Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:121, Did:0, useCase: 3


Rīgas svētkos iedzīvotājus aicina piedalīties daudzveidīgās sporta aktivitātēs

Redakcija
Redakcija

Kā ik katru gadu, arī šogad Rīgas svētkos līdz ar plašo kultūras pasākumu programmu iedzīvotājiem ir iespēja piedalīties daudzveidīgās sporta aktivitātēs, tostarp aktīvi iesaistīties tautas sporta sacensībās, kā arī būt līdzjutējiem daudzajos sporta notikumos. Šobrīd vēl var pieteikt dalību vairākās sporta sacensībās – “Daugavas kausa” izcīņai peldēšanā, amatieru kausa izcīņai novusā, Lielajam Xrace Rīgas piedzīvojumam, Lucavsalas kausa Optibet balvas izcīņai pludmales volejbolā, kā arī ikviens gaidīts uz kopīgu rīta vingrošanu “Rīga mostas svētkiem” Lucavsalā.

Rīgas svētki risināsies no 18. līdz 20 augustam un katru dienu rīdziniekus un pilsētas viesus gaida kāda sporta aktivitāte, lai varētu piedalīties, pārbaudīt savu sportisko meistarību vai arī būt par aktīviem skatītājiem un līdzjutējiem.

Piektdien, 18. augustā ikvienam būs iespēja vērot Eiropas čempionātu veikbordā aiz laivas, kas risināsies Daugavas akvatorijā pie Lucavsalas. Šajā dienā sāksies arī Lucavsalas kausa Optibet balvas izcīņas sacensības pludmales volejbolā, kur spēles notiks Lucavsalas aktīvās atpūtas parkā. Aktīvus līdzjutējus gaidīs arī starptautiskajā florbola turnīrā “Unihoc Riga Cup 2017”, kas risināsies pilsētas trīs dažādās spēļu norises vietās.

Sestdiena, 19. augusts, sāksies ar kopīgu rīta vingrošanu pasākumā “Rīga mostas svētkiem”, kurā aicināti piedalīties aktīva dzīvesveida piekritēji, tostarp kā mazi, tā lieli vingrošanas entuziasti. Turpat Lucavsalā ikvienam būs iespēja pārbaudīt savu sportisko meistarību, piedaloties “Daugavas kausa” izcīņā peldēšanā vai sacenšoties amatieru kausa izcīņas sacensībās novusā. Asāku un ekstrēmāku sajūtu cienītāji aicināti piedalīties Lielajā Xrace Rīgas piedzīvojumā. Šajā dienā sacensību uzsāks arī basketbola spēles cienītāji, cīnoties par uzvaru tradicionālajā “Krastu mačā” un regbijisti, kas savu spēku demonstrēs Starptautiskajā pludmales regbija turnīrā. Savukārt skatītāji un aktīvi līdzjutēji gaidīti Aviācijas salidojumā “Riga Fly in 2017” Spilves lidlaukā, kā arī Latvijas “Match Race” čempionātā un Rīgas kausa izcīņas sacensībās burāšanā, kas būs vērojamas Daugavas akvatorijā starp Akmens un Vanšu tiltu. Sestdien turpināsies sacensības pludmales volejbolā un florbola turnīrā.

Svētku pēdējā dienā, 20. augustā, noslēgsies sacensības pludmales volejbolā, burāšanā, florbolā un basketbolā, bet pilsētas kanālā būs skatāmi Airēšanas svētki – Rīgas kanāla kausa izcīņa airēšanā.

Ar svētku programmu ir iespēja iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē Rīgas svētki pasākumi, Rīgas svētki 2017... Aktuālajām ziņām var sekot līdzi sociālajos tīklos: twitter.com www.facebook.com/RigasSvetki, https://www.instagram.com/rigas_sve...

Rīgas svētkus piedāvā Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi un nodibinājumu „Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs”. Tos organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem – uzņēmumiem un sabiedriskajām organizācijām.