Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:15, Did:0, useCase: 3


Noderīgi padomi, ja meklē jaunu veļas mašīnu!

Redakcija
Redakcija

Sadzīves tehnikas iegāde parasti tiek plānota vien tad, kad esošā ierīce sabojājusies un atremontēt saremontēsalabot t to vairs nav iespējams, vai arī tad, ja patiešām uzskatām, ka vecā ierīce vairs nepilda savas funkcijas tik labi un nepieciešams kas lielāks, jaudīgāks, modernāks un labāks. Retāk cilvēki izvēlas nomainīt lielo sadzīves tehniku vien tāpēc, ka tirgū parādījies funkcionālāks un modernāks modelis, tomēr ir arī šādi gadījumi.

Pērkot sadzīves tehniku, visbiežāk tiek ņemti vērā pamata faktori - izmērs, ietilpība, funkcijas, cena un tā tālāk.. Bet, tā kā veļas mazgājamā mašīna nav biežs pirkums, pirms tā veikšanas būtu nepieciešams izvērtēt gan apģērbu daudzveidību, gan izpētīt jaunākos sasniegumus šajā sadzīves tehnikas jomā, lai izvēlētos sev piemērotāko, un tā kalpotu godam – ilgi un atbilstoši.

Pats pirmais darbs, ko nepieciešams veikt, pirms vispār sākt skatīt kādi veļas mašīnu modeļi ir veikalu piedāvājumā, izmērīt platību un vietu, kāda tiks atvēlēta jaunajai veļas mašīnai.

60 cm platā un 60 cm dziļā vietā var ievietot pilna izmēra veļas mazgājamo mašīnu ar priekšējo ielādi, kamēr 40 cm platā un 60 cm dziļā vietā var tīri labi ievietot kompaktu veļas mazgājamo mašīnu ar augšējo ielādi. Savukārt 60 cm platā un 34-45 cm dziļā vietā labi ietilps kompakta dziļuma veļas mazgājamā mašīna. Kad izmēri ir zināmi, tas krietni vien atvieglos meklējumus. Jo varam taču izvēlēties teju ideālo veļas mazgājamo mašīnu (ar visām funkcijām, labu cenu un jaudu), bet apjaust, ka atvēlētajā vietā tā nekādi nebūs ievietojama. Tāpat, nevajag aizmirst pārbaudīt santehnikas pieslēgvietas, lai veļas mazgājamo mašīnu varētu ērti pieslēgt ūdens padevei paredzētajā vietā.

Sekojoši, lai gan veļas diena, kad parasti atvēlām vien vienu noteiktu dienu veļas mazgāšanai, ir pagātnē, nevēlamies apģērbu mazgāšanai veltīt pārāk daudz laika. Tāpēc, pērkot veļas mazgājamo mašīnu, noteikti jāņem vērā cilvēku skaits ģimenē, garderobes daudzveidība un lietošanas paradumi. Vai būs jāmazgā daudz apģērbu darbam, pēc sporta nodarbībām, mazu bērnu apģērbi. Tad lieliski noder dažādas ekonomijas funkcijas - jāpievērš uzmanība laika taupīšanas funkcijām, tostarp īsākiem mazgāšanas cikliem, kā arī jāizvēlas atbilstošs tilpums – lai gan 8kg vai 12kg var šķist daudz, tomēr tie ir vien 8-12 dvieļi vai pilns gultasveļas komplekts, ko var izmazgāt vienā reizē. Turklāt nav jābaidās likt mazāk veļas, jo īpaši saudzīgi mazgājamu veļu – tas pat ir ieteicams! Ierīce ar samazinātu trokšņu un vibrācijas līmeni ļaus mazgāt jebkurā diennakts laikā, netraucējot miegam un citiem mājiniekiem. Ja ģimenē ir mazi bērni, jo īpaši jāpiedomā par drošību – jāpārbauda, vai tehnikai ir droši noslēdzamas durvis un displejs. Ja veļa tiek mazgāta mazāk par četrām reizēm nedēļā – mazāka veļas mašīna nodrošinās tikpat ērtu mazgāšanu. Bet ja veļa tiek mazgāta sešas un vairāk reizes nedēļā, tostarp lielāki veļas gabali, tad vislabāko rezultātu nodrošinās ierīce, kuras ietilpība ir 8 līdz 10 kg.

Mājokļos ar nelielu platību parasti svarīgāk, lai veļas mašīna aizņemtu pēc iespējas mazāk vietas. Lielāku popularitāti ieguvušas veļas mašīnas ar frontālo veļas ielikšanu. Bet veļas mašīnas ar veļas ielikšanu no augšpuses parasti ir šaurāki modeļi un nav nepieciešama papildu telpa durvju atvēršanai. Tomēr veļas mašīnas ar frontālo ievietošanu var labāk iekļaut interjerā, piemēram, iebūvējot virtuves letē. Turklāt arī šīm otra veida veļas mašīnām ir dažādi izmēri – no šaurāka līdz standartizmēram.

Pārtērēt negribas nevienam – lai būtu vieglāk izvēlēties piemērotu ierīci, jāpievērš uzmanība standarta enerģijas marķējumam, kam, saskaņā ar ES normām, jābūt uz visām veļas mašīnām – tur ir gan informācija par energoefektivitātes klasi, gan ūdens patēriņu un trokšņu līmeni. Sadzīves tehnikas septiņas energoefektivitātes klases apzīmē ar alfabēta burtiem no A līdz G. Augstākā ir A klase, kas ne vien palīdzēs samazināt elektrības patēriņu, bet arī saudzēs apkārtējo vidi. Līdz ar jaunākajiem tehnoloģiskajiem risinājumiem, burti tiek papildināti ar "+" zīmēm.

Lielākoties pircēji arvien biežāk cenšas izvēlēties ierīces ar zemāku enerģijas patēriņu, A+++, A++ un A+ klases. Taupīgas sadzīves tehnikas iegāde nozīmē arī rūpes par savu īpašumu. Lai paildzinātu apģērba mūžu, krāsas un formu, lietderīgas ir veļas mašīnas ar īpašām audumu saaudzējošām funkcijām, kas pasargā no sapīšanās. Papildus veļas šķirošanai gan pēc krāsām, gan auduma veida, apģērba izvēršanai uz otru pusi, aiztaisītām aizdarēm, noteikti der veltīt dažas minūtes lietošanas instrukcijas izpētei, lai uzzinātu par jaunās veļas mašīnas niansēm – maksimālo ietilpību, veļas mazgāšanas līdzekļu lietošanu, īpašajiem uzstādījumiem. Ja agrāk veļas mašīnām bija vien parastu un smalku audumu mazgāšanas cikli, tagad tie variē līdz pat segu mazgāšanai un džinsu mazgāšanai.

Atbilstoša drēbju tīrība ne vienmēr nozīmē arī pārmērīgu enerģijas patēriņu. Agrāko laiku mašīnas, kas tērēja daudz ūdens un elektrības, ir aizstājuši inteliģentāki modeļi. Piemēram dziļās tīrīšanas tehnoloģija un jaunais digitālās pārveidošanas motors palīdz kļūt "zaļākiem", vienlaikus nodrošinot pamatīgu tīrīšanu, samazinot mazgāšanas cikla ilgumu un enerģijas patēriņa samazinājumu, jo agrāk visvairāk enerģijas tika izlietots tieši ūdens uzsildīšanai līdz vajadzīgajai temperatūrai.