Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:371, Did:0, useCase: 3


SIMITS jeb turku klinģerīši ar sezamu

Redakcija
Redakcija

Simits ir bagātīgi ar sezama sēklām noklāts turku klinģeris- nizsakāmi gards un kraukšķīgs. Ikviens, kas to kaut reizi būs nogaršojis, vēlēsies, lai viņa ēdienkartē tas iegūtu pastāvīgu vietu. Tā notika arī ar mani. Tāpēc kārtējo reizi viesojoties Turcijā, beidzot palūdzu šī klinģera recepti. Un te nu tā ir- nu jau pārbaudīta un atzinīgi novērtēta.

Nepieciešams:

3 glāzes kviešu miltu,
1 tējkarote sāls bez kaudzītes,
1 ēdamkarote cukura,
20 g rauga,
1/4 glāze augu eļļas,
1 glāze silta ūdens,
1/2 glāze sezama sēklu.

Pagatavošana:

1. Cukuru kopā ar raugu izšķīdina glāzē silta ūdens un atstāj uz dažām minūtēm, lai sākas rūgšanas process.

2. Tad rauga šķīdumu pārlej palielā bļodā, pievieno sāli, eļļu un izsijātus miltus. Samīca mīklu un novieto uz stundu siltā vietā, lai tā uzrūgst. Jāpiebilst, ka gatavai mīklai jābūt mīkstai kā auss ļipiņai- tieši tā saka turki par pareizas konsistences mīklu.

3. Mīklu izrullē un no tās veido 30 cm garas desiņas, katru 2-3 cm diametrā. Ļauj 5 minūtes pastāvēt. Pēc tam no katras desiņas veido tādu kā gredzena formas klinģeri, labi nostiprinot galus.

4. Katra klinģera virspusi vispirms iemērc ūdenī, tad sezama sēklās. Gatavos klinģerus kārto uz plāts un ļauj tiem uzbriest vēl 30 minūtes.

5. Pēc tam plāti at simitiem liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 15 minūtes. Cepšanas procesam gan labāk sekot līdzi, lai nesāktu piedegt sezama sēklas vai klinģeri nepārceptos.

Gatavus simitus pasniedz ar šokolādes krēmu, sviestu vai kausētu sieru.

Labu apetīti!

Noderīgi!

Apgāda Zvaigzne ABC izdotais ceļvedis "Turcija" noderēs visiem ceļotmīļiem, kas vēlas tuvāk iepazīt Turciju, tās interesantākās apskates vietas, kultūru, vēsturi, dabas apstākļus, kā arī iegūt informāciju par iepirkšanos, izklaidi un brīvā laika pavadīšanas iespējām. Tekstu papildina fotogrāfijas, kartes un ilustrācijas.
Te atradīsiet arī ziņas par jautājumiem, kas saistīti ar drošību, veselību, bankām un maksāšanas līdzekļiem, telefona un pasta pakalpojumiem.