Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 3


Pavasara nātru zupa

Redakcija
Redakcija

Pavasara nātru zupa ikvienam būs lielisks vitamīnu un minerālvielu avots. Zupa ir ne tikai veselīga, bet kopā ar krējumu, vārītu olu un ķiploku grauzdiņiem arī ļoti labi garšo. Pie kam jaunajām nātru lapiņām vēl nav paspējuši izveidoties asumiņi, tāpēc tās nevajag blanšēt. Ja tomēr šķiet, ka lapiņas ir par asu, aplejiet tās uz brīdi ar verdošu ūdeni.

Nepieciešams:
4 personām

Zupai
250 g jauno nātru lapiņu,
1 liels sīpols,
1 ēdamkarote olīveļļas,
1 l dārzeņu buljona,
4 cieti vārītas olas,
4 ēdamkarotes skābā krējuma,
2 ēdamkarotes sasmalcinātu diļļu.

Grauzdiņiem:

2 šķēles tostermaizes,
2 ķiploku daiviņas,
1 ēdamkarote olīveļļas,
malti melnie pipari.

Pagatavošana:

1. Kubiņos sagrieztu tostermaizi samaisa kopā ar smalki sakapātiem vai caur ķiploku spiedi izspiestiem ķiplokiem un pipariem. Liek uz sakarsētas pannas vai cepeškrāsnī un 1 ēdamkarotē olīveļļas apcep zeltaini brūnus.

2. Katliņā sakarsētā olīveļļā (1 ēdamkarotē) apcep sasmalcinātu sīpolu, kad sīpola gabaliņi kļuvuši caurspīdīgi, pielej dārzeņu buljonu un vāra uz vidējas liesmas.

3. Kad buljons sāk vārīties, tam pievieno nātru lapiņas, kā arī sāli un piaprus pēc garšas, un uz vidējas liesmas vāra vēl 15 minūtes.

4. Gatavu zupu sablenderē.

5. Lej šķīvjos, pievieno krējumu (katrā šķīvī 1 ēdamkaroti), pārkaisa ar sasmalcinātām dillēm, sakapātām (vai kā citādi sasmalcinātām) olām un iepriekš sagatavotajiem grauzdiņiem. Ja maizi uzturā nelietojat, grauzdiņus varat nepievienot.