Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:5, Did:0, useCase: 3


Videospeciālists: Philips Brilliance 329P9H IPS monitors — liels un komunikabls

Redakcija
Redakcija

Latvijas interneta videotiešraižu celmlauži un līderi: Tiešraides.lv, Sportacentrs.com TV televīzijas un lielākā sporta medija internetā Sportacentrs.com videospeciālisti atzīst - Philips Brilliance 329P9H IPS monitors ir ideāli piemērots tiešraižu producēšanai un uzraudzībai tā lielā izmēra, patīkamo krāsu un lieliskās savienojamības dēļ.

Tiešraides.lv videospeciālists Egīls Smilškalns:

"Lai arī mūsdienās ierasts ir strādāt ar vairākiem monitoriem un pēc 31.5 collas liela monitora nepieciešamības ofisa darbiniekam īsti nav, tad šoreiz uz savas ādas spēju sajust burvību, ko tas sniedz. Biju aplaimots ar iespēju strādāt ar Philips Brilliance 329P9H IPS monitoru, kas ir nevien liels, bet arī krāsām bagāts monitors.

Šis monitors dizaina ziņā ir ļoti pārdomāts, izskatīsies labi ne vien ofisā, bet arī mājās. Statīvs nodrošina lielisku pielāgošanu dažādiem skatu leņķiem. Gan horizontāli, gan vertikāli uz augšu un uz leju!



Monitors darbojas 4k rezolūcijā (3840 x 2160), tas spēj nodrošināt gaišu un kvalitatīvu bildi, kas noderēs gan video apstrādei, gan arī ikdienas lietošanai.

Ikdienā man tas atviegloja darbu, kad bija nepieciešamība uzraudzīt vairākas video tiešraides vienlaicīgi, lielais izmērs un izšķirtspēja ļāva izpausties!

Monitors ir lielisks arī no savienojamības viedokļa :

2HDMI porti
4Bluetooth porti
Display Ports (input)
Display Ports (output)
USB type C
Ethernet ports
HeadPhone jack

Monitors nepievils cilvēkus, kas ikdienā vairāk darbojas ar Microsoft Office programām, apstrādā mazos daudzumos video un sērfo internetā. Daudziem var šķist, ka ar tik augstu izšķirtspēju būs grūti saskatīt smalkus rakstus vai Excel šūnās rakstīto, bet tā galīgi nav. Jutos daudz labāk apstrādājot dokumentus, nekā uz blakus esošā full HD 23collu ekrāna.

Diemžēl priekš spēlēm šis nebūs "way to go", ja vien spēj samierināties ar 60Hz displeju. Kā arī profesionālai video apstrādei jāņem vērā, ka, lai arī, monitoram ir 100% sRGB, tad Adobe RGB ir tikai 87%, kas profesionālim var likties nepietiekami.

Secinājumi:
Cenai 100% atbilstošs monitors. Philips Brilliance 329P9H IPS ir ideāli piemērots tiešraižu producēšanai un uzraudzībai tā lielā izmēra un lieliskās savienojamības dēļ, bet, tas nav pats spēcīgākais no krāsu viedokļa, neieteikšu profesionāliem video un bilžu apstrādātājiem, bet ja tas nav jādara ikdienā, tad mazāk prasīgus uzdevumus veiks lieliski."

Rakstu sagatavoja: Tiešraides.lv videospeciālists Egīls Smilškalns