Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:333, Did:0, useCase: 3


Kā sagaidīt Zaļā koka Pūķa gadu?

Redakcija
Redakcija

Neskatoties uz to, ka Zaļā koka Pūķa gads sāksies tikai 2024. gada 10. februārī, jau Vecgada vakarā astrologi iesaka ievērot tradīcijas un sagaidīt Jauno gadu Pūķa gadam raksturīgajās krāsās.

Galvenā krāsu gamma 2024. gadā sastāv no zaļā nokrāsām, melnās, sarkanās, violetās, brūnās un rozā.

Zaļā krāsa simbolizē jaunā 2024. gada aizbildni – Pūķi un arī atdzimšanu, jaunas dzīves sākumu un sola daudz interesantu notikumu.

Brūnā krāsa, kuru arī var izmantot Jaunā gada sagaidīšanai, tiek uzskatīta par papildkrāsu, jo pūķis ir no koka.

Sagaidot Jauno gadu tērptam sarkanā krāsā, var piesaistīt veiksmi, enerģiju un bagātību, bet, ja valkā rozā, var piesaistīt mīlestību.

Starp citu, ķīniešu mitoloģijā pieminēts, ka, neskatoties uz Pūķa nopietnību un ārējo skarbumu, šis dzīvnieks ir ļoti romantisks. Tātad, ja valkāsi rozā drēbes, tad Jaunā gada simbols noteikti sapratīs, ka tu sapņo par mīlestību, un tev to atsūtīs.

Ko likt galdā

Ja vēlaties Zaļo pūķi iepriecināt un dabūt savā pusē, tad astrologi iesaka neatstāt novārtā gatavošanos svētkiem un mielastam.

Lai iepriecinātu Jaunā gada simbolu, jāgatavo ēdieni, kas iemieso veselības, laimes un labklājības vēlējumus. Tradicionāls gardums Ķīnā Jaunajam gadam ir pelmeņi. Vienā no pelmeņiem parasti tiek paslēpta monēta; kurš to atradīs, tas tiks svētīts ar veiksmi visa gada garumā.

Saskaņā ar tradīciju taupīt Jaungada galdam nevajadzētu. Kā saka – kā sagaidīsi Jauno gadu, tā to dzīvosi, turklāt Pūķa gads ķīniešu horoskopā tiek uzskatīts par vienu no labvēlīgākajiem periodiem. Kam tad jābūt uz svētku galda jaunajā 2024. gadā?

Gaļa. Pilnīgi vienalga, kas tā būs – liellopa gaļa, jēra gaļa vai cūkgaļa.

Rieksti - simbolizē labu veselību, bagātību un ilgmūžību. Uz galda jābūt mandelēm, ciedru riekstiem, valriekstiem un makadamijas riekstiem.

Sarkanie augļi - granātāboli, āboli, sarkanie mandarīni, desertos var izmantot saldētus ķiršus vai zemenes utt. Tie simbolizē bagātību un veiksmi.

Zivis - simbolizē pārpilnību un bagātību. Pūķim patiks arī tradicionālais Jaungada ēdiens – sviestmaizes ar sarkanajiem ikriem.

Rīsi arī ir pārpilnības un bagātības simbols. Piemēram, neviens ķīniešu Jaungada galds nav pilnīgs bez Nian gao – saldās rīsu kūkas. Šis ir ne tikai populārs un garšīgs deserts, bet arī laba dāvana.

Zaļumi simbolizē izaugsmi un attīstību. Lai 2024. gadā nodrošinātu ieceru un projektu harmonisku attīstību, pacienājiet Pūķi ar svaigiem zaļumiem, piemēram, dillēm, pētersīļiem, koriandru vai salātiem.

Pūķis būs glaimots, ja izrotāsiet dzīvokli viņa krāsās: zaļā, brūnā, sarkanā. Lieliski būtu apvienot dabiskos elementus ar mūsdienīgu stilu. Uz elektriskajiem kamīniem droši var salikt priežu čiekuru kompozīcijas, bet ap plazmas televizoru novietot koku zaru Jaungada izstādi. Neaizmirstiet par vītnēm. Jo spilgtāk mājoklis tiks izgaismots, jo laimīgāks būs jaunā 2024. gada aizbildnis.

Jauno gadu labāk sagaidīt tuvinieku lokā. Kopā varat doties uz kafejnīcu vai restorānu. Bet nav aizliegts rīkot ballīti savas mājas sienās, galvenais ir nodrošināties ar lielisku noskaņojumu un svētku galdu.