Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:5, Did:0, useCase: 3


Philips BDM4037UW, kad lielāks ir labāks

Redakcija
Redakcija

Lai gan tautā izplatīts viedoklis, ka izmēram nav nozīmes, tas šoreiz nebūs attiecināms uz šo monitoru. Cilvēkam, kas ikdienā strādā ar 3x 21 collu izmēra ekrāniem un svarīgs ir gan apjoms ko varu redzēt monitorā un cik labi tas izskatās, 40 collīgais Philips BDM4037UW bija kā dieva dāvana. Lai gan vieta uz darbagalda nesamazinājās, tomēr ergonomiskā pārskatamība pār vairākiem ekrāniem vienā monitorā (16 logi manā gadījumā) ļoti atviegloja darba procesu. Sākumā TV izmēra monitors liekas nepiemērots darbam, pēc neilga laika tas jau kļūst par neatņemamu darba sastāvdaļu.

4K izsķirtspēja un 10bit krāsu panelis (parasti 8bit) ļāva saskatīt un novērst pat mazākās krāsu korekciju kļūdas darba procesā un negrozot galvu pa labi vai kreisi lai visu informāciju redzētu 2 vai 3 monitoros, viegli varēju visu apskatīt vienā lielā ekrānā un nelielais 3000mm izliekums palīdzēja nelauzt ne bildi ne bojāt krāsas, ja sanāca skatīties monitorā no sāna leņķa. Vēl kas pozitīvi ir šim ekrānam – uz aizmugurējā paneļa atrodami 4x usb 3.0 porti, kur viens no tiem ir ar ātro uzlādes opciju, kas ofisa darbā vienmēr ir plus, kā arī 2x HDMI un 3x display porti, līdz ar to var viegli izveidot PiP (Picture in Picture).

Lai gan ir daudz pozitīvu lietu par Philips BDM4037UW monitoru, tam ir arī ne tik pozitīvas īpašības. Viena no tām ir melnās krāsas līmenis, kas tumšās telpas vai vienkāršu tumšu bildi pataisīja to vēl tumšāku, bet griežot spilgtumu uz augšu, problēmu neatrisināja, tieši otrādi, melno krāsu tā brīžiem pabalināja un melnais izskatījās tumši pelēks. Šis īpaši varētu nepatikt “geimeriem” kuru spēles satur daudz tumšu telpu vai vietu vai arī video montāžas cilvēkiem, kuriem jāstrādā ar daudz tumšiem video. Vēl viens mīnuss monitoram, ka bieži novērojams iedegums jeb ghosting, kad balta teksta kustības brīdī uz melna fona teksts izskatās kā būtu iededzis uz ekrāna. Vēl vērts ir pieminēt ne tik augstā skaņas kvalitāte, bet ja darbā tā ir nepieciešama tad ieteiktu iegādāsies kārtīgas tumbiņas vai arī kādu TV ar vismaz 40 collām.

Neskatoties uz dažiem mīnusiem, Philips BDM4037UW 40 collu monitors noderēs gan ofisa darbā gan interneta sērfošanā ar vairākiem atvērtiem logiem vienlaicīgi, gan mājās spēlītes spēlējot. Un beigās atkārtošo sava kolēģa pausto par Philips 349X7FJEW monitoru - "Kapitālisms mums ir iemācījis patērēt to, kas dažbrīd šķietami ir nevajadzīgs, bet, ja tas turpinās radīt tādus produktus kā šis, man neatliks nekas cits kā vien dungot kinofilmas Vella kalpi - Lai slava tam!"

Raksta autors: Andis Vanags, Tiešraides.lv videoeksperts, režisors.