Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:261, Did:0, useCase: 3

3 svarīgas lietas, ko der zināt, lai celtu savu pašapziņu

Redakcija
Redakcija

Nekas nav svarīgāks par to, kā jūtamies, ko domājam par sevi. Pārliecība par to, kas tu esi, ko dari un mīlestība pret sevi dažkārt ir tieši tas, kas mūsdienās lielākai sabiedrības daļai pietrūkst. Sociālajiem medijiem ir aizvien lielāka un ietekmīgāka loma cilvēka dzīvē un ikdienā, veidojot savu definīciju par to, kas ir īsts skaistums. Tās pašas problēmas atspoguļotas Dove pasaules skaistuma un pārliecinātība pētījuma rezultātos, kurā apkopots 10 500 sieviešu viedoklis no 13 valstīm pagājušajā gada laikā.

Ņemot vērā Dove pasaules skaistuma un pārliecinātība pētījuma rezultātus, tika konstatēts, ka visā pasaulē sieviešu dzimtas pārstāves izjūt lielu sabiedrības spiedienu. 69% aptaujātās sievietes brieduma gados un 65% jaunietes minēja, ka spiediens rodas no reklāmas un plašsaziņu līdzekļiem, kas demonstrē nereālus skaistuma standartus un galvenokārt izraisa trauksmi par ārējo izskatu, novedot līdz pat iekšējiem kompleksiem, bet 56% no visām sievietēm atzīst šī brīža sociālo mediju kultūras ietekmi un uzsvaru uz pilnības sasniegšanu. Iespējams vissatraucošākais ir tas, ka gandrīz 8 no 10 (78%) sievietēm izjūt spiedienu nekļūdīties vai neparādīt savu vājumu.

Dažreiz ir svarīgi atgādināt sev dažus pamata dzīves baušļus un pieturēties pie pozitīvas domāšanas, ko mums ir tendence piemirst, dzīvojot mūsdienu drudžainajā ritmā. Tādēļ spēj novērtēt savas stiprās puses un saskatīt savu vērtību. Dove zīmola vadītāja Kertu-Kai Põldvere izceļ trīs svarīgus un noderīgus padomus, kurus atgādināt sev, kad pārņem bezpalīdzības sajūta.

Aizstāj perfekcionismu
Mūsdienās mediji, jo īpaši sociālie mediji, ļoti ietekmē to, kā mēs saprotam un uztveram patieso skaistumu. Dēļ tā, ka sabiedrībā pastāv šie nereālie skaistuma standarti, kļūst arvien grūtāk un grūtāk katrai pašai novērtēt savu patieso skaistumu, un tas ir iemesls, kāpēc dabisks izskats mūsdienās kļūst par retumu. Ir ļoti svarīgi sev atgādināt, ka sociālie mediji bieži izceļ to, kas izskatās vislabāk, piesaista uzmanību, ir rūpīgi izrediģēts un mākslīgi radīts. Tā nav realitāte, tādēļ ir svarīgi sevi iedrošināt un atzīt to, kas ir īsts un kam patiešām ir nozīme.

Pārstāj salīdzināt
Kad salīdzini savu dzīvi, to, kas tev pieder, sevi pašu ar citiem, tas vēsta par destruktīvu ieradumu, kas samazina pašapziņu un laimes sajūtu. Cilvēki ir atšķirīgi, viņu dzīves stils, domāšana un uztvere ir individuāla. Salīdzini sevi ar sevi pašu, kaut vai pirms pāris gadiem un tagad, tu pamanīsi pozitīvas izmaiņas. Koncentrējieties uz sevi, savām stiprajām pusēm, saviem rezultātiem, to uzlabošanu un to, ko tu vari. Tas motivēs un paaugstinās pašapziņu.

Dari to, kas šķiet pareizi
Kad dari kaut ko no sirds, un jūti, ka tā ir pareizā izvēle, tas stiprina pašapziņu. Tas var būt kaut kas pavisam neliels, piemēram, trenažieru zāles apmeklējums. Izproti situācijas, nevis nosodi sevi tajās. Pārtrauc žēlot sevi un koncentrējies uz iespējām, esi pateicīga par to, kas tev ir. Ne vienmēr mēs zināsim, kas ir īstā un pareizā izvēle, bet saglabājot uzmanību un pieķeroties lietām pēc savas vislabākās sirdsapziņas, sasniegsi labus rezultātus un uzlabosi domas par sevi pašu.