Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:268, Did:0, useCase: 3


Elegantās RIEDEL Vitis sērijas sarkanvīna glāzes

Redakcija
Redakcija

RIEDEL ražotās Vitis sērijas kristāla vīna glāzes ir mūsdienu tehnoloģijas virsotne jeb elegances kvintesence. Šī tehnoloģija ļauj izgatavot izsmalcinātas glāzes uz augstas kājiņas, kas paredzētas dažādu vīnogu šķirņu vīniem, no viena stikla gabala, rezultātā iegūstot satriecošu vīna plūstamību.
Vīns mūsdienīgo formu Vitis glāzēs, kas līdzinās briljantiem, tieši tāpat kā dārgakmens, iegūst burvīgu slīpējumu un atklāj savas labākās īpašības.

Šī kolekcija vārda tiešā nozīmē ir par galvas tiesu pārāka par jebkurām citām glāzēm. Kopā kolekcijā ir septiņas glāzes, no kurām katra paredzēta citam dzērienam- Shiraz, Cabernet, Pinot noir, Riesling, Montrachet, Champagnie un Martini. Taču šoreiz runāsim tikai par trijām no tām, respektīvi, par glāzēm, kas domātas sarkanvīnam.

Šīs glāzes ir universālas un pirmām kārtām paredzētas jebkuram patērētājam, kuram nav nepieciešamības analizēt vīnu, kas nestrādā ar to, bet var mierīgos apstākļos baudīt. Tās paredzētas tiem, kas nekur nesteidzas, kas nopirkuši labu vīna pudeli un vēlas iegūt maksimālu baudījumu no tā, kā arī dalīties šajā baudījumā pie vakariņu galda ar draugiem. RIEDEL glāzes palīdz iegūt maksimāli daudz pozitīvo emociju no šīs vienas vīna pudeles. Jo tās ir emociju, labsajūtas un, jā, arī imidža glāzes. Tas ir tāpat kā ar pulksteņiem- jebkurš no tiem rāda pareizu laiku. Taču daži cilvēki izvēlas lētu plastikātu, bet citi sevi nevar iedomāties bez Rolex. Tāpat ir ar RIEDEL- speciāla vīna glāze, kas paredzēta noteiktai vīna šķirnei, nav pirmās nepieciešamības priekšmets. Tāpēc, tiem, kas pērk šīs glāzes, ir pilnīgi cita motivācija. Tas nozīmē, ka viņiem ir svarīgi izbaudīt un izjust attiecīgās vīna šķirnes aromātu un garšas nianses, kuru garantē ne tikai vīna, bet arī glāzes kvalitāte.

Ja pasniegsiet vīnu saviem viesiem RIEDEL glāzēs, noteikti dzirdēsiet atzinīgus vārdus par dzēriena kvalitāti. Vīns šajās glāzēs šķiet īpašs. It kā tā pati šķirne, tā pati raža, bet dzeras citādāk un garša cita- īpaša, izmeklētāka. Bet starpība slēpjas glāzēs! Jo no glāzes formas un īpašībām ir atkarīga vīna garša un arī kvalitāte. Pirmais šo patiesību pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados atklāja Austrijā dzimušais vācu profesors Klauss Jozefs Rīdels. Tagad viņa atklājumu mēs dēvējam par revolūciju ne tikai stikla dizainā. Rīdels ar savu atklājumu pacēla vīna glāzi un tās nozīmi vēl nebijušā, bet pelnītā godā un ar glāzes palīdzību radīja garšas formu. Nepārspīlējot var teikt, ka viņš vīnam iedeva otru dzīvību. Tagad RIEDEL kompāniju vada jau desmitais Rīdelu dzimtas pārstāvis- Džordžs Rīdels, taču viņu ražotās glāzes joprojām var uzskatīt par pasaulē labākajām vīna glāzēm.

RIEDEL vīna glāzes izstrādātas tādā veidā, lai pasvītrotu vīna harmoniju, nevis tā trūkumus. Lai pilnībā novērtētu katru vīna šķirni un dažādu vīnu izmeklēto raksturojumu, ļoti svarīgi, lai glāzes īpašības un forma atbilstu šim mērķim. Pasniedzot vīnu dažādas formas glāzēs, viens un tas pats vīns var garšot pavisam citādi, pie kam tik atšķirīgi, ka pat vīna speciālistiem ne vienmēr var izdoties to atpazīt.

Katram vīnam ir savs unikālais īpašību un pazīmju kopums, kas atkarīgs no vīnogu šķirnes, klimata, augsnes un ražošanas tehnoloģijas.
Taču Rīdeli pierādīja, ka kvalitāte un vīna buķetes intensitāte ir atkarīga ne tikai no dabiskā individuālā vīna raksturojuma, bet arī no šī raksturojuma atbilstības glāzes formai. Tikai pareiza vīna glāze dod iespēju maksimāli noteikt viena vai otra vīna raksturīgās īpatnības.

Tāpēc var teikt, ka RIEDEL glāzes nav modes lieta, bet gan pragmatiska izvēle.

RIEDEL Vitis Sērijas sarkanvīna glāzes nopērkamas SIA "Interbaltija AG" veikalā „Arka”, Rīgā, Tērbatas ielā10/12.

Raksta autore: Iveta Apškrūma