Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:447, Did:0, useCase: 3


4 iemesli, kāpēc vīrieši aizbēg no sievietēm

Redakcija
Redakcija

Kad attiecības sākas, šķiet, ka viss ir ideāli. Taču kādā brīdī vīrietis, ar kuru sieviete savās domās jau bija izaudzinājusi kopīgos bērnus, vienkārši pazūd, neko nepaskaidrojot. Kāpēc tā notiek, stāsta koučs un attiecību speciālists Lūkass Makkords.

Vīrieši ir savdabīgi. Viņi zina, kas viņiem patīk un nepatīk. Pirmais, ko viņi ievēro sievietē, ir āriene. Ja tu vīrietim iepatiksies, viņš tevi uzaicinās uz randiņu. Kādu laiku ar ārējo pievilcību pietiks. Bet, tā kā vīrietis skaidri zina, kas viņam nepatīk, tad diezgan ātri viņš sāks pievērst uzmanību tavam iekšējam saturam. Dvēsele, raksturs, paradumi - tam visam ir sava nozīme. Un tas ir svarīgāks par ārieni.

Šis raksts nav domāts, lai attaisnotu vīriešus, kuri pazūd bez paskaidrojumiem. Tas tapis, lai paskaidrotu, kāpēc vīrieši tā rīkojas.

Pašā attiecību sākumā - vai pat pirmajā randiņā - ir dažas svarīgas nianses, kurām sievietei jāpievērš uzmanība. Dažas no šīm niansēm vīriešiem ir kā brīdinājums: “Bēdz no viņas un pēc iespējas ātrāk.” Un nē, tas nemainīsies, kad viņš tevi iepazīs labāk. Tāpēc, ka viņam vairs neko uzzināt negribēsies.

1. TU IZMISĪGI MEKLĒ MĪLESTĪBU UN ATTIECĪBAS

Vīriešiem nepatīk uzņemties emocionālu atbildību, kamēr viņi nav pieķērušies sievietei. Ja viņš jūt, ka ir tev “vajadzīgs”, nevis vienkārši “interesants”, viņa galvā iedarbojas signalizācija. Emocionāli vesels vīrietis nevēlēsies aizpildīt tavu tukšumu dvēselē vai dzīvē.

Iespējams, esi dzirdējusi citādus apgalvojumus, bet patiesībā vīrieši nesapņo glābt sievietes no nelaimīgas dzīves. Viņi grib būt kopā ar sievieti, kura arī bez viņiem var dzīvot laimīgu un pilnvērtīgu dzīvi. Tas neliecina par vīrieša infantilumu vai nenobriedušu personību. Viena lieta ir brīvprātīgi palīdzēt tai, ar kuru jau esi attiecībās, kuru mīli. Un kas cits - kad no tevis to gaida vai pat pieprasa no paša sākuma. Tas aizbiedē.
2. TU VĒLIES AIZMIRST BIJUŠO

Neviens vīrietis nevēlas būt cita vīrieša aizstājējs. Ja esi izšķīrusies vai beigusi ilgstošas attiecības, negaidi, ka kāds vīrietis piekritīs mierinātāja lomai. Vīriešus velk pie tām, kurām dzīve ir pilnīgā kārtībā. Bet, ja arī ne pilnīgā, tad viņas ar prieku un entuziasmu šo pus-nekārtību sakārto patstāvīgi. Šīs sievietes zina, ko vēlas no dzīves, ir pārliecinātas par sevi un nebaidās būt vienas. Ja tu meklē vīrieti, jo tevi biedē vientulība, potenciālie pielūdzēji to “nolasīs no acīm” un izzudīs no tavas dzīves, knapi parādījušies pie apvāršņa.

3. TU ESI DRĀMAS KARALIENE

Vīrieši sliktāk tiek galā ar emocijām. Psiholoģijas profesores Ann Kring pētījums parādīja, ka sievietes daudz spēcīgāk izpauž emocijas. Vīrieši nevar ciest sarežģītas jūtu izpausmes, jo nesaprot, ko ar to darīt. Kad sieviete jautā: “Nu, un uz kurieni virzās mūsu attiecības,” vīrieti pārņem dažas negatīvas emocijas, ar kurām viņš nevar tikt galā. Kad viņa rīko greizsirdības ainu vai saka kaut ko līdzīgu: “Man šķiet, ka tu man patīc vairāk nekā es tev,’’ viņš nesaprot, kā reaģēt. Viņam ir vieglāk aizbēgt, nekā tikt galā ar šo sarežģīto drāmu.

Attiecību sākumā parasti abi iepazīst viens otru, jautri pavada laiku, veido emocionālo saikni un tuvību. Bet, ja tu jau no pirmajām dienām (nedēļām, mēnešiem) sāksi salīdzināt savu un viņa ieguldījumu attiecībās, gaidīt vairāk, nekā viņš var piedāvāt, visticamāk, viņš nepaliks blakus, lai noskaidrotu, vai tu esi tā vērta, viņš vienkārši aizies.

4. TU NEESI PĀRLIECINĀTA PAR SEVI

Psihologa skolotājs reiz teicis: “Ja tu pats sev netici, kāpēc lai kāds cits tev ticētu?” Ja neesi pārliecināta par sevi un savām darbībām, vīrietis neaizpildīs šo trūkumu. Ja tev vajadzīgs pastāvīgs apstiprinājums, ka lieliski izskaties, labi strādā, progresīvi audzini bērnus, dievišķi gatavo, viņš nogurs no nepieciešamības tevi katru dienu uzmundrināt.

Nekas tā nepiesaista, kā pārliecība par sevi un pašcieņa. Mēs neko nevaram piedāvāt potenciālajam partnerim, ja neticam sev un necienām sevi kā personību.

Sievietes ir brīnišķīgas, un bez tām mēs būtu pazuduši. Sievietēm ir svarīgi saprast, ka vīrieši viņām nav vajadzīgi. Viņas lieliski var iztikt bez mums. Tas, ka tev šobrīd nav partnera, nenozīmē, ka viņš nekavējoties jāatrod un jāpadara šie meklējumi par galveno dzīves mērķi. Attiecības kļūst neiedomājami skaistākas, ja tās neaptumšo šis infantilais prāta aptumsums ar nosaukumu “Man vajadzīgs vīrietis”. Viņš tev nav vajadzīgs. Tu esi sieviete, un tu esi brīnišķīga. Jūsmo par sevi, un tad visi vīrieši būs pie tavām kājām.