Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:13, Did:0, useCase: 3


Aizvadītas piektās labdarības orientēšanās sacensības "Robins mežā"

Redakcija
Redakcija

Skanot suņu rejām, luncinoties astēm un spīdot gan cilvēka, gan četrkāja acīm, svētdien, 17. aprīlī, dzīvnieku patversmē "Labās mājas" tika aizvadītas jau piektās labdarības orientēšanās sacensības "Robins mežā".

Priekpilnajās sacensībās uz starta līnijas stājās 60 komandas, kuras veidoja 155 cilvēki un vairāk nekā 60 suņu. Īpašs prieks, ka apmēram puse komandu par sava ceļa rādītājiem un kompanjoniem izvēlējās kādu no patversmes suņiem, kuriem tas bija īpašs piedzīvojums – teju dienu pavadīt cilvēka sabiedrībā, tikt noglaudītam, sabužinātam un justies piederīgam. Kā pasākuma noslēgumā uzsvēra "Labo māju" administratore Lolita Roze, īpašs prieks un gandarījums ir redzēt suņus, kuri gadiem dzīvojuši iesprostoti, piesieti metrus garā ķēdē, ar uzkritušu metāla gabalu uz astes, tik sociālus un priekpilnus, kas patversmes darbiniekiem un klātesošajiem apliecināja, ka ikviens dzīvnieks ir pelnījis savu otro iespēju.

Pēc vairāk nekā 8 km trases mērošanas ikviens dalībnieks tika aicināts cienāties ar gardo "Minka Cat cafe" sarūpēto tomātu zupu un kafejnīcas "Materia" tēju, savukārt izturīgākos uz veiklības un paklausības stafeti aicināja "Marley's Fit Paws" – projekts, kas aicina suņu saimniekus sportot kopā ar saviem suņiem.

Tā kā šīs bija jau piektās labdarības orientēšanās sacensības, neizpalika arī tradicionālā patversmes brīvprātīgo gatavotā suņu kūka, kas šoreiz tika pagatavota cipara "5" formā.

Pateicoties sacensību dalībnieku ziedojumiem, sacensību laikā tika savākti EUR 653, kas tiks izlietoti patversmes uzturēšanas vajadzībām.

Īpašs paldies par balvu fonda sarūpēšanu un sacensību atbalstu: Tallink Latvija, Royal Canin, Jaunais Rīgas teātris, Forum Cinemas, Happy Pet Gift Box, Zvaigzne ABC, apdrošināšana “Balta”, konditorejai "Pie Mimi".