Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:370, Did:0, useCase: 3


Foto: Preiļos uz Pirmo Starptautisko autorleļļu festivālu pulcējas mākslinieki no dažādām pasaules valstīm

Redakcija
Redakcija
Šogad Preiļu novada svētku laikā no 21. augusta līdz 23. augustam notika Pirmais Starptautiskais ekskluzīvo autorleļļu festivāls.

Festivālā piedalījās dalībnieki, kas ir starptautiski atzīti mākslinieki no Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Azerbaidžānas un Nīderlandes. Latviju pārstāvēja tādi mākslinieki kā Solvita Baudele, Ričards Blagovs, Nataļja Pavļenko, Tatjana Kolosova, kā arī unikālā Preiļu Leļļu muzeja un festivāla idejas autore VLADLENA.

Šādas grandiozas izstādes var skatīties stundām ilgi, jo pirmo reizi, kad aplūko darbu, ir uztverams pārsteigums un sajūsma par koptēlu, bet, tikai atkārtoti paveroties uz lellēm un pētot tās, atklājas katra mākslinieka darba svarīgākā izpausmes forma - detaļas.

Tādēļ, lai sniegtu ikvienam iespēju ieraudzīt katra autorleļļu mākslinieka jaunrades stila nianses, piedāvājam fotoatskatu uz Pirmo Starptautisko autorleļļu festivālu Preiļos, kur iemūžināti spilgtākie mirkļi leļļu pasaulē.

Foto: Iveta Apškrūma, KuktūrasVēstis.lv