Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:15, Did:0, useCase: 3


Noderīgi padomi, kas ļaus mājīgi iekārtot dzīvokli

Redakcija
Redakcija

Bieži vien mājokļa remontam nepietiek finansiālo līdzekļu. Ikdienas izdevumu ir daudz, bet tā īsti atlikt un iekrāt palielākas naudas summas kādam konkrētam mērķim ne vienmēr izdodas. Reizēm, jo īpaši ja mājoklis ir īrēts, nevēlamies ieguldīt svešā īpašuma remontā lielas naudas summas, tomēr savu dzīves telpu vērst omulīgāku gribam gan. Un tad nu jārod dažādi risinājumi, kā ekonomiskāk, bet vienlīdz patīkami un jauki iekārtot telpas. Vislabāk šādu mērķi izdodas sasniegt ar dažādu dizaina elementu palīdzību, komfortablām un patīkamām mēbelēm, bet reizēm pietiek vien ar atjaunotu un košu sienu krāsojumu, kas nebūt nav pārāk dārgs ieguldījums.

Viens no būtiskiem padomiem, kas liks justies brīvāk un patīkamāk jebkurā telpā – neizkrāmēt to lieki ar mēbelēm. Lai gan katrai lietai ir nepieciešama sava vieta, tomēr “apaugšana” ar dažādiem priekšmetiem un lietām noteikti nav tā labākā doma. Katrā telpā ir tās mēbeles un priekšmeti, kam tur noteikti jābūt – virtuvē noteikti būs ledusskapis un plīts, guļamistabā pavisam noteikti būs vieta gultai un skapim, bet viesistabu ierīkosim tā, lai tajā būtu ērti gan pašiem, gan ciemiņiem. Tas nenozīmē, ka katru sienas centimetru jāaizņem mēbelēm, plauktiem, skapjiem un citām lietām. Ja pareizi pārdomājam lietu izvietojumu, arī istabas izskatu un telpas apjausmu varam nedaudz paplašināt. Bet dažādas mantas kārtīgi un pārdomāti ievietot plauktos. Savukārt dzīvoklī esošas iebūvētās mēbeles (skapji, lielākoties) ir lieliska vieta, kur glabāt ikdienā neizmantotās lietas.

Ar nelielām pūlēm varam atdzīvināt dažādas telpas daļas tā, lai nebūtu jāiegulda lieli finanšu līdzekļi, tomēr telpas izskatītos omulīgākas un tīkamākas. Grīdām varam izvēlēties interesantu paklāju vai dažus grīdas celiņus (atkarībā no telpas). Ja dzīvesvieta ir īrēta, pirmkārt, paklāju varēsim ņemt līdzi uz nākamo dzīvokli pārvācoties, otrkārt, šādi lieliski iespējams nomaskēt dažādus grīdas defektus, kas vizuāli ir nepievilcīgi un liek kautrēties ciemiņu priekšā. Treškārt – jauki piemeklēts un izvēlēts paklājs var atdzīvināt visu telpas kopējo tēlu, jo īpaši, ja to saskaņojam ar citiem telpas dekoratīvajiem elementiem, sienu krāsojumu vai dīvāna spilveniem.

Tieši tāpat varam atsvaidzināt arī sienas. Nu jau sen visām sienām nav jābūt vienādām, un, lai telpu padarītu košāku nebūt nav jāpārlīmē tapetes visā istabā. Varam izvēlēties vienu sienu (ja vēl tai ir kādi defekti, nolupušas tapetes un tā tālāk – padarīsim defektu par efektu). Veikalos pieejamas oriģinālas krāsainās tapetes, kuras var līmēt tikai uz vienas no istabas sienām. Šādi gan salīdzinoši lēti būsim atrisinājuši remonta jautājumu, gan ieguldījuši mazāk darba. Toties telpa, pateicoties košam ornamentam vai krāsām, būs ieguvusi pavisam citu elpu un izskatu.

Apgaismojums dara brīnumu lietas. Ja dzīvoklī ir lieli logi un iekļūst daudz saules gaismas tas padara dzīvojamo telpu daudz omulīgāku. Tomēr, ja telpās ir tumšs un gaisma īpaši neiekļūst varam izvēlēties papildus gaismas ķermeņus. Varam izvēlēties kādu interesantu stāvlampu, kas kalpos gan kā apgaismojums, gan interesants interjera papildinājums. Bet ja saules telpā ir par daudz un tā traucē laika pavadīšanai telpā, varam izvēlēties logiem uzlikt žalūzijas.

Guļamistaba ir viena no būtiskākajām telpām mājoklī, jo tajā vēlamies patiešām atpūsties, izgulēties un gūt spēkus katrai jaunai dienai. Gulta, protams, ir galvenā, un tajā noteikti vēlamies justies ērti un patīkami. Gan paša sajūtām, gan istabai kopējam izskatam pavisam svaigas un patīkamas vēsmas radīs jauna gultas veļa. It kā sīkums, tomēr gūstam patīkamu baudījumu no jaunas gultas veļas iegādes, izvēloties komfortablu un reizē sev vizuāli pievilcīgu audumu, rakstu un krāsu. Noteikti nevajag baidīties no košām krāsām mājoklī. Iespējams katru telpā esošo elementu savā (spilgtajā) krāsā nevajag, tomēr spilgtāki akcenti padarīs telpu un dzīvošanu tajā tikai interesantāku. Varam pārkrāsot durvis košākā krāsā! Varam telpā pie sienas izveidot košos rāmīšos izveidotu bilžu un attēlu kolāžu. Laikā kad beigsies īres līgums vienmēr varam pārkrāsot durvis vecajā krāsā, ja īpašniekam būs pretenzijas. Bet ja sienās naglas dzīt nav ļauts, rāmīšu piestiprināšanai var izmantot abpusējās līmlentes.