Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 3


Melleņu un biezpiena pīrāgs

Redakcija
Redakcija

Daudziem bieži vien šķiet, ka šādu pīrāgu gatavošana ir darbietilpīgs un ķēpīgs process, tieši tāpēc šobrīd lielā cieņā ir dažādi lielveikalos nopērkamie mīklas izstrādājumi. Taču atliek tikai pamēģināt kaut ko pagatavot paša spēkiem, kā saproti, ka veikalā pirkto vairs negribas. Un melleņu biezpiena pīrāgs ir tieši tāds gardums, kas šo pārliecību tikai vairo. Pie kam tā gatavošana nav ne laikietilpīga, ne sarežģīta.

Nepieciešams:
Mīklai:

300 g miltu,
2 tējkarotes cepamā pulvera,
100 g cukura,
1/4 tējkarote vaniļas cukura,
2 olas,
100 g sviesta.

Pildījumam:

400 g biezpiena,
125 g cukura,
150- 200 ml skābā krējuma,
500 g melleņu.

Pagatavošana:

1. Miltus iesijā palielā traukā, pievieno cepamo pulveri, olas, vaniļas cukuru, cukuru un sviestu. Visu samīca viendabīgā, gludā mīklā.

2. Mīklu liek ar cepamo papīru izklātā formā, veidojot groziņa formas maliņas. Ieklāto mīklu nedaudz sadursta un liek līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz 10-12 minūtēm.

3. Kamēr pamatne cepas, gatavo pildījumu: traukā samaisa biezpienu, mellenes, cukuru un krējumu. pēc vēlēšanās var nedaudz pievienot arī vaniļas cukuru.

4. Sagatavoto pildījuma masu liek uz nedaudz apceptās pamatnes un liek cepeškrāsnī vēl uz 30 minūtēm.

Labu apetīti!