Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:344, Did:0, useCase: 3


Kam vajadzīgi katras grupas vitamīni?

Vitamīnu kopumā ir ļoti daudz un dažādi. Tie veic mūsu organismā visdažādākās funkcijas.

A vitamīns:

Tas visvairāk nepieciešams augšanai. A vitamīns aizsargā no dažādām infekcijām un aizkavē organisma novecošanās procesus. A vitamīna trūkums izraisa nagu lūšanu, matu izkrišanu, kā arī kaitē cilvēka ādai. A vitamīnu satur aknas, zaļie dārzeņi.

B grupas vitamīni:

Aizsargā nervus un ādu, regulē gremošanas procesus. B vitamīna trūkums izraisa bezmiegu, depresiju, sirdsklauves, gavassāpes. Ēdiet graudaugus, kartupeļus, bietes, zemesriekstus, raugu un jūsu organisms saņems jums tik nepieciešamo B vitamīnu.

C vitamīns:

Nepieciešams ķermeņa un šūnu augšanai. Tas vajadzīgs arī zobiem, smaganām un kauliem. C vitamīnu satur citrusaugļi, kivi, upenes, zaļie dārzeņi.

D vitamīns:

Rūpējas par kauliem un zobiem. Tas palīdz kalcija un fosfora uzsūkšanās procesam. Šis vitamīns atrodams zivju eļļā, olās, sviestā.

E vitamīns:

Normalizē sarkano asinsķermenīšu darbību. E vitamīnu satur augu eļļas, olas, kukurūza, rieksti, kliju maize, diedzēti kvieši.

K vitamīns:

Ļoti svarīgs asinsrites procesam. Tas samazina kaulu trauslumu. K vitamīns atrodams aknās, tomātos, zirņos, lapu dārzeņos