Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:13, Did:0, useCase: 3


Aplūko vislielākos izstādē „ZooExpo 2016”!

Redakcija
Redakcija

Vai izmēram ir nozīme? Protams! Ja runa ir par tavu mājdzīvnieku, tad katrs parametrs ir svarīgs. Lūk, arī „ZooExpo 2016” piedāvā izstādes lielākos eksemplārus! Nāc 12. un 13. novembrī uz Ķīpsalu un aplūko tos!

Ragainais igaunis Jans
Lauku sētā Ķīpsalā lepni gozēsies ragainais igaunis Jans, kā Burgundas šķirnes āzi smejoties nodēvējis Trušu pilsētiņas saimnieks Ojārs Narvils. Ņiprais ragainis lepojas ar vareniem, vairāk nekā 70 cm gariem ragiem. Pirms piepulcēšanās raibajai Trušu pilsētiņas saimei Jans dzīvoja Igaunijā, tādēļ arī šāda iesauka. „Jans ir ļoti draudzīgs pret visiem, īpaši bērniem, arī savu darbu ganāmpulkā pieprot – latviešu kaziņas viņam ļoti patīk! Cerams, ka rezultāts būs manāms jau pavasarī!” nosmej Narvils.

Milzu zirnekļi
Vai vari iedomāties milzīgu putnu zirnekli pamatīga šķīvja lielumā kā savu mājas mīlulīti? Lietuvas „Insektariumas” ekspozīcijā „ZooExpo” būs aplūkojami gandrīz 20 putnu zirnekļi. Tiesa, pats lielākais – 32 cm varenais tarantuls šobrīd ir precībās pie draudzenes Vācijā, taču arī Rīgā aplūkojamie būs gana iespaidīgi – krāsaini, pūkaini un līdz pat 22 cm lieli. Izrādās – šie zirnekļi medī visu, kas ir mazāks par pašu – tādam kukainim apēst peli vai putnu ir tīrais nieks! Līdzās tiem Ķīpsalā būs aplūkojami arī lieli jūras krupji, dažādi prusaki, skorpioni un citi eksotiskie dzīvnieki.

Plušķainais īru „mazulītis”
„ZooExpo 2016” būs sastopami 254 šķirņu suņi, tostarp arī vislielākā suņu šķirne – īru vilkusuns. Plušķainais, ar milzu spēku apveltītais “mazulītis” skaustā var sasniegt pat 81 cm, bet svarā – līdz pat ¬55 kilogramiem. Tomēr, neskatoties uz ievērojamajiem izmēriem, īru vilkusuns ir ļoti labsirdīgs – nu, īsts ģimenes loceklis bērnu draugs! Starp citu, šis suns ir iekļauts Īrijas nacionālo dārgumu sarakstā. Latvijā ir mazliet vairāk par 30 šīs šķirnes suņiem un ir diezgan maza iespējamība to sastapt uz ielas. Tādēļ, ja vēlies redzēt – nāc uz izstādi svētdien, 13. novembrī plkst. 13.00 suņu ringos!

Murrājošais retums – Ragdolls
Kaķu izstādē līdzās populārām šķirnēm būs aplūkojams arī īsts retums – pati lielākā kaķu šķirne pasaulē – ragdolls. Šie zilacainie mieramikas, kas mazliet līdzinās Birmas kaķiem, var svērt pat vairāk nekā 10 kg! To nosaukums tulkojumā nozīmē "lupatu lelle", kas norāda gan uz šķirnes lielumu, gan miermīlīgo, pat flegmatisko raksturu. Šo un citus retumus vienkopus varēs apskatīt īpašā reto kaķu šovā 12. novembrī.

Vislielākie dzīvnieki Ķīpsalā
Nav šaubu, ka aristokrātiski cēlās un izskatīgās alpakas piesaista ikviena uzmanību. Un Ķīpsala nebūs izņēmums, vēl jo vairāk tādēļ, ka izstādē tās būs vislielākie dzīvnieki! Ikviens varēs alpakas paglaudīt un fotografēt, kā arī kopā doties pastaigā!

Garausainais milzis
Vai zini, kura ir vislielākā trušu šķirne? Tas ir Milzis! Agrākais šķirnes nosaukums ir flandrs. Līdzās pūkainiem pundurtrušiem un citām šķirnēm Milži izceļas ar savu majestātisko augumu, to svars var sasniegt pat 12 kilogramus! Milžiem ir harmonisks ķermenis un bieza, spīdīga spalva zaķa pelēkā, melnā, zilā un dzeltenā krāsā.



Vislielākā tomēr ir mīlestība un prieks, ko sniedz tavs mājas mīlulis neatkarīgi no tā vai tā ir ņipra jūrascūciņa, maza čivava vai milzīgs sanbernārs. Ja vēlies aplūkot šos un vēl daudzus citus mīļus mājdzīvniekus – nāc uz izstādi „ZooExpo 2016” Ķīpsalā jau 12. un 13. novembrī!

Izstādi „ZooExpo” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Kinoloģisko federāciju un Latvijas felinoloģijas asociāciju „Felimurs”.