Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:5, Did:0, useCase: 3


Labākie Latvijas videospeciālisti izvēlas Philips 34 collu monitorus

Redakcija
Redakcija

Labākie Latvijas videospeciālisti izvēlas Philips 34 collu monitorus
Kristaps Desmitnieks, Tiešraides.lv un Sportacentrs.com videospeciālists


Kāpēc nepieciešams milzīgs 34 collu monitors neierastā 21:9 attiecībā? Aizņem vairāk vietas uz galda un šādā ekrāna platumā īsti nav ko rādīt? Vidējā datora lietotāja ikdienai, sērfošanai internetā vai e-pasta sarakstei, protams, ne pārāk nepieciešama ekstra. Bet ko saka speciālisti? Ko par jauno 34 collu Philips 349X7FJEW ar 100Hz saka videospeciālisti, kas ikdienā darbojas videojomā, nodrošina tiešraides un veido modernus video.

Latvijas interneta tiešraižu celmlauži un līderi: Tiešraides.lv, Sportacentrs.com TV televīzijas un lielākā sporta medija internetā Sportacentrs.com videospeciālisti atzīst - atliek vien pāris dienas pastrādāt pie šī monitora un atgriezties pie mazākiem monitoriem ir grūti.

Reinis Blūms, tiesraides.lv videoinženieris:

"Overkill - vairāk nekā šķietami ir nepieciešams. Tas ir apzīmējums par šo 34 collu WQHD. ar 100Hz. Vismaz sākotnēji. Sajūtas līdzīgas, kā tad, kad skolā tev ir jaunākais telefons, tikko modernākās džinsas vai sēdināts bumers - spicāka par tevi nav. Un tā sākotnēji ir ar šo monitoru, interneta gudrajos forumos min, cik ļoti noderīgi ir šie paplašinātās formas 21:9 ekrāni dažādām ikdienas situācijām.



Tā tiešām arī ir. Te daži piemēri -
Bieži izmanto dokumentus? Ideāli, jo ar šo ekrānu redzēsi vairāk šūnu savos acābolos nekā bišu stropā.
Patīk kino? Ideāli, jo kino pamatstandarts ir 2.35 attiecība, kas nozīmē, ka miniālā formā redzēsi visas Džūlijas Robertsas grumbiņas.

Patīk multitasking? Ideāli, jo šeit varēsi atvērt spotify, chrome, skype, dropbox un vēl paliks vieta redzēt savu mīļāko inspiring quote wallpaperu fonā.

Patīk spēlītes? Ideāli, jo praktiski visās savās mīļākajās spēlītēs redzēsi vairāk nekā tavi pretinieki. Šis Philips ekrāns ar 100Hz dos visreālāko sajūtu kā jutās tavs vectēvs Otrajā pasaules karā - brīnišķīgi!

Patīk foto, video jeb prakstiski viss no Adobe? Ideāli, jo šis ekrāns dos Premiere timeline garāku par Baltijas ceļu, Photoshop katra noņemtā pumpa būs perfekti apskatāma, pateicoties izcilajai sRGB un AdobeRGB krāsu atrādīšanas spējai.



Kādam šķiet, ka ekrāns ir pārāk liels? Nepiekrītu, jo augstuma ziņā tas ir laikam apzināti veidots, lai būtu tieši 27 collu ekrāna augstumā, kas realitātē nozīmē, ka tev ir 2 šādi ekrāni kopā. Moderni tagad to saukt ir par bezel less.

Mīnusi? Jā, ne visi ir ideāli. Arī tu un es, lai gan par sevi es vēl šaubos. Ekrāna curved dizains varēja arī nebūt, jo, piemēram, Photoshop līnijas principā no attāluma izskatās līkas, taču tas ir uz īsu brīdi, jo paldies Dievam, ka evolūcijas gaitā mūsu acis šādas distorcijas spēj smadzeņu pusē sakārtot un šī problēma ātri pazūd.

Šo visu es vēlētos beigt uz politiskas nots. Kapitālisms mums ir iemācījis patērēt to, kas dažbrīd šķietami ir nevajadzīgs, bet, ja tas turpinās radīt tādus produktus kā šis, man neatliks nekas cits kā vien dungot kinofilmas Vella kalpi - Lai slava tam!"