Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:2, Did:0, useCase: 3


Rētu korekcija un ādas struktūras uzlabošana ar ķirurģiskajiem (CO2, Erbija un Fraxel) lāzeriem

Redakcija
Redakcija

Rēta ir ādas bojājuma neizbēgamas sekas. Rētas veidošanās ādas bojājuma vietā ir audu dzīšanas normāls bioloģisks process. Lai aizdziedētu brūci, mūsu organisms sintezē jaunas kolagēna šķiedras, kas veido rētaudus – audus, kas pēc savas struktūras atšķiras no apkārtējās ādas. Rētas var veidoties pēc ķirurģiskām manipulācijām, traumām, ādas slimībām un patoloģiskiem stāvokļiem (piemēram, pinnēm).
Rētas mēdz būt dažādas. Normālas rētas- gludas un gaišas, ir praktiski nemanāmas. Raizes sagādā piepaceltas rētas, kuras attīstās, ja mūsu organisms producē pārāk daudz kolagēna. Šādas rētas sauc par hipertrofiskām vai keloīdām rētām. Dažkārt rētas var būt “iegrimušas“, “ievilktas”, veidot sīkas bedrītes ādā. Šādas rētas sauc par hipotrofiskām vai atrofiskām.

Kad uzsākt ārstēt rētas?
Jo ātrāk konsultēsieties par rētas ārstēšanas iespējām, jo ātrāks un labāks būs rezultāts. Protams, ir jāapzinās, ka no rētas pilnībā atbrīvoties nav iespējams, bet savlaicīgi uzsākot tās ārstēšanu un korekciju var panākt ļoti labu kosmētisku efektu.
Vienota rētu ārstēšanas un korekcijas algoritma nav. Katrs gadījums tiek izskatīts atsevišķi, un terapijas metode tiek piemeklēta atkarībā no rētas lokalizācijas, tās veida, formas, dziļuma un vecuma.

Rētas izgriešana.
Ķirurģiska rētas izgrišana neiznīcinās rētu, bet ar šo metodi var padarīt rētas malas gludākas un panākt, lai rēta ir mazāk uzkrītoša.

Steroīdu injekcijas.
Lai veicinātu hipertrofisko un keloīdo rētu saplakšanu, retaudos tiek injicēti steroīdi. Ir nepiecišamas vairākas injekcijas, lai panāktu vēlamo rezultātu.

Rētas lāzerslīpēšana.
Šī metode vairāk piemērota piepaceltām rētām. Mūsu klīnikā ir pieejami dažādi lāzeri (Erbija, CO2, Fraxel), ar kuru palīdzību ir iespējams padarīt rētas virsmu gludāku, un pielīdzināt to ādas virsmai. Jaunās tehnoloģiajs ļauj izvēlēties atbilstošu režīmu un lāzera stara iedarbības dziļumu rētaudu slīpēšanai.

Filleru injekcijas.
Ievilktas, iegrimušas rētas ir iespējams korigēt ar “’filleru“ palīdzību. Filleri ir hialuronskābes preparāti, kas darbojas konkrētu laiku (vidēji 1.5 gadu) un injekcijas ir jāatkārto, lai uzturētu vēlamo efektu, bet šī metode ļauj piepacelt rētu līdz pārējās, veselās ādas līmenim, tādējādi sasniedzot labu kosmētisku rezultātu.

Klīnika piedāvā arī citas metodes (īntensīvi pulsējošā gaisma, ķīmiskie pīlingi, ārstnieciski-kosmētiskās procedūras), kas kompleksā ar pārējo terapiju spēj maksimāli uzlabot rētas izskatu un padarīt to nemanāmu.

www.lazerplastikasklinika.lv
Rīga, Baznīcas iela 31, 3.stāvs.
Kontakttālrunis: +371 67 295 066
E-pasts: info(at)lazerplastikasklinika.lv
Konsultācijas:
Liepājā, Aldaru ielā 20, 302. kab. Kontakttālrunis: +371 26 426 649
Daugavpilī, Cietokšņa 11/13. "Doktorāts". Kontakttālrunis: +371 67 295 066