Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:121, Did:0, useCase: 3


Čempionu līgas izslēgšanas spēles

Redakcija
Redakcija

Labākie futbola klubi Eiropā ir uzsākuši savu pēdējo posmu pretī UEFA Čempionu līgas kausam. Jau 16. februārī sāksies 1/8fināli. Pirmajā mačā tiksies iespējams interesantākais pāris. Barcelona pret Paris SG. Mači notiks 16., 17., 23. un 24. februārī, katru vakaru pulkstens 22:00 aizvadot divas spēles.

2020. gada 14. decembrī notika pāru sadalīšana, kurā izsētās komandas tika sadalītas pa pāriem. Leipciga spēlēs pret Liverpool, iepriekš pieminētais pāris, kur Barcelona tiksies ar Paris SG, Porto pret Juventus, Seviļa centīsies uzlauzt Dotmundes aizsardzību, Lazio pret vācu smagsvaru Bayern, Atletico pret Chelsea, Monchengladbach pret Manchester city un Atalanta pret Real Madrid.

Kā pirmais pāris tika izlozēts Monchengladbach pret Manchester City. Vācijas klubam 1/8 fināla sasniegšana ir vēsturiska, šī būs viņu pirmā dalība UEFA Čempoinu līgas izslēgšanas spēlēs. Lai gan Borussi ir bieži viesi Čempionu un Eiropas līgā, tomēr pēdējie nopietnie panākumi atrodami pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados. Redzēsim vai šis klubs spēs pārsteigt savus līdzjutējus un visu pasauli, turpretīm Manchester City ir spēlējuši ČL izslēgšanas spēlēs pēdējās astoņās sezonās pēc kārtas. Iepriekšējās sezonās ir bijušas mainīgas sekmes. Izdevies šo kārtu pārvarēt četras reizes, bet neveiksme piedzīvota trijās. Līdz šim Borussia un Manchester City UEFA Čempionu līgas grupu turnīros abi klubi tikušies 2 reizes. Trīs reizes no tiem uzvarējis Anglijas klubs un viena spēle beigusies ar neizšķirtu.

Noteikti interesants duealis gaidāms starp Spānijas Atletico Madrind un Anglijas Chelsea F.C. Šo klubu savstarpējās spēles parasti iezīmē līdzīgu cīņu, kur katri gūtie vārti var būt izšķirošie. Atletico gan pēdējos gados ir veicies labāk 1/8 finālos nekā Anglijas klubam. Spāņi astodaļfinālu pārvarējuši piecās no pēdējām septiņām reizēm. Chelse gan statistika ir nedaudz sliktāka, piedzīvotas astoņas uzvaras un 6 neizšķirti. vēl jo viarāk neveiksmīgas bijušas pēdējās 4 sezonas, iespējams pat pati pēdējā, kur Bayern piesmēja Chelse aizsardzību un divus spēļu summā uzvarēja ar 7-1. Atletico un Chelsea Čempionu līgas ietvaros ir tikušies divas reizes, 2017/18. gada sezonā. Toreiz Anglijas klubs vienreiz izrādījās pārāks, bet otrā spēlē līdz ar beigu svilpi, rezultāts uz tablo bija 1-1.

Redzēsim, ko iespēs 13 titulu turētāja Real Madrid. Lai gan Real Madrid ir ieguvusi visvairāk UEFA Čempionu līgas kausu, tomēr pēdējā laikā komanda piedzīvo pamatīgus satricinājumus un tā kvalifiējās izslēgšanas spēlēm par mata tiesu. Spānijas klubu centīsies pārsteigt Itālijas klubs Atalanta. Pēdējie 2 gadi itāļiem ir bijuši īpaši veiksmīgi. Pirmo reizi izslēgšanas spēlēm kvalificējoties pagājušosezon un pārvarot pirmo kārtu un šogad spējiot atkārtot vismaz panākuma pirmo daļu. Lai arī Madrides Real skan tālāk par futbola fanu pasauli, tomēr pēdējā laikā arī neveiksmes vietējā čempionātā un nesenais zaudējums pret Spānijas III līgas komandu Alcoyano Copa del Rey šīs sezonas 1/16 finālā. Vairāki mediji jau izteikuši minējumus, ka sporta līdzjutējiem labi zināmais Francijas speciālists Zinadīns Zidāns varētu arī zaudēt savu amatu. Pašlaik Real Spānijas La Līgā ieņem 2. vietu, uzreiz aiz Atletico. Priekšā, līdz Čempionu līgas izslēgšanas spēlēm, gaidāmas spēles pret zemāka kalibra komandām. Ja Real Madrid nespēs pierādīt savu varēšanu, tad Čempionu līgā iespējams komanda iesoļos bez sava galvenā trenera, bet ar pagaidu izpildītāju. Lasiet vairāk par sportu un sporta likmēm wearebettors.com. Tās pašlaik ir tikai spekulācijas un oficiālu paziņojumu no kluba vadības nav bijis.

Kuras astoņas komandas spēs pārvarēt šo kārtu nevar paredzēt. Vēsture ir pierādījusi, ka iespējamas gan iespaidīgas favorītu uzvares, gan leģendāras pastarīšu uzvaras. Piemēram, izslēgšanas spēlēm nespēja pat kvalificēties tādi klubi kā Club Brugge, Manchester United, Inter un Marseļa. Daudz grupu turnīrā izšķīra arī veiksme un atbilstošās grupas īpatnības. Piemēram, Atletico Madrid grupu turnīru kas tika iekrāti 2 uzvarās un 3 neizšķirtos. Šie deviņi punkti deva 2. vietu tabulā, bet piemēram, Mančesteras United ar 9 punktiem savā grupā palika vien 3. vietā un nespēja kvalificēties izslēgšanas spēlē. B grupā notika sīva cīņa starp Borussia un Doņeckas Shakhtar. Abi klubi noslēdzot grupu turniru bija iekrājuši 8 punktus, ar vienādu attiecību - 2 uzvaras, 2 neizšķirti un 2 zaudējumi. Tomēr Borussi vārtu attiecība bija pozitīva, bet ukraiņi spēja iesist viet 5 vārtus, bet ielaist 12. Redzam cik daudz var ietekmēt arī veiksmes faktors, tomēr noteikumi un iespējas visiem tiek dotas vienādas.

Čempionu līgas finālS pašlaik tiek plānots 2021. gada 29. maijā, pulkstens 22:00.