Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:15, Did:0, useCase: 3


Kā pieņemt finansiāli pārdomātus lēmumus, iegādājoties jaunas elektropreces?

Redakcija
Redakcija

Jaunu elektropreču iegāde daudziem ir visai nozīmīgs finanšu lēmums. Par tām parasti tiek tērētas salīdzinoši lielas naudas summas, tāpēc ir īpaši jāpiedomā pie tā, lai to iegāde būtu finansiāli veiksmīga gan ilgtermiņā, gan īstermiņā. Nereti, iegādājoties elektropreces, vien tiek paņemts ātrais kredīts un nopirkta pirmā prece, kas iepatīkas. Tas nudien ir bezatbildīgi, jo tā ievērojami pārmaksāsiet, gan par pašu preci, gan maksājot kredīta procentus. Vairāk informācijas par to, cik izmaksā ātrie kredīti jums sniegs portāls PirmsAlgas, taču ir pilnīgi skaidrs, ka ietaupīsiet kaudzi naudas tad, ja veiksiet pārdomātus pirkumus un arī piedomāsiet pie veida, kā tos finansēsiet. Ko tad vajadzētu apdomāt un izdarīt pirms jaunu elektropreču iegādes?

Vai jums vispār vajag jaunas elektropreces?

Pirms vispār steidzieties meklēt jaunas elektropreces un tērēt savu naudu, apdomājiet cik liela patiesībā ir vajadzība pēc jaunām precēm. Mūsdienās daudzi elektropreces izmanto nevis to pamata mērķim, bet gan kā statusa simbolu. Tiklīdz kā iznāk jauns viedtālruņa modelis, to ir jāiegādājas, pat tad, ja vecais vēl darbojas lieliski. Šādi rīkoties nevajadzētu pat tad, ja jums ir lieka nauda, jo ir daudz labāku mērķu, kur to varētu novirzīt. Nekad nepērciet jaunas elektropreces, ja vecās vēl lieliski pilda savas funkcijas. Arī tad, ja elektropreces ir sākušas niķoties, padomājiet, vai gadījumā neverat tās vienkārši salabot.

Ko jūs vēlaties no šīs preces?

Ja tomēr saprotat, ka bez jaunas elektropreces neiztiksiet, ir rūpīgi jāapdomā, kādu preci tieši jums vajag. Padomājiet, kam tieši to izmantosiet. Daudzi pērk visdārgākās preces, domājot, ka dārgāks ir labāks, taču tā ne vienmēr ir. Ja turpinām jau pieminēto viedtālruņu piemēru, tad daudzi pērk dārgākos telefonus, kas piedāvā visdažādākās funkcijas, kaut gan paši tās nemaz neizmanto. Tādā gadījumā tiek lieki izgrūsta kaudze naudas. Lai to nepieļautu kārtīgi izdomājiet, kas ir svarīgākās funkcijas, kas jums nepieciešams un meklējiet ierīci, kas tās apvieno. Tā jūs ietaupīsiet kaudzi naudas, turklāt arī pati ierīce būs jums piemērotāka un to būs ērtāk lietot.

Vai prece atmaksāsies ilgtermiņā?

Mūsdienās noteikti atradīsiet vairākas preces, kas atbilst jūsu vajadzībām, tāpēc nākamais, ko jāizvērtē ir preces kvalitāte. Tiek tirgotas gan labi pazīstamu zīmolu elektropreces, kuru kvalitāte ir izslavēta, kā arī mazāk zināmu ražotāju preces, kuru kvalitāte ir visai apšaubāma. Tad nu ir jāprot izvēlēties preces, kas kalpos ilgi un neplīsīs, taču tajā pašā laikā nemaksās pārmērīgi dārgi zīmola dēļ vien. To paveikt nav viegli, taču nav neiespējami. Lai izvērtētu preču kvalitāti, labākais variants ir lasīt citu pircēju atsauksmes. Tas palīdzēs pieņemt vislabākos lēmumus un nepārmaksāt.

Kur preci iespējams iegādāties vislētāk?

Pēc tam, kad esat sapratis, ko tieši vēlaties pirkt, izpētiet preces cenas dažādās tirdzniecības vietās. Elektroprecēm cenas pie dažādiem tirgotājiem var atšķirties pat par 30%. Ja kāds tirgotājs konkrētajā brīdī piedāvā akcijas, šis procents var būt vēl lielāks, tāpēc ir ļoti svarīgi veikt cenu salīdzināšanu. To ērti var paveikt interneta cenu salīdzinātājos, taču varat arī pats izpētīt piedāvājumus vairākās tirdzniecības vietās. Tādā veidā panāksiet, ka maksājat zemāko iespējamo cenu par vēlamo preci.

Vai jums vajag izmantot kreditoru pakalpojumus?

Kad jau ir skaidrs, gan kādu preci pirksiet, gan arī kur tieši to iegādāsieties un cik tas izmaksās, padomājiet arī par to, kādā veidā šo pirkumu finansēsiet. Ja jums ir gana daudz naudas, lai preci vienkārši uzreiz iegādātos, dariet to, bet ja jums naudas nav ir jādomā, kā to iegūt. Ja preces iegāde nav steidzama, tad mēs ieteiktu naudu sakrāt pašam, jo tā izvairīsieties no procentu maksājumiem. Ja preces iegāde tomēr ir steidzama, visticamāk nāksies izmantot kreditēšanas pakalpojumus. Arī šo soli nedrīkst spert bez apdomas. Ir jāapskata dažādi piedāvājumi. Piemēram nereti, iegādājoties elektropreces ir pieejams bezprocentu līzings. Ja tas nav pieejams, tad izvērtējiet, kāds kreditēšanas pakalpojums ir izdevīgāks. Šādos gadījumos var izmatot tādus pakalpojumus kā ātrais kredīts, patēriņa kredīts, kredītlīnija u.c. Tiem ir atšķirīgi piešķiršanas un atmaksas nosacījumi, tāpēc veltiet mazliet laika, lai izvēlētos sev piemērotāko kreditēšanas pakalpojumu.

Ja ievērosiet visu augstāk minēto, mēs garantējam, ka elektropreču iegāde būs maksimāli izdevīga gan īstermiņā, gan arī ilgtermiņā. Elektropreces tomēr ir visai dārgas, tāpēc pret to iegādi jāizturas atbildīgi. Nevajag šķiesties ar naudu, bet gan apdomāt, ko jums vajag un kā to iegūt savā īpašumā pēc iespējas lētāk.