Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:287, Did:0, useCase: 3


12 komplimenti sievietei, kurus nevajadzētu lietot

Redakcija
Redakcija

Tu no visas sirds uzslavēji draudzenes jauno kleitu, bet viņa apvainojās? Sajūsminājies par ceļabiedrenes sievišķīgajām formām, bet priecīga “paldies” vietā dzirdēji “tu vispār domā, ko runā”? Pieminēji kolēģes panākumus, un tagad viņa vairs nerunā ar tevi? Kādus komplimentus noteikti nav vērts teikt citiem, ja nevēlies sabojāt viņu noskaņojumu, stāsta psiholoģe Marija Merkulova.

1. Labi izskaties, šķiršanās tev nākusi par labu

Kā tas izklausās no malas: Patiesībā tas nav kompliments - tu vienkārši atkal atgādini cilvēkam nepatīkamās atmiņās par šķiršanos. Turklāt neaizmirsti, ka dažreiz cilvēki pat pēc šķiršanās atkal saiet kopā, tāpēc tavi vārdi var viņus aizskart.

Kā vajadzētu: Izskaties lieliski, priecē dzirksts tavās acīs.

2. Tu izskaties tik labi saviem gadiem, nekad nepateiktu, ka tev ir …gadi vai arī - es gribētu tavā vecumā izskatīties tāpat

Kā tas izklausās no malas: Pat ja sievietei ir 50 un viņa izskatās desmit gadus jaunāka, ticiet man, viņa diez vai vēlas, lai lieku reizi uzsvērtu viņas īsto vecumu un vēl jo vairāk - salīdzinātu ar sevi. Taču ar šo frāzi tu tieši to dari. Tas pats attiecas uz komplimentu: “Šī matu krāsa tevi padara jaunāku”.

Kā vajadzētu: atstāt tikai pirmo daļu - “tu izskaties labi”, akcentu uz “saviem gadiem” labāk noņemt pavisam.

3. Lieliska kleita, tā padara tevi tik slaidu

Kā tas izklausās no malas: tev ir liekie kilogrami, visi to zina, taču, pateicoties pareizajam fasonam, šoreiz tu tos veiksmīgi paslēp.

Kā vajadzētu: Lieliska figūra un tev ir skaista kleita.

4. Tev ir tik dzīva mīmika - uzreiz var redzēt, ka nelieto botoksu

Kā tas izklausās no malas: Pirmkārt, mūsdienās var pat nepamanīt, ka sieviete lieto botoksu. Otrkārt, viņa var izmantot citas skaistumkopšanas procedūras, tāpēc tavs “kompliments” atstās nepatīkamu pēcgaršu.

Kā vajadzētu: tev ir neticami dzīva mīmika, ir interesanti tevi vērot.

5. Dzīvē tu izskaties labāk nekā fotogrāfijā

Kā tas izklausās no malas: Mūsdienās visi pēc kārtas taisa pašbildes un sociālajos tīklos augšupielādē milzīgu skaitu fotoattēlu. Šāda frāze līdzinās izteicienam - "tu neproti sevi pasniegt un prezentēt".

Kā vajadzētu: Fotogrāfija neparāda visu tavu skaistumu.

6. Tu esi tik forša, ne tāda kā mana bijusī

Kā tas izklausās no malas: katrai sieviete pazīstamas tādas emocijas kā greizsirdība un privātīpašnieciskuma sajūta, tāpēc nevajag atgādināt par savām bijušajām attiecībām. Turklāt jebkurš salīdzinājums ir nepatīkams. Šķiet, ka tu saki: “Jā, es izdarīju pareizo nomaiņu.” Vispār tas ir ļoti labs ieteikums, kas padarīs dzīvi vieglāku: nekad nesalīdzini ar citiem ne sevi, ne bērnus, ne partneri - nevienu.

Kā vajadzētu: Izsaki komplimentu mērķtiecīgi, par konkrētu īpašību, situāciju: man patīk, kā tu proti nogludināt konfliktus, man patīk, kā tu reaģē kritiskās situācijās utt.

7. Tu esi šī vakara rota, vai – tu esi skaistākā sieviete šajā vakarā

Kā tas izklausās no malas: Kopumā frāze nav slikta, ja saki to tad, kad nedzird citas sievietes. Pretējā gadījumā tu noniecini visas pārējās dāmas.

Kā vajadzētu: Mūsu sievietes ir šī vakara rota.

8. Ļoti foršs matu griezums – ne salīdzināt ar to, kāds bija

Kā tas izklausās no malas: Beidzot tu nogriezi matus, pirms tam izskatījies vienkārši šausmīgi.

Kā vajadzētu: Tev ir lielisks matu griezums.

9. Tu neesi skaistule, bet tev ir sava rozīnīte

Kā tas izklausās no malas: jebkura sieviete šādā situācijā dzirdēs tikai - "tu neesi skaista". Kas attiecas uz rozīni, patiesībā tā ir žāvēta vīnoga, tas ir, kaut kas sažuvis un neglīts. Maz ticams, ka frāzes otrā daļa glābs situāciju.

Kā vajadzētu: Tev ir neparasta āriene, tik neaizmirstama seja, visu laiku gribētos to vērot.

10. Tev ir tik skaistas acis

Kā tas izklausās no malas: Būsim godīgi, tā ir jau apnikusi dežūrfrāze. Kad cilvēkiem nav par ko runāt, viņi runā par laikapstākļiem. Šeit tas pats - nav ko slavēt, tāpēc slavējam acis.

Kā vajadzētu: tev ir tik dziļš skatiens, tik neparasta acu krāsa utt. Uzsver sievietes individualitāti.

11. Tu gatavo tikpat labi kā mana māte

Kā tas izklausās no malas: Māte man ir pirmajā vietā, tev ir otrais numurs.

Kā vajadzētu: Noņem salīdzinošo daļu. “Cik gardas vakariņas tu pagatavoji” vai pat šādi: "tu esi salātu karaliene (zupas, kūkas utt.)".

12. Tu esi tik glīta, man ļoti patīk kuplas formas dāmas

Kā tas izklausās no malas: Iespējams, ka sieviete pēdējās trīs nedēļas ir ievērojusi stingru diētu, zaudējusi vairākus kilogramus un par to priecājas. Šajā gadījumā tavs “kompliments” viņai noteikti nepatiks. Pat ja saki to vislabāko nodomu vadīts, tas izklausās: “Tev derētu nomest pāris kilogramus, bet tāpat jau arī esi skaista!”

Kā vajadzētu: Man ļoti patīk tava figūra.