Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:15, Did:0, useCase: 3


Latvijas iedzīvotāji jau ziņojuši par 57 nelikumīgi apzīmētiem objektiem

Redakcija
Redakcija

Līdz 26. jūlijam visā Latvijā norisinās kampaņa Cif tīra Latviju. Kampaņas ietvaros no dažādām ēkām, celtnēm un vides objektiem, par kuriem saņemti pieteikumi no Latvijas iedzīvotājiem, ar Cif tīrīšanas komandas palīdzību, tiek notīrīti zīmējumi un uzraksti, atgriežot šīm vietām sākotnējo izskatu. Kopumā kampaņas ietvaros tīrīšanai jau ir pieteikti 57 objekti gan no Rīgas, gan Jelgavas, gan Jūrmalas, kā arī citām Latvijas pilsētām. Šobrīd jau 235 kvadrātmetri ir sakopti un atbrīvoti no rupjajiem uzrakstiem un neglītajiem zīmējumiem.

Kampaņas mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību vienai no aktuālajām problēmām visā Latvijā – ēku, pieminekļu un vides objektu nelikumīgai apzīmēšanai. Lai Cif komanda uzzinātu par šīm vietām, ikviens iedzīvotājs ir aicināts ziņot par ēkām vai vides objektiem, kurus vēlas redzēt atkal tīrus no rupjiem, neglītiem zīmējumiem un uzrakstiem, kampaņas Cif tīra Latviju oficiālajā Facebook lapā: facebook.com

Kompānijas Unilever pārstāve Evita Meiere uzsver: “Mums ir nozīmīgi caur šo kampaņu vērst cilvēku uzmanību šai aktuālajai un grūti uzveicamajai problēmai visā Latvijā. Esam patiesi gandarīti un pateicīgi ikvienam, kurš iesaistās un atbalsta kampaņu, iesūtot un ziņojot par vietām, kuras ir nepieciešams notīrīt, lai kopīgi mums izdotos uzlabot pilsētvidi.”

Kampaņas idejas vēstnesis Armands Simsons norāda: “Man kā trīs bērnu tēvam ir svarīgi, kādā vidē aug un attīstās mani bērni. Ikdienu mēs labprāt pavadām ne tikai Rīgā un tās apkārtnē, bet arī citviet Latvijā. Kopumā ir redzams, ka šī problēma ir aktuāla visā Latvijā, tādēļ aicinu nepalikt vienaldzīgiem – ieteikt un dalīties ar vietām, kas ir apķēpātas. Kopīgi mums var izdoties radīt patīkamāku un ģimenēm draudzīgāku vidi.”

Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs: „Ne tikai Rīgā, bet arī citviet Latvijā pilsētu ainavas un vidi degradē nelikumīgie zīmējumi jeb ķēpājumi. Tā ir problēma, ar kuru saskaras gan iedzīvotāji, gan valsts un pašvaldību iestādes – skolas, bērnudārzi, kultūras un sociālie centri. Tāpēc pozitīvi novērtējama ir kampaņas Cif tīra Latviju vēlme pievērst šai problēmai lielāku sabiedrības uzmanību. Aicinām iedzīvotājus iesaistīties kampaņā un informēt par šādiem nelikumīgiem zīmējumiem jeb ķēpājumiem, lai kopīgi strādātu pie tā, ka mūsu Rīga top skaistāka!”