Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:234, Did:0, useCase: 3


Māras Slejas bukstiņputra valsts svētku galdam

Redakcija
Redakcija

Valsts svētku laikā īpaši lepojamies ar savu Latviju, tās skaistumu, sasniegumiem un tradīcijām. Modele un raidījumu vadītāja Māra Sleja ciemojas pie Rimi Gardēža Normunda Baranovska, lai savai draudzenei, radio ētera personībai Lindai Samsonovai pagatavotu tradicionālu latviešu virtuves ēdienu – bukstiņputru, kas ir gana izdevīga svētku maltīte arī kuplai saimei.

Pārsvarā Māra Sleja gatavo pēc receptēm, kam vajadzīgs maz laika – ilgākais, pusstunda. Jo ātrāk ēdienu var pagatavot, jo labāk! Draugiem un radiem viņa negatavo gandrīz nekad. “Es esmu tā, pie kuras nāk ar ēdienu. Mēdz teikt, ka vīrieša sirdi var iekarot ar ēdienu; tā var teikt arī par mani – Māras mīlestība iet caur vēderu,” smej Māra Sleja.

Parasti ģimenē gatavo vīrs, arī iepērkas vīrs – agrāk Māra mēģinājusi iepirkties visai nedēļai, bet tagad pārsvarā to uztic dzīvesbiedram un tikai pa ceļam uz mājām piepērk pa kādam trūkstošam produktam.

Ja nu jāizceļ viens mīļākais ēdiens, Mārai tās ir saulespuķu sēklas, iebiezinātais piens ar cukuru un ūdens – viss kopā vienā komplektā! Tomēr par godu valsts svētkiem viņa gatavo tradicionālu ēdienu, kas ir pa kabatai arī tad, ja jāpabaro kuplāka saime.

Noskaties video un uzzini, kā Lindai Samsonovai gāja pie sirds Māras Slejas gatavotā bukstiņputra:


Bukstiņputra ar miežu putraimiem

2 personām
Izmaksas vienam cilvēkam: 2,79 eiro

200 g kartupeļu;
50 g sīpola;
200 g burkānu;
50 g sviesta Rimi Smart;
100 g bekona Rimi Smart;
100 g putraimu Rimi Smart;
1 buljona kubiņš ICA;
50 g krējuma Rimi Smart;
bunte lociņu;
garšvielas pēc izvēles

Pagatavošana
Nomizo burkānus un kartupeļus, sagriez mazākos gabaliņos. Nomizo sīpolu un sagriez smalkos kubiņos. Visus dārzeņus apcep 30 gramos sviesta.

Katlā lej 1,5 litrus ūdens, liec buljona kubiņu un pieber putraimus. Kad burkāni, kartupeļi un sīpoli apcepti, liec katlā arī tos. Putru var vārīt turpat uz plīts vai likt noslēgtā traukā cepeškrāsnī uz 25 minūtēm 180 grādos.

Tikmēr sacep bekonu, lai kraukšķ. Putrai pievieno atlikušo sviestu un pasniedz ar bekonu. Piedeva putrai var būt arī krējums ar sagrieztiem lociņiem.