Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:2, Did:0, useCase: 3


Kas jāņem vērā, iegādājoties matraci?

Redakcija
Redakcija

Pareizi izvēlēts matracis nodrošina augstu miega kvalitāti, pareizu muguras atbalstu un patīkamu komforta līmeni. Gulēšanas paradumi katram cilvēkam ir individuāli, turklāt daudzas nianses atkarīgas no vecuma, ķermeņa uzbūves, arī veselības stāvokļa – šī iemesla dēļ matracis jāpielāgo personīgajām vajadzībām. Ja plānojat iegādāties jaunu matraci, ir vairākas svarīgas lietas, kas Jums jāzina.

Ņemiet vērā komfortu
Svarīgākais, kas jāņem vērā, iegādājoties matraci, ir individuālais komforts. Pat visdārgākais matracis var Jums šķist neērts, tādēļ rūpīgi apsveriet ikvienu faktoru, kā izmantotie materiāli, izmērs, stingrība, augstums, veids, utt. Matraču un gultu veikalos visbiežāk ir ļauts apsēsties vai apgulties, tādēļ noteikti izmantojiet šo iespēju!

Izvēlieties pareizo izmēru
Atcerieties, ka matračiem ir dažādi izmēri - neiekrītiet mārketinga slazdos! Matraču tirgus ir ļoti plašs, izmēri mēdz atšķirties pat milimetros, tādēļ vienmēr rūpīgi apskatiet, vai Jūsu izvēlētā prece atbilst visiem nepieciešamajiem parametriem – garumam, augstumam, platumam.

Apskatiet atsauksmes
Pirms iegādājaties konkrētu matraci, noteikti palasiet atsauksmes, kas par to pieejamas internetā. Pārliecinieties, ka atsauksmes avots ir uzticams, jo mūsdienās pieejamas arī viltotas, mārketinga nolūkos izveidotas atsauksmes. Nepaļaujieties vien uz pārdevēja viedokli vai uz informāciju, kas atspoguļota matrača etiķetēs.

Nosakiet konkrētu budžetu
Izlemiet matrača iegādei konkrētu budžetu un pieturieties pie tā. Matraču cenas ir ļoti dažādas, tirgus ir ļoti plašs – vieglāk būs izvēlēties matraci, kas atbilst konkrētai cenas amplitūdai, tikai pēc tam apskatot tā funkcijas un priekšrocības.

Nesteidzieties
Meklējot to īsto un vienīgo, noteikti nesteidzieties! Veltiet tam laiku, jo tikai tā Jūs varat pieņemt pareizo lēmumu. Noteikti neveiciet izvēli impulsīvi, jo vēlāk var nākties to rūgti nožēlot. Atcerieties, ka gultā tiek pavadīta lielākā dienas daļa – piemērots matracis noteikti ir ilgtermiņa komforta pirkums!

Definējiet konkrētas vajadzības

Matraču izvēle ir plaša un pircējiem tiek piedāvāti dažādi matrači – sākot no mīkstiem, beidzot ar ļoti cietiem. Šajā gadījumā viss atkarīgs no Jūsu individuālajām vajadzībām un nepieciešamībām! Daži konkrēti ieteikumi,

• Ņemiet vērā, ka ir matrači ar atsperēm. Tā ne vienmēr ir laba izvēle, jo tiem ir tendence ar laiku saplacināties, kā arī tie nolietojoties mēdz radīt traucējošas skaņas.
• Memory putas mēdz būt maldinošs apgalvojums. Neskatoties uz to popularitāti, atmiņas putas nav pati labākā izvēle, jo šis pildījums piemērots vien atsevišķiem cilvēku tipiem. Šāda veida matracim ir tendence deformēties, tos lietojot jābūt uzmanīgam!
• Viena no populārākajām un labākajām izvēlēm ir dabīgā lateksa matracis, ko iegādāties var arī https://220.lv/lv/mebeles-un-interjers/gulamistabas-mebeles/matraci. Tajā apvienotas divu matraču īpašības – vidēji cietā un mīkstā, tādēļ tas ir universāls.
• Pastāv arī dažādu veidu virsmatrači (uzzināt vairāk), kas bieži vien savas funkcijas pilda daudz labāk nekā parastie matrači. Lielākās to priekšrocības - tie ieņem precīzu ķermeņa formu, nodrošina pietiekamu muguras atbalstu.
• Arvien populārāki kļūst hibrīdmatrači. Lai to izvēlētos, nav nepieciešama liela piepūle, jo atšķirībā no iepriekš minētājiem šie matrači sevī apvieno vairāku veidu pildījumus, piemēram, atsperes un kokosa šķiedru, utt. Īsāk sakot, hibrīdmatracis apvieno sevī dažādus matraču veidus un īpašības.

Dodiet priekšroku zīmolam
Ne velti dažādi zīmoli, piemēram, ‘’Dormeo’’, ir atzīti visā pasaulē – tie pilnīgi un noteikti atbilst savai vērtībai! Ir dažādi iemesli, kādēļ daži zīmoli ir labāk zināmi nekā citi. Meklējiet uzticamus zīmolus, kuriem ir labas kvalitātes produkti, kā arī labas atsauksmes, un Jums noteikti nenāksies nožēlot savu izvēli!

Uzziniet par izmēģinājuma periodu
Lai gan veikalā nepieciešams matraci izmēģināt, reālo situāciju iespējams izprast vien pēc nakts, nedēļas vai mēneša, kas pavadīta guļot uz tā. Šī iemesla dēļ lielākā daļa matraču tirgotāju piedāvā izmēģinājuma periodu – parasti tās ir aptuveni 30 dienas, kuru laikā iegādāto preci iespējams atgriezt.
Ņemiet vērā: ja vēlaties izmantot šo priekšrocību, iespējams, Jums par to būs nedaudz jāpiemaksā.

Ziniet savas tiesības
Kad Jūs iegādājaties matraci, Jūs saņemat arī tā garantiju. Garantijas termiņš var būt dažāds – trīs mēneši, pusgads, divi gadi un pat vairāk. Taču ne vienmēr pircējs zina, ka, neatkarīgi no izsniegtās garantijas termiņa, divu gadu laikā var vērsties pie preces pārdevēja vai ražotāja, ja prece neatbilst līguma noteikumiem. Vienmēr ziniet savas tiesības un vajadzības gadījumā noteikti izmantojiet tās!