ka ir jāēd 3x maltītes dienā, vai ka ir jāēd daudz, lai augtu liels un stiprs. Varbūt, ka kādam šāda pieeja der, taču ne visiem. Ir daudzi, kam no rītiem ēst negribas, vai arī pietiek ar 2 ēdienreizēm dienā. Ja tā ir, tad nevajag obligāti ēst brokastis vai iekļaut trešo ēdienreizi, ja negribas.

Nepārēdies un izvairies no našķiem starp ēdienreizēm. Tas ir ļoti svarīgi. Organismam ir jādod pauze starp ēdienreizēm, lai visi dabīgie ēdiena sagremošanas un pārstrādes procesi varētu notikt bez aizķeršanās. Ja tu visas dienas garumā ik pa laikam kaut ko uzēd, tad tavam organismam nav laika pabeigt sagremošanas procesus, jo kuņģī nonāk jauns produkts, kas jāsagremo un jāpārstrādā.

Ja centies nomest svaru, tad nedaudz samazini savas porcijas. Un samazini šo porciju tikai nedaudz – teorētiski tu pat pārāk nepamanīsi, ka porcija mazāka, taču ar laiku tu pie tās pieradīsi. Piemēram, ja pusdienās ēd 4 kartupeļus, tad tagad apēd tikai 3. Tas ir tikai piemērs, lai būtu skaidra ideja – samazini savu porciju tikai mazliet. Tādējādi tu joprojām no šīs ēdienreizes paēdīsi, taču nejutīsi izsalkumu. Pirmajā dienā varbūt būs sajūta, ka neesi apēdusi pietiekami daudz, taču pēc pāris dienām tu pieradīsi pie mazākas porcijas izmēriem.

Lai nomestu svaru, tev nevajag pilnībā mainīt ēdienkarti uzreiz vienā dienā. Sākumā samazini porcijas, aizstāj kādu neveselīgāku produktu ar veselīgāku, neēd starp ēdienreizēm. Pirmās pāris dienas var būt grūtas, taču pēc tam tu pie šīm izmaiņām pieradīsi – tad vari vēl kaut ko pamainīt, ja vēlies. Pārtikai ir ļoti liela nozīmē mūsu ikdienā.