Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:5, Did:0, useCase: 3


Vai domājat par Chromebook datora iegādi? Ko varam sagaidīt no šī datora?

Redakcija
Redakcija

Jauna datora iegāde vienmēr ir nedaudz satraucoša, nedaudz aizraujoša! Jauna ierīce, kas, noteikti, spēs vairāk nekā iepriekšējā, jo izvēlēsimies taču labāku, jaudīgāku un attīstītāku. Jaunas funkcijas, ko izmēģināt, pārbaudīt un pielāgot savam ikdienas darbam ar datoru – vai arī izklaidei – viss atkarīgs no tā, ar kādu mērķi grasāmies iegādāties jauno ierīci.

Portatīvo datoru piedāvājums ir plašs, un tieši to mobilitātes dēļ bieži vien izvēlamies iegādāties portatīvo, arī tad, ja mājās un birojā jau ir stacionārais dators. Zinām, ka Google Chrome operētājsistēmas portatīvie datori, kas tiek dēvēti par Chromebook, ir lieliski piemēroti vienkāršām, ar darbu saistītām funkcijām. Arī to cena ir pavisam pievilcīga – krietni vien zemāka par vidējo. Šo datoru galvenā priekšrocība ir ilgais baterijas darbības laiks, vienkāršība, ātrā ieslēgšana, kā arī zemā cena. Pieprasījums pēc šiem vienkāršajiem datoriem varētu būt gana liels.

Tomēr, lai izvēlētos Chromebook savām ikdienas darbībām, nepieciešams zināt, ar ko tad tas varētu būt labāks vai atšķirties no citiem datoriem. Ar ko Chromebook atšķiras no, piemēram, Mac vai Windows? Viens – tie ir īpaši izstrādāti jauna veida datori, lai ar tiem būtu ātrāk un ērtāk strādāt. Tajos darbojas operētājsistēma Chrome OS, kurā pieejams mākoņkrātuves pakalpojums, ir iebūvētas labākās Googles iespējas un vairāki drošības slāņi. Zemās cenas iemesls nav sliktāka kvalitāte, bet gan tas, ka Google sadarbojas ar ražotājiem, lai nodrošinātu Chromebook datoru zemo cenu, turklāt nav jāraizējas par programmatūras cenu. Toties Chrome interneta veikalā var izvēlēties tūkstošiem bezmaksas lietotņu, kas piemērotas gan darbam, gan izklaidei, lai pielāgotu datoru visām savām vajadzībām un vēlmēm – turklāt bez izmaksām.

Tiesa, Chromebook nedarbojas ierastās Microsoft Office programmatūras, kā arī Skype, tomēr tās var aizstāt ar dažādām citām lietotnēm, kuras pieejamas Chrome veikalā un darbojas tieši pēc tādiem pašiem principiem, kā programmatūras, kas Chromebook nav pieejamas.

Tehnoloģiju speciālisti arvien biežāk sāk atzīt, ka Google Chrome operētājsistēmas lēnām sāk kļūt par draudu Windows operētājsistēmām darbinātajiem portatīvajiem datoriem. Lai gan bija nepieciešams laiks, lai Chromebook kļūtu ievērojami populāri, tomēr tas neatvairāmi notiek.

Populārākais Chromebook ražotājs ir Acer, kam seko Samsung un HP. Tas nozīmē, ka varam iegādāties Acer Chromebook portatīvo datoru. Piemēram, viens no jaunākajiem Acer Chromebook datoriem spēj darboties līdz pat 14 stundām, bez atkārotas uzlādes nepieciešamības.

Jaunākais Acer veikums ir Chromebook 14, kurā izmantots viscaur alumīnija korpuss un tas aprīkots ar 14 collu displeju - ar iespēju izvēlēties starp HD un Full HD izšķirtspēju, turklāt, neraugoties uz to visu, ierīce patiešām spēj nodrošināt veselas 14 stundas baterijas kalpošanas ilgumu bez uzlādes. Tiesa, pagaidām Acer savam jaunākajam Chromebook 14 klēpjdatoram nav atklājuši cenu, taču minēts, ka Full HD portatīvā datora versija maksās, sākot no 299 dolāriem ar 32 GB flash atmiņu, tas aprīkots ar 1.6 GHz Intel Celeron procesoru un 4GB RAM.

     [+] [-]

, 2016-07-17 20:21, pirms 8 gadiem