Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:15, Did:0, useCase: 3


Ieteikumi, kā pasargāt savu mājokli no zādzībām

Redakcija
Redakcija

Sākot ar šo gadu ADB “Gjensidige” Latvijas filiāle sadarbībā ar Latvijas glābšanas dienestiem un drošības nozares pārstāvjiem ir uzsākusi iniciatīvu “Mājokļa Drošības Mēnesis”, kas turpmāk ik gadu norisināsies martā. Tā mērķis ir veicināt Latvijas iedzīvotāju informētību un izpratni par mājokļa drošības jautājumiem, tādējādi mazinot negadījumu skaitu valstī, kas saistīti ar mājokļa drošību. Šis ir īstais laiks, lai izvērtētu situāciju, kādā atrodas katra mājoklis. ADB “Gjensidige”Latvijas filiāle kopā ar apsardzes kompāniju “GRIFS AG” piedāvā praktisku informāciju un noderīgus padomus, kas palīdzēs uzlabot mājokļa drošību pret zādzībām.

Būtiski ir apzināties, ka ikdienā neviens nav pilnībā pasargāts no sastopamajiem nelaimes gadījumiem.ADB “Gjensidige” Latvijas filiāles un “OMD Latvia”veiktā pētījuma dati liecina, ka cilvēki kā galveno risku savā mājoklī uzskata zādzības (43%), taču darbības, kuras palīdzētu novērst iespējamo nelaimi, veic nepilnīgi.

Zādzību novēršanas gadījumos, gandrīz puse (46%) aptaujāto par pietiekošu aizsardzību uzskata atbilstošus logus un durvis, ievērojami mazāk cilvēku (25%) mājokļi ir aprīkoti ar durvju kodu vai apsardzi, bet tikai 15%aptaujāto mājoklī ir ierīkota pretielaušanās signalizācija. Savukārt gandrīz katrs ceturtais par pietiekamu drošību uzskata mājoklī esošo suni (18%), liecina pētījuma dati.

Lai novērstu zādzību iespēju savā mājoklī, ir ieteicams veikt vairākus preventīvus pasākumus, kas var mazināt iespējamos apdraudējumus mājoklim.

Svarīgi atgādināt, ka dzīvokļiem un privātmājām pastāv vienlīdzlielas iespējas saskarties ar zādzībām vai citāda tipa nelaimēm, taču pastāv dažāda veida kritēriji, kas tos iedala drošības pakāpēs, liecina apsardzes kompānijas “GRIFS AG” dati.

Fakti par zādzībām:
Visbiežāk zādzības notiek nakts laikā, bet visizplatītākais laiks ir tieši tumšajā nakts posmā no 02:00 līdz 04:00, kad cilvēkam ir konstatēts dziļākais miegs un pamošanās ir vismazāk iespējama. Jāņem vērā, ka dienas, kurās visbiežāk ir konstatētas zādzības, ir tieši sestdiena, kad cilvēki kļūst mazāk uzmanīgi un neretidodas atpūsties ārpus mājas.Otrdiena un ceturtdiena ir nākamās zagļu iecienītās dienas, noziegumu pastrādāšanai.

1. Logi un Durvis:
Viens no izplatītākajiem veidiem kā zaglis cenšas iekļūt mājoklī ir caur logu – izsitot stikluvai nodarot kādus bojājumus īpašumamcitādākā veidā. Tāpēc būtiski ir pievērst uzmanību tam stāvoklim, kādā atrodās logi un durvis. Mūsdienās ir iespējams logu aprīkot ar dažāda veidam tehnoloģijām, kas var mazināt to bojājumu riskus, piemēram, aprīkojot ar restēm, taču pastāv arī alternatīva kā logu aplīmēsana ar īpašām caurspīdīgām aizsargplēvem, kas neļautu izsist stiklus. Pastāv arī iespēja aprīkot logus ar fiksatoriem, kas neļauj atvērt vai atspiest logus.

2. Signalizācija un detektori:
No apsardzes pārstāvju puses tiek rekomendēts aprīkot savu dzīvokli ar signalizāciju, attiecīgi, noslēgt līgumus ar kādu no apsardzes firmām, lai gadījumos, ja tiek fiksēta ielaušanās mājoklī, būtu kāds, kas reaģētu uz šo trauksmi. Papildus signalizācijas ierīkošānas iespējām, tiek piedāvāti arī dažādi stikla plīšanas detektori, kas uztver stikla plīšanas skaņu, kā arī kustību detektori, kas reaģē uz kustību telpā un magnētiskie detektori, kas reaģē ne tikai uz logu, bet arīuz durvju vai pat vārtu atvēršanu. Kā efektīvu aizsardzības pasākumu kombināciju speciālisti iesaka divu durvju un signalizācijas sistēmas ierīkošanu mājoklī. Kā ziņo speciālisti, tad uzlaužot pirmās durvis – nostrādā apsardzes signalizācija, bet redzot otrās durvis, zaglis apzinās, ka jebkurā brīdī var ierasties apsardzes darbinieki un pieķert viņu. Tāpēc šādos gadījumos, zagļi izvēlas bēgt prom un neturpināt iesākto.

3. Zādzības, saimniekiem esot mājās:
Pats vienkāršākais ir vienmēr atcerēties par durvju aizslēgšanu, pat, ja atrodaties mājās. Cilvēki aplami uzskata, ka atrodoties mājās, ir pasargāti no zādzībām – vienmēr pastāv risks un zagļi ir gatavi izmantot jebkuru situāciju. Tāpat ir vēlams rokassomiņas, auto atslēgas un citas vērtīgas lietas neturēt tuvu ārdurvīm, kur zaglim tās būtu viegli pieejamas.

4. Gaisma:
Viens no veidiem, kā rīkoties gudri diennakts tumšajā laikā ir nodrošināt mājokli un tā apkārtni ar pietiekamu daudzumu gaismas. Tie var būt gan dažāda veida gaismas sensori, kas reaģē uz kustību, gan arī vienkāršs apgaismojums pagalmā vai pašā mājoklī, kas padarīs apkārtni redzamāku un apkārtējiem vieglāk ievērojamu. Saimniekiem neesot mājās, prātīgi ir ierīkot gaismas taimerus, kas liks mājoklī gaismai iedegties dažādās zonās, radot iespaidu, ka kāds ir mājās un mazinot zagļu vēlmi tajā ielauzties.

Cilvēki ar katru gadu sāk arvien vairāk pievērtst uzmanību sava mājokļa drošībai, par to liecina dati – kopš 2014.gada ar katru gadu zādzību skaits mājokļos samazinās, tāpēc ADB “Gjensidige” Latvijas filiāle un apsardzes firma “Grifs AG” aicina arī šogad pievērst nopietnu uzmanību drošībai savāmājoklī!

     [+] [-]

, 2017-07-11 22:48, pirms 7 gadiem
Es ieliku Skydas Standart3 metāla durvis dzīvītī par 1150eur ar 3. pretuzlaušanas klasi. Tagad mans dzīvoklis ir ļoti drošs un viņam nav nepieciešama apdrošināšana.
Sertificētas Metāla durvis | Dzelzs durvis |...
NIC
SOS durvju atvēršana, seifu un automobiļu...