Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:344, Did:0, useCase: 3


Dvēseles dziednīca Laika zīmju ritmos

Redakcija
Redakcija

Balstoties uz senču vērojumiem, plašu kalendāriešu ieteikumiem, mācībām un pašu sajūtām, vairāku gadu garumā gandrīz katru dienu ejot pirtī, mums ir radies un noformējies savs skatījums par pirts procedūru ritu. Plašajā pieredzē balstīts arī savs zīmju vērojums, laiku izjušana un māka piemēroties ikvienam Dabas ritmam, lai gūtu maksimālo labumu gan sev, gan pirts viesiem.Iespējams, šis redzējums nesakrīt ar vispārpieņemtajiem, tāpēc uzsveram ka tas ir mūsu sētas Laiks, kalendārs un ritms.

No rīta pieceļoties kopā ar pirmajiem saules stariem, sasveicinoties ar vējiem, ūdeņiem, mežiem un Saulīti, izveidojas priekšstats par dienas fonu – tās vibrācijām un noskaņām. Absolūtā mīlestībā un pieņemšanā savienojoties ar Saules dienu, jebkādas prognozes zaudē savu nozīmību. Vērojot dabu un koncentrējoties uz visu tajā rītā notiekošo, var „nolasīt” informāciju par to, kas šīs dienas pirts viesim nepieciešams. Pieslēdzot prātu, izlasot dienas horoskopu vai paklausot kāda ieteikumam, cilvēks var plānot pirts dienai pareizo laiku, tomēr Dvēselei vienmēr pie Dieviņa lielāks blats, un tāpēc notikumi vienmēr tiek salikti tā, kā katram tobrīd visvairāk vajadzēs.

Reizēs, kad ar pirts viesi ir jāvienojas par pirts procedūru laiku, skatāmies, kādu mirkli izvēlējies tieši viņš un kas viņam nepieciešams. Protams, var mēģināt darīt otrādi, apzināti izvēloties pirts dienu. Tādā gadījumā tiek ņemtas vērā dažādas informatīvās vibrācijas, kā, piemēram:

Orgānu bioloģiski aktīvie laiki

• 1. Plaušas no 3°° - 5 °°
• 2. Resnā zarna no 5 °°- 7 °°
• 3. Kuņģis no 7 °°- 9°°
• 4. Liesa un aizkuņģa dziedzeris no 9 °°- 11°°
• 5. Sirds no 11°° - 13°°
• 6. Tievā zarna no 13°° -15°°
• 7. Urīn pūslis no 15°° - 17°°
• 8. Nieres no 17 °° - 19°°
• 9. Perikards no 19°° - 21°°
• 10. Trīskāršais sildītājs no 21°° - 23°°
• 11. Žults pūslis no 23°° - 1°°
• 12. Aknas no 1°° - 3 °°

Pirts nav ieteicama no plkst. 23.00 – 04.00.

Saules un Mēness dienas

Saules diena ilgst no viena saullēkta līdz nākamajam saullēktam. Saules mēness nemainīgi ir 30 dienas garš, un Saules Gada skaitīšana sākās no Lielās dienas 21.marta. Pēdējās 5 - 6 dienas pirms 21.marta tiek uzskatītas par tukšajām dienām, kad vislabāk neko neuzsākt, un pabūt vienatnē ar sevi. Saules un Mēness dienas nav pretrunā, bet papildina viena otru. Diennakts gaišajā laikā spēcīgāk darbojās Saules dienas vibrācijas, tumšajā - Mēness spēki. Kurā brīdī dari lietas, tie spēki tad arī vairāk palīdzēs.

Vērojot rītu, mēs nekļūdīgi secinām, kāda būs diena - kuri būs spēka instrumenti; kas palīgi, kas ienaidnieki. Ja laiks tomēr jāplāno uz priekšu, labi palīdz senie Saules dienu apraksti un klāt pieraksti. Kad domājam par nakts stundām, pazemes lietām, neredzamajām daļām – tai skaitā visu, kas atrodas ķermeņa iekšpusē – kā arī kolektīvās apziņas radītajiem mošķiem un to atbrīvošanu, noteikti ņem vērā Mēness kalendāru.

Saules dienu skaidrojums

Katrā cilvēkā ir daļiņa Dievišķās Uguns, to pamodinām, dzīvojot pēc Visuma Likumiem, harmonijā ar Dabu un iekļaujoties Laika plūsmās. Saules kalendārs atbilst kosmisko un zemes ritmu vibrācijām. Pavasara saulgriežos, līdz ar dabas mošanos no ziemas miega, sākas Saules gads. Gadā ir 12 mēneši, un mēnesī ir 30 dienas. Gada beigās atliek 5 - 6 dienas, kas tiek dēvētas par klusajām dienām. Saules dienas garums ir no saullēkta līdz nākamās dienas saullēktam. Par visu, ko darām diennakts gaišajā laikā, kam vēlamies piesaistīt enerģiju, atbild Saule; ko darām tumšajā laikā - Mēness. Latvieši ir Saules tauta, kas savus svētkus svin pēc Saules ritmiem, tumsas valdnieku Mēnesi vien vērā ņemot. Katrai Saules dienai ir savi Augstākie aizbildņi. Lai nodrošinātu īpašu veiksmi, talkā nāk tādi instrumenti kā krāsas, skaitļi, akmeņi un planētas.

Vadoties pēc savas iekšējās pārliecības un Dabas dotajām vibrācijām, ikkatrs var nostādīt sev atbilstošāko laiku pirts ritam, sevis dziedēšanai. Ja neizdodas steigā, tad pieklustam un ieklausāmies. Dieviņš ir šeit pat.