Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:270, Did:0, useCase: 3


Startēs jauns šovs kulinārijas draugiem – ‘’Ceļo un gatavo ar Bārdu’’ Jāņa Rāznas vadībā

Redakcija
Redakcija

No 5. februāra nākamās paaudzes televīzija Go3 piedāvās saviem skatītājiem jaunu oriģinālšovu, kas patiks gan aktīvas atpūtas mīļotājiem, gan kulinārijas draugiem – ‘’Ceļo un gatavo ar Bārdu’’. Ik piektdienu ekskluzīvi Go3 skatītāju baudīšanai tiks nodota jauna sērija šovam, kura ietvaros Jānis Rāzna apceļos Latviju, atrādot plašākai publikai mazāk zināmas pastaigu takas un lieliskas piknika vietas, kā arī receptes, kas noderēs gatavošanai kā mežā, tā savā virtuvē.

‘’Ēst gatavošana pēdējā laikā ir mana sirdslieta. Sekoju dažādiem kulinārijas šoviem, bet neslēpšu – bieži vien attopos, ka nevaru pats mājās pagatavot raidījumā parādīto ēdienu, jo daļa produktu ir pārāk specifiski – piemēram, kāda garšviela, ko nevaru atrast veikalos. Vai instrumenti, kādu nemaz nav parasta cilvēka virtuves arsenālā,” komentē Jānis Rāzna.

“Taču mācība, ko esmu guvis no ‘’Lauku sētas’’ - skatītājam vajag ‘’pa vienkāršo’’. Bez specifiskām mērcēm un garšvielām, par kurām parasts cilvēks nav dzirdējis. Ja sāls un pipari, tad sāls un pipari. Ja receptē ir sīpols, tad tas arī ir sīpols, ne ‘’vidēji ciets sīpols ar viegli brūnu miziņu’’. Ja paprika, tad vienalga – dzeltena, zaļa vai oranža.

Man radās ideja par savu šovu, kurā receptes būtu tādas, lai jebkurš čalis, jebkurš ģimenes tēvs, kurš grib iepriecināt savējos, varētu pagatavot šo ēdienu ar tiem traukiem, tiem katliem un pannām, kas pieejami viņa virtuvē.

Lai skatītājs, kurš ikdienā nav ēst gatavošanas lietpratējs, apzinās – ‘’ja Rāzna šito var uztaisīt mežā, es arī varu’’ – vai nu savā virtuvē vai piknikā mežā. Maciņam draudzīgi un viss maksimāli pa vienkāršo! Vietējais kartupelis, burkāns, kāposts, bet, izrādās, saliekot to visu kopā, mums sanāk ‘’niknais’’ sautējums,’’ skaidro šova vadītājs.

Taču ‘’Ceļo un gatavo ar Bārdu’’ nebūs vienkārši kārtējais kulinārijas šovs. Tas ‘’nošaus divus zaķus ar vienu šāvienu’’, jo būs saistošs arī tiem, kuri vakariņas pieraduši saņemt zilā vai zaļā somā no kurjera rokām, bet tai pat laikā – uzskata sevi par aktīva dzīvesveida piekritējiem.

‘’Katra raidījuma skatītājs iegūs ne tikai vienkārši pagatavojama ēdiena recepti, bet arī foršu lokāciju piknikam.
Vietas atlasītas, lai būtu interesanti gan tiem, kam patīk staigāt, gan tiem, kuri vienkārši vēlas pasēdēt svaigā gaisā, uztaisīt pikniku, iedzert alu.
Lokācijas ir dažādas – sākot no Tukuma novada un Jelgavas puses, beidzot ar Irbes ieteku pie Ventspils, Gārsenes dabas takām un Krišjāņa Staburagu Balvu pusē.

Katrā ziņā – tās nebūs parastās, tūristu iecienītās vietas, bet gan mazāk zināmi pastaigu un pikniku objekti, ko esmu atlasījis, pētot tūrisma ceļvežus, Latvijas valsts mežu kartes un vienkārši braucot izlūkos.
Piemēram, ir tāda vieta pie Daugavas, kur, vienkārši iebraucot pa celiņu mežā, paveras lieliska aina un vieta piknikam un pastaigām. Noteikti visi tur braukuši garām pa lielo ceļu, bet iedomāties nevar, ka, nogriežoties pa mazu celiņu, iespējams nonākt šādā vietā,’’ stāsta Jānis.

Katra sērija būs 16-18 minūtes gara – dinamiski, bez liekas filozofēšanas – saņem savās 16 minūtēs savu recepti un ideju brīvdienu pārgājienam. Kā atklāj raidījuma vadītājs, receptes, starp kurām, starp citu, būs arī veģetāriešiem piemērotas, viņš atlasījis rūpīgi. No omītēm, draugiem un interneta aizgūtas gudrības noreducētas līdz minimumam, lai būtu pa spēkam ikvienam.

Jāņa paša favorītēdiens ir teļa gaļas sautējums. ‘’Izklausās kruta – teļa gaļas sautējums, bet to pagatavot ir ārkārtīgi vienkārši. Iedomājies, tu vari ‘’nomētāt’’ tādu ‘’piparu’’ un paziņot: ‘’Es uztaisīju teļa gaļas sautējumu.’’ Tie paši pelmeņi – tu vari paņemt paku ar pelmeņiem, bet, pieliekot lauru lapas un vēl šādas tādas vienkāršas garšvielas, tie jau ir smalkie pelmeņi! Vai niknais dārzeņu sautējums – parastas Latvijas saknes, bet rezultāts – fantastika,’’ kārdina Jānis, kurš noteikti nevēlas pretendēt uz profesionāla šefpavāra statusu, bet ar raidījuma palīdzību būt labs čoms, kā parāda citam čomam (un ne tikai), kā vienkārši, bet efektīvi palutināt ģimeni. Pastaiga brīvā dabā un paša gatavots sautējums – garantējam – abus kopā vai katru atsevišķi novērtēs ikviena dāma!
Nenokavē! 10 lieliskas receptes, kuras būs pa spēkam arī tev, 10 lieliskas pastaigu vietas Latvijā, par kurām tu, iespējams, nemaz nezini – tas viss jau no 5. februāra ik piektdienu Go3 šovā ‘’Ceļo un gatavo ar Bārdu’’! Smelies idejas aktīvām brīvdienām un vienkāršām, bet satriecošām vakariņām!