Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:344, Did:0, useCase: 3


Ziemas perioda diēta. Kāpēc tā nepieciešama

Mēs visi droši vien esam ievērojuši, ka ziemas periodā mūsu svars diezgan ievērojami pieaug un, pienākot pavasarim, nākas pielikt ne mazums pūļu, lai atgūtu savu ideālo formu. Nesen šo likumsakarību apstiprināja arī zinātnieki. Izrādās, ka visa pamatā- saules gaismas trūkums.

Cilvēka dabiskais bioloģiskais pulkstenis ir uzstadīts tā, lai tas darbotos pa dienu, savukārt naktī cilvēkam jāatpūšas. Tātad dienā mēs patērējam enerģiju, bet vakarā papildinām tās rezerves. Cilvēks var mierīgi izlaist brokastis, taču no vakariņām atteikties ir daudz grūtāk. Secinājums: jo ilgāk turpinās tumšais gadalaiks, jo vairāk vakariņu mums gribas ieturēt.

Daudzi dietologi neiesaka ziemas laikā aizrauties ar diētām, kas ierobežo daudzu uzturvielu lietošanu. Kāpēc? Tāpēc, ka aukstajā gada laikā organismam nepieciešams vairāk siltuma, līdz ar to tas biežāk sūta izsalkuma signālus mūsu smadzenēm.

Ziemas diētas piekritēji bieži atsakās no treknas gaļas, iekļaujot savā ēdienkartē teļa un liellopa gaļu. Tomēr pilnībā atteikties no cūkgaļas nevajadzētu. Ziemas periodā to pat ieteicams iekļaut savā ēdienkartē pavisam nelielās devās, jo, kā zināms, speķis satur arhidonskābi- vielu, kas palīdz cīnīties pret saaukstēšanos.

Tāpat ziemā vēlams papildināt savu uzturu ar subproduktiem. Sevišķi vērtīgas organismam būs aknas. Noderēs arī sirds, kas ir tiešs olbaltuma avots, pie kam liekas kalorijas un taukus nesaturošs. Bet liellopa plaušas ir bagātas ar vērtīgiem vitamīniem.

Aukstajā gada laikā lielu slodzi jāiztur mūsu asinsvadiem. Salā tie sašaurinās, bet siltumā- paplašinās. Rezultātā var rasties hipertonija pat tiem cilvēkiem, kas nekad agrāk nav novērojuši sev paaugstinātu asinsspiedienu. Palīdzēt asinsvadiem var kartupeļi. To sastāvā ir daudz kālija, kas palīdz stiprināt asinsvadu sieniņas. Lietojot tos uzturā, uzlabojas asinsrite un pazeminās asinsspiediens. Vislabāk kartupeļus novārīt ar visu mizu.

Nav ieteicams arī pilnībā atteikties no maizes. Maize satur B grupas vitamīnus, kas pastiprina un uzlabo nervu sistēmas darbību.

Viens no vērtīgākajiem ziemā lietojamiem produktiem ir tītara gaļa. Tā satur triptofānu- vielu, kas īpaši efektīvi cīnās pret ziemas stresu.

Protams, jums nav pilnībā jāatsakās no diētas ievērošanas, tomēr dažus produktus, tādus kā maize un kartupeļi, ziemas laikā ir vēlams iekļaut savā ēdienkartē.

Iepazīsties arī ar Pretrgrumbu diētu

Šerijas Kelbomas grāmata Pretgrumbu diēta, ko izdevis Apgāds Zvaigzne ABC, ir patiesa vērtība, kurā sniegti praktiski padomi, kā ar dzīvinoša uztura un organisma attīrīšanas palīdzību mazināt un pilnībā izskaust grumbu un ādas noslīdējumu veidošanos.

Ja vēlaties atbrīvoties gan no pirmajām krunciņām, gan no daudzajām dzīves ceļā iegūtajām grumbām un maisiņiem zem acīm, varat rīkoties un atjaunot sejas ādu.

Pretgrumbu diētas pamatā ir četri viegli paveicamie soļi, kas palīdzēs vairot enerģiju, atgūt veselīgu sejas krāsu, kā arī uzlabot ādas elastīgumu.

4 vienkārši soļi līdz jauneklīgākam izskatam:

14 dienu diēta novecošanās pazīmju novēršanai

sulu kūre ādas skaistumam

uztura bagātinātāji enerģijai

organisma attīrīšana no toksīniem.

Grāmatas autore Šerija Kelboma ir ieguvusi veselības maģistra grādu Beistira Universitātē ASV un ir aktīva veselīga dzīvesveida propogandētāja. Viņa ir sarakstījusi vairākas grāmatas, īpaši popularizējot sulu kūres un dabisku sulu labvēlīgo iedarbību uz cilvēka organismu.