Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:12, Did:0, useCase: 3


Kāpēc jālieto matu eļļa un kā to pareizi darīt

Redakcija
Redakcija

Doma par dabīgu eļļu ieklāšanu savos matos var šķist nedaudz biedējoša, jo ikdienā mēs cenšamies izvairīties no matu kopšanas produktiem, kas matus var padarīt taukainus, taču tieši matu eļļas ir tās, kas visefektīvāk atjauno matus un piešķir tiem dzīvīgumu un spīdumu.

MATU VESELĪBA

Matu eļļām ir ļoti daudz vērtīgu īpašību. Eļļas spēj iesūkties dziļākajos mata slāņos, mitrinot to no iekšienes. Argana eļļa satur daudz taukskābju, kas spēj aizstāt lipīdus, liekot matiem atkal atgūt savu spīdumu. Eļļas palīdz nogludināt arī mata kutikulas, neļaujot tam zaudēt tik nepieciešamo mitruma līmeni un ļaujot tam ilgāk saglabāties gludam un vijīgam. Ja tavi mati mēdz būt pūkaini vai nepaklausīgi, eļļa var palīdzēt tos mīkstināt un atšķetināt.

LIETOŠANA

Matu eļļas lietošana ir ļoti vienkārša – eļļu vari ieklāt mitros vai sausos matos. Svarīgi ir nepārspīlēt ar eļļas daudzumu, lai mati nekļūtu pārāk taukaini. Pietiks ar eļļas daudzumu monētas lielumā, ko vari iemasēt plaukstās un vienmērīgi ieklāt matos. Izvairies no eļļas ieklāšanas pārāk tuvu galvas ādai, jo tā pati par sevi spēj saražot pietiekami daudz dabīgo eļļu.

EĻĻA KATRAM MATU TIPAM

Eļļas ir ļoti dažādas, tāpat kā mūsu mati, tādēļ ir svarīgi atrast tieši saviem matiem piemērotāko matu eļļu. Argana eļļu bieži vien dēvē par ‘’šķidro zeltu’’, jo tā ir bagāta ar E vitamīnu, antioksidantiem un tauksskābēm, kas padara šo produktu tik unikālu. Argana eļļa ne tikai uzlabo matu elastību, bet samazina matu spurošanos un atjauno bojātus matus, piešķirot tiem dzīvīgumu. Uzskata, ka tā palīdz arī stimulēt matu augšanu.

Rožu eļļa nostiprina un mitrina sausus un trauslus matus. Izmēģini produktus, kuros apvienotas rožu un argana eļļa, lai izbaudītu izsmalcinātu un iedarbīgu matu kopšanu (piemēram, Eleo matu kopšanas produktu kolekciju).

Ja tava galvas āda ir sausa, tējas koka eļļa palīdzēs ādu nomierināt un mazinās blaugznu veidošanos. Kokosriekstu eļļa ir lieliska antibakteriālā viela taviem matiem, kas tos mitrinās un piešķirs tiem tropisku brīvdienu aromātu!

www.oriflame.lv