Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:5, Did:0, useCase: 3


Kādi ir svarīgākie kritēriji, izvēloties portatīvo datoru?

Redakcija
Redakcija

Kad sastopamies ar nepieciešamību iegādāties jaunu datoru, vadāmies pēc dažādiem kritērijiem. Kāds dod priekšroku pazīstamam un pārbaudītam zīmolam, cits vadās pēc atmiņas apjoma vai jaudas, vēl kāds – pēc cenas. Iespējas ir dažādas. Taču diezgan bieži mēdz gadīties, ka pircējiem nav ne jausmas, kā lai orientējas plašajā datoru piedāvājumā.

Tas ir saprotami, jo piemērota datora izvēle var būt sarežģīts uzdevums. Ja arī jūs piederat pie tās sabiedrības grupas, kura ar datoriem ir uz “jūs”, nesatraucieties, jo esam jums sagatavojuši ceļvedi, kas palīdzēs soli pa solim saprast, kāds dators jums nepieciešams!

Ekrāna lielums

Šis kritērijs vienmēr ir bijis svarīgs, neatkarīgi no tā, vai meklējat datoru spēlēm, mācībām vai darbam. Ir pašsaprotami, ka lielākā ekrānā būs vienkāršāk saskatīt tekstu, skatīties video un aplūkot foto. Tomēr jāņem vērā arī to, ka apjomīgāks dators parasti arī ir smagāks. Lai arī mūsdienās datoru ražotāji laiž klajā arvien plānākus un vieglākus modeļus, izmēram joprojām ir nozīme, kaut vai arī tā iemesla dēļ, ka mazāku datoru būs vienkāršāk pārnēsāt.

Mehānika

Par šo kritēriju tiek runāts diezgan reti, lai arī mehānikas kvalitāte ir svarīga datora ilgai kalpošanai. Kā zināms, portatīvie datori ir atverami, un to, lai monitors stingri būtu savienots ar klaviatūru, regulē īpašs mehānisms un eņģes. Pircējiem der atcerēties, ka lētajos datoros par šīm detaļām netiek tik ļoti piedomāts, tādēļ biežāk var nākties sastapties ar to, ka biežas virināšanas dēļ mehānisms nolietojas un salūzt.

Procesors, atmiņas apjoms un cietais disks

Par šiem kritērijiem tiek diskutēts daudz un plaši, taču bieži vien pircēji tik un tā ir neizpratnē, kādi rādītāji liecina par to, ka šis dators, piemēram, būtu pietiekoši labs ikdienas lietošanai mājās.

Patiesība ir pavisam vienkārša – ja plānojat savu datoru lietot tikai e-pasta lasīšanai, sociālo mediju apmeklēšanai, kā arī, lai skatītos filmas, pilnībā pietiks ar pašiem lētākajiem modeļiem, kuri mūsdienās ir pietiekami jaudīgi, lai spētu veikt nepieciešamos uzdevumus.

Savukārt tiem, kuriem dators nepieciešams darbam, jāpievērš uzmanība, lai tas būtu jaudīgāks, kā arī atmiņa būtu lielāka. Spēļu datoriem svarīga ir ne tikai jauda, bet arī video karte.

Baterija

Datora akumulatora darbības ilgums ir svarīgs kritērijs tiem, kuriem ikdienā diezgan bieži nākas strādāt ārpus telpām. Protams, jāņem vērā, ka baterija izturēs ilgāku laiku, ja tiks veikti vienkārši uzdevumi. Turpretī, darbinot apjomīgas programmas, ātri vien nāksies meklēt vietu, kur bateriju uzlādēt.

Video karte

Šo detaļu dēvē arī par grafisko adapteri, un tā uzdevums ir nodrošināt augstvērtīgu attēlu datora monitorā. Jums jāpievērš uzmanība šim kritērijam, ja izvēlaties spēļu datoru, kā arī tad, ja plānojat apstrādāt video vai foto materiālus.

Ārējās pieslēgvietas

Visbiežāk jāpievērš uzmanība tam, lai datoram būtu vismaz divas USB pieslēgvietas, kur varat pievienot, piemēram, datorpeli, atsevišķu klaviatūru, printeri u.c. iekārtas. Tāpat svarīgi, lai datoram būtu ieeja, kurā iespējams pieslēgt projektoru, ja nepieciešams, kā arī noteikti jābūt vietai, kur pievienot austiņas vai skaļruņus.
Datora izvēle ir diezgan atbildīgs process, jo šāda veida tehniku neiegādājamies katru dienu. Ja vēlaties, lai pirkumu varat droši saukt par ilgtermiņa ieguldījumu, tā vietā, lai pirktu lētāko modeli, iesakām iekrāt papildus naudu un nopirkt dārgāku datoru, kas vēlāk atmaksāsies tā darbībā.

Ja jums šķiet, ka datorus mūsdienās iespējams iegādāties tikai specializētajos tehnikas veikalos, tad varam jums atklāt noslēpumu – ir pieejamas izdevīgākas alternatīvas! Piemēram, interneta veikalā 220.lv jūs varat atrast daudzveidīgus datorus no pasaulē atzītiem ražotājiem – “Dell”, “Apple”, “HP”, “Asus”, “Acer” u.c. Turklāt jūs uzreiz varat atlasīt sev interesējošās preces, izmantojot filtrus.

Datorus varēsit atlasīt pēc to cenas, operatīvās atmiņas apjoma, cietā diska apjoma, video kartes tipa un citiem rādītājiem. Ja vēlaties, varat izvēlēties datora piegādi uz mājām, kā arī izmantot izdevīgos līzinga nosacījumus! Turklāt 220.lv datoriem ir bezmaksas garantija – 24 mēneši. Nepalaid garām iespēju iepirkties gudrāk!