Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:12, Did:0, useCase: 3


Kā izvēlēties smaržas sievietei atkarībā no viņas temperamenta

Redakcija
Redakcija

Izvēloties smaržas, tāpat kā apģērbu, katra sieviete vēlas sekot modei, taču tai pat laikā arī būt neatkārtojama. Apvienot abas šīs vēlmes nav viegli, bet šis jautājums atkritīs, ja izvēlēsieties smaržas, kas vispilnīgāk atbilst jūsu raksturam un temperamentam.
Aromterapeiti uzskata, ka smaržas par jums izsaka ļoti daudz un ir kā vizītkarte. Smaržas aromāts iedarbojas uz apkārtējo zemapziņu un stāsta par mums, par temperamentu un garastāvokli.
Piemēram, karstasinīgiem cilvēkiem labāk patīkot pikanti aromāti. Romantiķi izvēloties ziedu un jūras aromātus.

Mums ideāli atbilstošās smaržas izvēle ir ļoti smalks process, kas balstās arī uz cilvēka rakstura iezīmēm. No daudzveidīgā smaržu aromātu klāsta mēs izvēlamies vienas- sev visatbilstošākās un tuvākās.

Aromterapeiti uzskata, ka katrs aromāts atbilst konkrētam temperamenta tipam. Lai arī, lasot tālāk dotos temperamenta tipus, teiksiet, ka no katra kādas rakstura iezīmes atbilst jums, taču, ja būsiet godīgs pret sevi - kāds no visiem temperamenta tipiem ir jūsu dominējošais. Ja vēl svārstieties sava īstā aromāta meklējumos, tad nosakiet savu temperamentu un mēs ieteiksim aromātu grupu, kura vislabāk atbilstu jūsu unikalitātei. Un varbūt tieši tā sev atbilstošās īstās smaržas atradīsiet pēc sava temperamenta tipa.

Vai tā ir taisnība varam pārbaudīt katrs pats. Lai to izdarītu iesakām veikt testu, izvēloties sev atbilstošāko raksturojumu.

1. Jūs esat noteikts, nosvērts un mierīgs. Darbojaties līdzsvaroti un lēni. Atslābinātība stājā un kustībās, mīlat komfortu, labi paēst, daudz gulēt. Jums nav raksturīgas garastāvokļa maiņas, esat patstāvīgs savās jūtās. Cenšaties atturēties no uzpūstām, liekām frāzēm un tukšām runām, bet mīlestībā esat pastāvīgs un uzticīgs. Pret apkārtējiem cilvēkiem izturaties pieklājīgi un laipni. Neatlaidīgs un pacietīgs darba rūķis, kas reti kad izrāda neapmierinātību. Nav tieksme uz afektiem. Pirms lēmumu pieņemšanas izvērtējat savus spēka un resursu iespējas. Sarežģītās situācijās nezaudējat galvu un spēju spriest, domāt un rīkoties loģiski. Darbos esat centīgs, neatlaidīgs, kas palīdz sasniegt kāroto mērķi. Jūsu trumpis dzīvē ir noturība un pastāvība visās jomās. Nelabvēlīgos apstākļos esat vienaldzīgs pret apkārtējiem, slinks, ar nabadzīgi izteiktām emocijām, ar tieksmi dzīvot pēc vecajiem paradumiem.

Ja šai raksturojumā atpazināt sevi, tad esat flegmatiķis. Intravertais vērotājs, pesimists.
Tādā gadījumā iesakām paskatīties smaržu plauktā, kur pieejami spēcīgi koksnes aromāti ar spilgtām ziedu notīm. Tāpat derēs viegls, maigs ziedu aromāts ar jutekliskuma pieskārienu.

Piemēram, Beauty no Calvin Klein, Omnia Crystalline no Bvlgari L'Eau de Chloe no Chloe.

2. Jūs esat draudzīgs, komunikabls un viegli iejūtaties ikvienā kompānijā, radot mājīguma sajūtu. Mīlat ceļojumus, nepieciešami jauni iespaidi un bieža apkārtējās vides maiņa. Piemīt augstas darbaspējas un varat pildīt daudzveidīgus darbus, kur nav neieciešama ilgstoša koncentrēšanās. Draugi ciena jūsu aktiermeistarību un humora izjūtu. Jums piemīt apbrīnojama spēja nogludināt dažādas konfliktsituācijas un diezgan eleganti izkļūt no dažādiem pārpratumiem.

Atpazināt sevi? Tad Jūs esat sangviniķis. Ekstravertais runātājs, optimists.
Jums piestāvēs romantiskie ziedu aromāti ar svaiguma pieskārienu. Tāpat būsiet patīkami pārsteigti no šipra aromātiem ar citrusu saldumu un nedaudz koksnes atblāzmas.

Piemēram, Eclat D'Arpege no Lanvin, J'Adore no Christian Dior vai ]Euphoria no Calvin Klein.

3. Jūs esat dzimis vadītājs. Patīk dinamisks un aktīvs dzīvesveids. Izjūtat nemitīgu dziņu kaut ko mainīt, labot citu kļūdas. Piemīt apņēmība ar gribaspēku, bet neesat emocionāls. Jūs reti kad zaudējat drosmi, esat neatkarīgs un pastāvīgs, ļoti godkārīgs, kas spēj visu. Labprāt citus izkomandējat un esat nepacietīgs, straujš, reizēm pat pārāk nesavaldīgs. Neprotat atbrīvoties un priecājaties par iebildumiem un strīdiem, bet neesat elastīgs, bieži citus apvainojat. Nereti tādēļ izraisat citiem antipātijas.

Jūs esat holeriķis. Ekstravertais darītājs, optimists.
Jums piestāvēs ziedu/koksnes aromāti ar harmonisku garšaugu notīm un austrumnieciskie aromāti.

Piemēram, Ricci Ricci no Nina Ricci, Hypnose no Lancome vai Green Tea no Elizabeth Arden.

4. Jūs pastāvīgi esat domīgs, visu analizējat, esat nopietns un mērķtiecīgs. Jums piemīt tieksme uz ģenialitāti, jo esat talantīgs un mākslinieciski vai muzikāli apdāvināts, filozofisks vai poētisks, jūtīgi uztverat skaistumu. Esat smalkjūtīgs pret citiem, pat gatavs upurēties. Vienmēr veicat darbu pēc labākās sirdzapziņas. Esat ideālists.
Taču pārāk koncentrējat uzmanību uz negatīvo, esat arī untumains un nomākts, tīksminaties par apvainojumiem. Reizēm izrādat tēlotu pieticību un dzīvojat it kā citā pasaulē. Lai arī apdāvināts, tomēr piemīt zems pašnovērtējums. Pārsvarā dzirdat tikai to, ko gribat dzirdēt. Ir nosliece pārspīlēti bažīties par savu veselību.

Tātad esat melanholiķis. Intravertais domātājs, pesimists
Tad varētu patikt citrusaugu smarzas ar vieglu svaigo ziedu aromātu, ziedu/augļu aromātu grupas smaržas, aromāti, kas asociējas ar vēsumu un vieglumu.

Piemēram, Cool Water Woman no Davidoff, Funny no Moschino vai Light Blue Dreaming in Portofino no Dolce & Gabbana.