Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:12, Did:0, useCase: 3


Citroni skaistumam un veselībai

Redakcija
Redakcija

Citrons it kā ir eksotiskais augs, kurš nav sastopams pie mums brīvā dabā, tomēr tas ir tik populārs, ka mēs pat iedomāties vairs nevaram, ka tas varētu būt nenopērkams mūsu veikalos. Mēs izmantojam ikdienā gan citrona mīkstumu, gan sulu, gan arī miziņu. Un, protams, dzeram tēju ar citronu.
Kāpēc citrons ieguvis tik lielu ievērību un izplatījies pa visu pasauli?

Nu, protams, ka tā vērtīgo īpašību dēļ:
- citrons ir C, kā arī A А, В1, В2, D un Р vitamīnu avots,
- citrons ir spēcīgs antiseptiķis,
- citrons ir dabīgs antioksidants,
- citrons, pateicoties augstam ēterisko eļļu sastāvam tajā, uzmundrina un pasargā no stresa.

Parunāsim konkrētāk par to, kā jāizmanto citrons, lai gūtu maksimālo labumu ķermeņa skaistumam un organisma veselībai.

Vispārēja organisma atveseļošana un imunitātes nostiprināšana

Mēs visi laiku pa laikam saskaramies ar tādu nepatīkamām problēmām kā avitaminoze, hronisks nogurums un novājināta imunitāte, kam kā sekas ir paaugstināts saaukstēšanās risks un gripa. zinātniski pierādīts, ka citrons palīdz cīnīties un tikt galā ar visām iepriekš minētajām problēmām. Lūk, dažas receptes svaiga citrona izmantošanai:

Tēja ar citronu un citas receptes

Dzeriet tēju ar citronu pēc iespējas biežāk, sevišķi gripas un saaukstēšanas laikā. Centieties katru dienu apēst vismaz vienu šķēlīti citrona

1. recepte
Vienādās proporcijās sajauciet rozīnes, valriekstus, žāvētas aprikozes (izmaltas caur gaļas mašīnu) un medu. Pievienojiet svaigi izspiestu citronu sulu (3-4 ēdamkarotes uz vienu iegūtās masas glāzi (glāzes tilpums 200 ml)), visu rūpīgi samaisiet.
Lietot var gan kā desertu, gan arī pa vienai ēdamkarotei 30 minūtes pirms katras ēdienreizes imunitātes stiprināšanai.

2. recepte

1 kg dzērveņu un 1 citronu izmaliet gaļas mašīnā, pievienojiet medu pēc garšas- vērtīgi, veselīgi un garšīgi!

3. recepte

Piemaisiet minerālūdeni svaigi izspiesta citrona sulu (proporcijas pēc garšas). Šāds ūdens ļoti garšos bērniem, bet galvenais- tas bagātinās organismu ar C vitamīnu, paaugstinās imunitāti un pasargās no saaukstēšanās.

4. recepte

100 gramus kaltētu mežrozīšu augļu pārlejiet ar 1 litru vāroša ūdens (vēlams termosā vai kādā citā hermētiski noslēgtā traukā), ļaujiet 12 stundas ievilkties, tad pievienojiet viena citrona sulu un medu pēc garšas.
Dzeriet katru dienu, lai palielinātu organisma aizsargspējas.

Citrons matiem

Lielākā daļa meiteņu un sieviešu pēc matu mazgāšanas ar šampūnu, uzklāj uz tiem matu kondicionieri vai balzāmu. Bet, vai jūs ziniet, ka šos abus līdzekļus var mierīgi aizstāt ar citrona sulu? Tikai viena tējkarote citrona sulas, kas pievienota litram ūdens, padarīs jūsu matus veselīgi mirdzošus un zīdainus. Skalojiet matus ar šādi pagatavotu šķīdumu pēc katras mazgāšanas reizes.
Pie kam, citronu sula, kas sajaukta ar ūdeni palīdzēs jums atbrīvoties no vēl pāris problēmām:

- saglabās ilgāk matu krāsu, neļaujot tai tik ātri nomazgāties,
- samazinās galvas ādas taukainību.

