Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:15, Did:0, useCase: 3


Kur iegūt finansējumu neplānotām situācijām

Redakcija
Redakcija

Dzīve ir iekārtota tā, lai mums nevienā brīdī nebūtu garlaicīgi – nezinām, ko piedzīvosim pēc minūtes, stundas vai pat nedēļas. Protams, šāda pārsteiguma efekta saglabāšana bieži vien sniedz mums daudz prieka, taču ir arī situācijas, kuras it nemaz nav gaidītas un pozitīvas. Par laimi, mēs esam racionāli domājošas būtnes, un spējam finansiāli sagatavoties neplānotām situācijām. Ja arī tu vēlies zināt, kā to izdarīt, ieskaties šajos padomos.

Veido iekrājumus. Tas brīdis, kas saņemam īsziņu par algas ieskaitījumu bankas kontā ir prieka un patīkama satraukuma pilns. Tajā mirklī šķiet, ka ikdienas problēmas uz brīdi atkāpjas, un esam drošībā. Tiesa gan, šī sajūta neturpinās ilgi, jo saprotam, ka no algas būs jāatlicina summa rēķinu apmaksai. Taču, papildus tam, tev katru mēnesi vajadzētu ieplānot arī to, cik naudas atstāt iekrājumiem. Šī ir atbildīga un gudra rīcība, jo nekad taču nevar zināt, kad pēkšņi var iesāpēties zobs, saplīst dators vai nepieciešami medikamenti. Tieši šī iemesla dēļ centies katru mēnesi iekrāt vismaz 20 eiro vai vairāk. Viedi, kā to izdarīt, ir dažādi. Pirmkārt, vari izmantot veco, labo krājkasītes tehniku. Šeit gan ir jāpadomā par drošību, ja vēlies skaidru naudu uzglabāt mājās. Otrs variants ir stingra ienākumu un izdevumu kontrole, bankas kontā katru mēnesi atlicinot noteiktu summu, kuru nedrīkst tērēt. Treškārt, mūsdienās ļoti viegli iespējams atvērt papildu kontu, kurā bez maksas varēsi pārskaitīt iekrājumiem domāto naudu, lai to netīšām negadītos iztērēt.

Lūdz tuvinieku palīdzību. Kad dzīvē pienāk situācija, kura šķiet teju neatrisināma un visas alternatīvas jau izmēģinātas, vienmēr pastāv iespēja vērsties pie saviem tuviniekiem. Lai arī, protams, pieauguši cilvēki lielākoties paši tiek galā ar savām problēmām, pienāk reizes, kad bez papildus atbalsta gluži vienkārši neiztikt. Aprunājies ar ģimenes locekļiem, tuviem draugiem vai kolēģiem, izstāsti savu problēmu, un, iespējams, viņi tev varēs palīdzēs rast risinājumu, par kuru pat iepriekš nevarēji iedomāties. Mums katram pieredze ir bijusi atšķirīga, un ar to varam nākotnē palīdzēt citiem. Taču atceries – tas, ka finansiālu palīdzību sniedz tuvinieks, nenozīmē, ka to vēlāk nevajadzēs atlīdzināt. Arī šie aizdevumi ir jāatmaksā, jo tu taču nevēlies sabojāt attiecības ar sev nozīmīgiem cilvēkiem, vai ne?

Pārdod lietas, kuras vairs neizmanto. Iespējams, tev mājās ir vesela kaudze ar apģērbiem un apaviem, kurus vairs nenēsā vai arī elektroierīces, mēbeles un interjera elementi, kas tikai krāj putekļus? Atbrīvo vietu savā mājoklī, pārdodot šīs lietas! Internetā atrodamas vairākas sludinājumu lapas un arī grupas, kurās cilvēki tirgojas ar dažādām precēm. Izmanto šo iespēju, lai papildinātu savu budžetu neplānotām situācijām. Tomēr atceries – lietām, kuras tu tirgo, ir jābūt salīdzinoši normālā kvalitātē. Nepārdod preces, kuras jau sen ir nokalpojušas savu laiku.

Pēdējo gadu laikā arvien populārāki ir kļuvuši arī aizdevumi – gan situācijās, kad nepieciešams papildus finansējums neplānotu situāciju risināšanai, kā arī lielāku pirkumu veikšanai. Piemēram, ja gadās, ka steidzami jāapmakša rēķins, taču līdz algai vēl jāgaida, naudas kredīts internetā ir viena no iespējām. Pirms pieteikšanās aizdevumam nepieciešams novērtēt, vai tas tiešām ir nepieciešams, kā arī savas iespējas to atmaksāt.