Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:15, Did:0, useCase: 3


Lielā pavasara tīrīšana ar brīnumlīdzekli etiķi

Redakcija
Redakcija

Pavasara neatņemama sastāvdaļa jebkurā mājā ir lielā pavasara tīrīšana

Šodien veikalos ir nopērkams ļoti plašs dažādu mazgājamo līdzekļu klāsts. Ražotāji sola visādus brīnumus neticama ātrumā un efektivitātē, taču ko darīt, ja kāds tīrīšanas līdzeklis izraisa alerģiju, vai vienkārši ir pārāk dārgs, lai atļautos? Un kāda garantija, ka mazgājamais līdzeklis nav kaitīgs jūsu veselībai?

Ja jau tas spēj notīrīt jebko, tad par tā nekaitīgumu ir iemesls šaubīties. Lai izvairītos no lielas naudas tērēšanas, pērkot ķīmiskus tīrāmos līdzekļus, variet tos aizvietot ar dabīgiem līdzekļiem. Telpu uzkopšanā izmantojiet tādus līdzekļus kā etiķis, dzeramā soda , citronu sula.

Etiķis

Etiķi var brīvi lietot kā universālu mazgāšanas līdzekli. Sajauciet lielveikalā pirktā tīrīšanas līdzekļa tukšajā pudelē vienādās daļās ūdeni un etiķi un iegūsiet šķīdumu lielākai daļai virsmu.

Etiķis ir ne tikai spēcīgs tīrīšanas, bet arī lielisks dezinfekcijas un atsvaidzināšanas līdzeklis. Lai gan nav novēroti gadījumi, kad etiķi nedrīkstētu lietot, vienmēr pirms ķeraties pie darba tomēr izmēģiniet šī līdzekļa iedarbību uz maza virsmas laukuma, jo visas virsmas nekad nevar pārbaudīt.

Etiķa priekšrocības ir arī tā salīdzinoši zemā cena, ja ņemam vērā veikalos nopērkamo tīrīšanas līdzekļa cenu. Jāatceras, ka nepietiekami atšķaidīts etiķis tomēr ir un paliek skābe, tāpēc tā pārmērīga nepārdomāta lietošana var sabojāt dažas virsmas.

Nekādā gadījumā nevajadzēt etiķi lietot uz marmora virsmām. Neuztraucieties, ja māja smaržo pēc etiķa, smaka pazudīs uzreiz tiklīdz virsma būs nožuvusi.

Etiķi droši var lietot:

1. Vannas istabās. Lietojiet to tīrot vannu, klozetpodu, izlietni. Lietojiet tīru, neatšķaidītu etiķi tualetes poda iekšpuses tīrīšanai , pēc tam noskalojot ar ūdeni, kā arī varat pievienot neatšķaidītu etiķi ūdenstvertnē. Grīdu mazgājiet ar etiķa/ūdens šķīdumu. Šis šķīdums likvidēs arī ziepju atliekas, drumstalas un tik grūti likvidējamās ūdens nogulsnes uz flīzēm un santehnikas piederumiem. Atcerieties - pirms lietošanas pārliecinieties vai etiķis ir drošs jūsu virsmai!

2. Virtuvēs. Izmantojiet etiķi lai notīrītu plīts virsmu, elektropreces, galda un citas virsmas, grīdu. Nevajadzētu lietot tīrot flīzes.

3. Veļas telpā. Lietojiet etiķi kā dabīgo veļas mīkstinātāju. Tas ir lielisks risinājums ģimenē, kurā ir bērni un/ vai pieaugušie ar jūtīgu ādas tipu. Veļas mīkstinātāja vietā lietojiet pus tasīti etiķa. Etiķiem piemīt īpašība likvidēt apģērbā grūti iztīrāmus traipus daudz ātrāk kā veļas pulverim. Atcerieties, nelejiet etiķi neatšķaidītu uz apģērba, pievienojiet etiķi ūdenim skalošanas laikā!

Raksta tapšanā izmantoti materiāli no About.com