Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:370, Did:0, useCase: 3


Alekseja Naumova un Andra Vītoliņa radošā vizīte ASV

Redakcija
Redakcija

2017. gada maijā Latvijas Mākslas akadēmijas rektors prof. Aleksejs Naumovs un Glezniecības katedras vadītājs Andris Vītoliņš programmas Erasmus+ ietvaros viesojās Floridas starptautiskajā universitātē (Florida International University), kur pasniedza meistarklases universitātes studentiem, kā arī iepazīstināja arī ar studiju darbu LMA.

Uzaicinājumu viesoties Floridas Starptautiskajā universitātē Maiami Aleksejs Naumovs un Andris Vītoliņš saņēma 2017. gada pavasarī, kad sadarbības veicināšanas un pieredzes apmaiņas ietvaros universitāti apmeklēja FIU Mākslas un Mākslas vēstures nodaļas vadītājs, asociētais profesors Jaceks Kolasinskis (Jacek J. Kolasiński, www.jacekjkolasinski.com), kurš 2014. gadā bija LMA Maģistru diplomdarbu aizstāvēšanas komisijas goda priekšsēdētājs, kā arī profesors Viljams Bills Burkē (William (Bill) Burke). Aleksejs Naumovs un Andris Vītoliņš kopā ar FIU akadēmisko personālu - Jaceku Kolasinski, Viljamu Billu Burkē, Guido Menu (Guido Mena) un Ediju Arojo (Eddie Arroyo) - pasniedza trīs plenēru meistarklases universitātes studentiem, kurās tika turpināts projekts "World cities. Life Paintings". Darbu izstāde aplūkojama Floridas Starptautiskajā universitātē līdz jūnija beigām. Septembrī Jaceks Kolasinskis un Viljams Bills Burkē pasniegs meistarklases LMA studentiem Rīgā.

Latvijas Mākslas akadēmija "Erasmus+" ārpus Eiropas programmas ietvaros 2016./2017. studiju gadā sadarbojas ar Floridas Starptautisko universitāti un Honkongas Politehniskās universitātes Dizaina skolu. Sadarbība ietver pedagogu un studentu mobilitātes veicināšanu – vieslekcijas un radošās darbnīcas.