Citronu sulu var pievienot arī dažādām matu maskām.

Citrons zobu baltināšanai

Mums visiem gribas būt par sniegbalta smaida īpašnieku. Uz ko tik neesam reizēm gatavi, lai tas īstenotos: veikt dārgas kosmētiskās zobu balināšanas procedūras pie stomatologa vai iegādāties profesionālas zobu pastas ar balinošu efektu par bargu naudu. Kaut arī gan viens, gan otrs ir kaitīgi ne tikai zobiem, bet pat visam mutes dobumam.
Par laimi, daba ir parūpējusies par naturālu balināšanas līdzekli- citronu.
Pievienojiet pilīti citrona sulas savai zobu pastai (piliniet tieši uz zobu birstes uzspiestās pastas) un jūs iegūsiet ne tikai krietni baltākus zobus, bet arī veselas un stipras smaganas.
Pēc šādas receptes zobi jātīra 2-3 reizes nedēļā, jo lietojot katru dienu citrona sulu, tā var radīt kairinājumu.

Citrons sejas un ķermeņa ādai

Ja jums ir problemātiska sejas āda (iekaisums, apsārtums, izsitumi, paplašinātas poras) vai esat pamanījuši pirmās novecošanās pazīmes (sīkas krunciņas, ādas elasticitātes zudums), vai arī jūsu ādai nepieciešams tonizējošs līdzeklis (nevesela sejas āda)- visos šajos gadījumos noderēs maskas, vanniņas vai krēmi ar citrona sulas piedevu.
Piedāvāju dažas receptes dažādām ādas problēmām:

Pirmajām ādas vītuma vai noguruma pazīmēm lieliski derēs
1. Maska, kas gatavota no olīveļļas un citrona sulas(1 ēdamkarote eļļas un 3-4 pilieni sulas). Jāpatura uz sejas 10 minūtes, tad jānoskalo ar siltu ūdeni.

2. Maska no māla, citronu sulas, medus, alvejas sulas (visas sastāvdaļas jāņem vienādās devās un rūpīgi jāsamaisa). Jāuzklāj uz sejas un kakla ādas 1-2 reizes nedēļā uz 10 minūtēm. Jānoskalo ar siltu ūdeni.

Uzlabos sejas ādas krāsu, likvidēs apsārtumu un novērsīs ādas novecošanos sekojoša maska:
Sajauciet 1 olas dzeltenumu ar 2 ēdamkarotēm silta piena un pustējkaroti citrona sulas. Uzklājiet šo maisījumu uz sejas un paturiet 15 minūtes. Noskalojiet ar remdenu ūdeni.

Viena no efektīgākajām un spēcīgākajām maskām cīņā ar pūtītēm un iekaisumiem:
Samaisiet vienādās proporcijās kefīru un citrona sulu, uzklājiet uz sejas uz 20 minūtēm. Pēc tam noskalojiet ar siltu ūdeni.

Maska no medus un citrona sulas (vienādās devās) ar tējas koka ēteriskās eļļas (2 pilieni) piedevu ir brīnišķīgs līdzeklis sakairinātas un iekaisušas ādas nomierināšanai un apsārtuma likvidēšanai. Masku uzklāj uz sejas uz 1o minūtēm, tad noskalo ar siltu ūdeni.

Mazgāšanās ar ūdeni, kuram pievienota citrona sula, samazinās sejas taukošanos un novērsīs izsitumu rašanos uz tās.

Silta vanna, kurai pievienota svaigi izspiesta sula no puscitrona, dod tonizējošu un uzmundrinošu efektu, uzlabo garastāvokli un palīdz likvidēt stresu.

Pierādīts, ka ļoti daudzi dabīgie produkti ir krietni efektīgāki par mākslīgajiem kosmētiskajiem ražojumiem. Citrons ir viens no šādiem dabas produktiem. Izmantojiet to pareizi un jūs iegūsiet skaistus matus, veselīgu sejas un ādas krāsu, labu noskaņojumu, bet galvenais- varēsiet aizmirst par saaukstēšanos un gripu.