Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:12, Did:0, useCase: 3


Lauru lapas pret pūtītēm un izsitumiem

Redakcija
Redakcija

Lai atbrīvotos no pūtītēm un padarītu ādu svaigu, skaistu un starojošu, nav jāpērk nedz dārgas ziedes, ne arī jādodas uz skaistumkopšanas saloniem, kur attiecīgas procedūras maksā diezgan dārgi. Tādu pat efektu iespējams panākt mājas apstākļos ar pašu pagatavotiem līdzekļiem. To pamatā var būt kliņģerītes vai alveja, zāļu novārījumi, maskas uz mālu bāzes, kā arī daudz kas cits. Galvenais- zināt, ko un kādās proporcijās lietot. Šoreiz piedāvājam viegli pagatavojamus un efektīvus līdzekļus, kas gatavoti uz lauru lapu bāzes.

Visbiežāk, lai atbrīvotos no pūtītēm, tiek izmantots lauru lapu novārījums, ko var lietot gan vienu pašu, gan arī kopā ar citiem kosmētikas līdzekļiem- maskām, tonikiem, losjoniem.
Sasmalcinātas lauru lapas var pievienot tvaika vanniņām, kas ir efektīvas cīņā ar pūtītēm, kā arī labs profilaktiskai līdzeklis.

Kāpēc lauru lapas cīņā ar pūtītēm ir tik efektīvas? Tāpēc, ka tās bagātas ar antiseptiskām un dezinficējošām vielām, kā arī tādām vielām, kas regulē ādas tauku izdalīšanos un veicina ādas dabīgu attīrīšanos.

Lauru lapu losjons

5 lauru lapas pārlej ar glāzi ūdens un liek uz lēnas uguns karsēties. Sākot no vārīšanās brīža, jāvāra tik ilgi, kamēr ūdens daudzums samazinājies apmēram par 2/3. Iegūto novārījumu jāizmanto sejas skalošanai pēc veiktās attīrīšanās procedūras.
Ar šādu novārījumu var arī tīrīt seju no rītiem.

Lauru lapu un māla maska

Ņem 1-2 ēdamkarotes zilo mālu un atšķaida ar lauru lapu novārījumu( ņem pēc vajadzības), kas pagatavots tāpat kā teikts augstāk minētajā receptē. Iegūto masu uzklāj uz notīrītas sejas uz 20-30 minūtēm, tad noskalo ar siltu ūdeni. Pēc maskas notīrīšanas seju notīra ar vates tamponu, kas samērcēts rožūdenī vai sejas tonikā.

Lauru lapu novārījuma, tomātu un rauga maska

1 olas baltumu sakuļ stingrās putās, pievieno sīki sasmalcinātu vai samaltu vidēja lieluma tomātu (bez miziņas), 1 ēdamkaroti rauga un 2 ēdamkarotes lauru lapu novārījuma (pagatavo kā norādīts pirmajā receptē). visu rūpīgi samaisa un uzklāj uz sejas uz 15-20 minūtēm. Pēc maskas noņemšanas seju noskalo ar stipru zaļās tējas novārījumu.

     [+] [-]

, 2012-09-23 14:33, pirms 12 gadiem
Jā, tiešām lauru lapas ir ļoti efektīvas.
Ja lauru lapas aplej 1 glāzi verdoša ūdens un ļaiuj ievilkties 20 min., tad izkāš,un tad tādu var lietot pret tuvredzību dzerot pa 1/3 glāzes 3x dienā.