Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:12, Did:0, useCase: 3


Dzērvenes skaistumkopšanā. Mājās gatavotu sejas masku receptes no dzērvenēm

Redakcija
Redakcija

Dzērvenes sejas maskās var izmantot jebkuras ādas kopšanai, galvenais to pagatavošanā pareizi izvēlēties pārējas sastāvdaļas. Dzērveņu maskas labi noder gadījumos, kad nepieciešams sejas ovāla liftings, tonizēšana, poru sašaurināšana, kā arī iekaisumu gadījumos un , lai atbrīvotos no pūtītēm un izsitumiem.

Dzērvenēs ir daudz dabīgo antiseptisko vielu, tās satur veselu vitamīnu kompleksu: С, В1, В2, В6 un РР vitamīnus un mikroelementus, kas nosaka šo ogu milzīgo vērtību gan iekšējai, gan ārējai lietošanai.

Attīroša dzērveņu maska visiem ādas tipiem
Maska ne tikai labi attīra sejas ādu, bet arī palīdz likvidēt iekaisumus.

2 ēdamkarotes dzērveņu sulas vai sasmalcinātu dzērveņu ogu sajauc ar ēdamkaroti rīsu vai kviešu miltu, uzklāj uz sejas un patur 15-20 minūtes. Tad noskalo ar remdenu ūdeni.

Barojoša dzērveņu maska
Maska labi baro ādu, tai piemīt arī atjaunojošs efekts. Labāka rezultāta iegūšanai masku vēlams lietot 2 reizes nedēļā vienu mēnesi.

Samaisa kopā 1 olas dzeltenumu, ēdamkaroti skāba krējuma un tējkaroti dzērveņu sulas. Uzklāj uz sejas uz 10-15 minūtēm, pēc tam noskalo ar siltu ūdeni.

Atjaunojoša maska sausai ādai

Ēdamkaroti sasmalcinātu dzērveņu samaisa ar tējkaroti medus un ēdamkaroti olīveļļas. Uzklāj uz sejas uz 15-20 minūtēm, pēc tam noskalo ar siltu ūdeni.

Dzērveņu maska taukainai un kombinētai ādai

1 olas dzeltenumu samaisa ar ēdamkaroti sasmalcinātu dzērveņu un ēdamkaroti samaltu auzu pārslu. Uzklāj uz sejas uz 15 minūtēm, pēc tam noskalo ar siltu ūdeni.

Dzērveņu maska poru sašaurināšanai

Vienu ēdamkaroti dzērveņu sulas samaisa ar ēdamkaroti sarīvēta ābola un ēdamkaroti kartupeļu miltu. Uzklāj uz sejas uz 15 minūtēm, pēc tam noskalo ar siltu ūdeni.

Dzērveņu kosmētiskais ledus

Kosmētiskā ledus pagatavošanai nepieciešams sajaukt dzērveņu sulu ar ūdeni attiecībā 1:1. Sagatavoto šķidrumu salej nelielās formiņās un sasaldē. Šādi sagatavots kosmētiskais ledus ļoti labi noder no rītiem sejas un kakla ādas tonizēšanai, kā arī poru sašaurināšanai.

Pretnovecošanās dzērveņu maska

3 ēdamkarotes sasmalcinātu dzērveņu ogu samaisa ar 3 ēdamkarotēm sasmalcinātu vīnogu, ēdamkaroti citrona sulas, ēdamkaroti samaltu auzu pārslu un 2 ēdamkarotēm želantīna. Sagatavoto masu ievieto uz 45 minūtēm ledusskapī. Pirms uzklāšanas masku patur istabas temperatūrā 10-15 minūtes. Uzklāj uz sejas uz 15-25 minūtēm, pēc tam noskalo ar siltu ūdeni.

Dzērveņu maska pret sejas tūsku

Ēdamkaroti sasmalcinātu dzērveņu ogu samaisa ar ēdamkaroti rauga un ēdamkaroti saldā krējuma (sausai un normālai ādai) vai ēdamkaroti ūdens (taukainai ādai). Uzklāj uz ādas uz 15 minūtēm, pēc tam noskalo ar siltu ūdeni.