Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:287, Did:0, useCase: 3


Kā uz visiem laikiem nepalikt vientuļajai mātei. Iepazīšanās kļūdas pēc šķiršanās

Redakcija
Redakcija

Dzīve nebeidzas ar šķiršanos un neaprobežojas tikai ar rūpēm par bērniem. Kādas kļūdas visbiežāk pieļauj vientuļās mātes, mēģinot sakārtot savu personīgo dzīvi? Kā no tām izvairīties? Atbild psihologi.

Bieži gadās, ka pēc šķiršanās sieviete koncentrējas uz mātes lomu, aizmirstot par personīgajām vēlmēm un vajadzībām. Vai to iespējams mainīt un kā to izdarīt? Speciālisti stāsta, kādas kļūdas sievietes pieļauj, kad pēc šķiršanās mēģina uzsākt jaunas attiecības.

Kļūda Nr. 1: Tu gaidi pārāk ilgi

“Atgriezties iepazīšanās un attiecību pasaulē ir vieglāk, ja neesi bijusi viena pārāk ilgi,” uzskata koučs Džulianna Kantarella (Julianne Cantarella). “Pēc šķiršanās ar iepriekšējo partneri līdzsvara atjaunošana prasa kādu laiku, taču nevajadzētu pārāk vilkt garumā. Man bija klientes, kurām iepatikās dzīvot bez partnera un doma par iepazīšanos sāka viņas biedēt. Jo ilgāk dzīvo režīmā "Es esmu viena", jo grūtāk izlemt dalīties šajā dzīvē ar vēl kādu."

Kā no tās izvairīties? Bez steigas, bet atgriezties “attiecību frontē”. Viens no labākajiem veidiem – iepazīšanās internetā. Tu visu kontrolē un vari noteikt attiecību attīstības ātrumu.

Kļūda Nr. 2: Tu atzīsti tikai monogāmiju

“Es iesaku klientēm neaprobežoties tikai ar vienu iepazīšanos,” saka Dž.Kantarella. Speciāliste pamanījusi, ka daudziem šķirtiem cilvēkiem grūti pieņemt ideju par iepazīšanos ar vairāk nekā vienu cilvēku. Viņiem tas šķiet kaut kas nepareizs un slikts.

Patiesībā iepazīšanās un komunikācija ar vairākiem vīriešiem sniegs iespēju salīdzināt dažādas pieejas, attieksmi pret tevi, emocijas. Vari mierīgi tikties ar viņiem, līdz jūti, ka esi gatava nopietnākām attiecībām ar kādu no viņiem, ar to, kurš iepatikās visvairāk, nevis ar pirmo, kas pagadījās.

Kā no tās izvairīties? Ideja par monogāmiju var rasties attiecībās, kurās jau ir parādījusies uzticēšanās un pieķeršanās. To nevar uzspiest. Ir vērts pavadīt laiku kopā ar dažādiem cilvēkiem, lai saprastu, kurš piemērotāks. Un nepārliecini sevi par to, ka jums jau ir nopietnas attiecības, ja to vēl neesi pārrunājusi ar jauno partneri, viņa viedoklis var nesakrist ar tavu un tas ir normāli.

Kļūda Nr. 3: Tu uzsāc attiecības pārāk ātri

Neviens nevar pateikt, kurā brīdī sākt atkal satikties ar vīriešiem. Laulības šķiršanas apstākļi var ietekmēt emocionālo gatavību jaunam personīgās dzīves posmam. Psihoterapeite un attiecību eksperte Elizabete Lamota iesaka nogaidīt vismaz gadu pēc šķiršanās.

“Neatkarīgi no tā, pēc kura iniciatīvas izšķīrāties un kā viss notika, tev nepieciešams laiks. No jauna jāsaprot, kas tu esi, ko vēlies no attiecībām un no dzīves kopumā. Tā tu varēsi izvairīties no vēl vienas nepatīkamas pieredzes personīgajā dzīvē. Tev jāiemācās domāt par sevi un jāpārstāj uztvert sevi kā izjukuša pāra daļu.”

Kā no tās izvairīties? “Ideālā gadījumā pagaidi, kamēr pierodi pie jaunā statusa un sāc baudīt jauno dzīvi,” skaidro E.Lamota. Tikai pēc tam var sākt domāt, ka tajā varētu ienākt vēl kāds cits. Tāds ceļš ļaus uzaicināt vīrieti priecīgā un veselīgā dzīves atmosfērā, nevis grūtā un sāpīgā. Dari visu pakāpeniski, bez steigas.

Kļūda Nr. 4: Jūs pārāk ātri pārejat pie seksa

“Daudzas klientes maldīgi domā, ka fiziskā tuvība ir būtiska iepazīšanās sastāvdaļa,” saka Dž.Kantarella. Viņas ir pārliecinātas, ka neviens pieaudzis vīrietis negaidīs. Citas tik ļoti ilgojas pēc maiguma un fiziska kontakta, ka pašas nespēj ilgi gaidīt.

Ir vērts atcerēties, ka lielākajai daļai sieviešu labs sekss iedarbojas kā emocionāla pieķeršanās. Jums būs grūtāk pārtraukt attiecības (pat tik tikko iesākušās), ja izrādīsies, ka vīrietis citādi nav tev piemērots. Arī ja viņš nolems visu pārtraukt, ar to būs grūtāk tikt galā.

Kā no tās izvairīties? Nenodarbojieties ar seksu, kamēr neesi tam patiešām gatava. Lai cik banāli tas izklausītos, bet vīrietis, kuru tu interesē, spēs pagaidīt un nesteigsies.

Kļūda Nr. 5: Tu pārāk ātri iepazīstini viņu ar bērniem

Protams, tev gribas zināt, vai vīrietis spēs izveidot labas attiecības ar taviem bērniem. Taču tas ir ļoti delikāts jautājums.

“Ja iepazīstināsi pārāk ātri, tas var slikti beigties ne tikai tev, bet arī bērniem,” uzskata Dž.Kantarella. Šajā situācijā vērts gaidīt pēc iespējas ilgāk un nekādā gadījumā nesarīkot iepazīšanos kādos ģimenes svētkos. Ja vēlies iepriekš saprast, vai viņš spēs iedraudzēties ar bērniem, pavēro, kā viņš izturas pret tevi vai saviem bērniem, ja tādi ir.

Kā no tās izvairīties? Šis ir svarīgs solis, kuru nevar sasteigt. Parasti vīrieši pret to izturas ļoti atbildīgi. Iepazīstināt bērnus ar jauno partneri var tikai tad, ja abi esat pārliecināti, ka jūsu uzskati par kopīgo nākotni sakrīt, jūs to nopietni pārrunājāt, un nevienam nav šaubu par soļa pareizību un savlaicīgumu.