Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:15, Did:0, useCase: 3


Elektroenerģijas izdevumu samazināšana uzņēmumā

Redakcija
Redakcija

Noslēdzies valsts piešķirtais atbalsts elektroenerģijas cenu pieauguma kompensēšanai, tādēļ patērētājiem, jo īpaši uzņēmumiem, kuru elektrības patēriņš parasti ir ļoti augsts, vērts apsvērt un ieviest risinājumus, kas sniedz iespēju optimizēt elektrības izmaksas. Jā, arī uzņēmumos, kur šķietami viss resursu patēriņš ir vērsts uz to, lai ražotu un pelnītu, iespējams ietaupīt. Lūk, daži veidi, kā samazināt elektroenerģijas izdevumus uzņēmumā.

Parūpējieties par energoefektīvām iekārtām

Elektroenerģija ir resurss, bez kura uzņēmumu ikdiena nav iedomājama, taču tas nenozīmē, ka šo resursu nav iespējams izmantot atbildīgi un izdevīgi. Viens no veidiem, kā samazināt elektroenerģijas patēriņu un līdz ar to arī elektrības izmaksas uzņēmumā, ir energoefektīvu risinājumu izmantošana. Novecojušās iekārtas nomainot pret jaunām un modernām ierīcēm ar augstāku energotaupības klasi, ilgtermiņā iespējams ievērojami samazināt elektrības patēriņu. Tāpat vēlams parūpēties par energoefektīvu apgaismojumu, uzņēmumā izmantojot LED spuldzes. Svarīgi uzmanību pievērst arī apkures un ventilācijas sistēmām. Regulāri veiciet šo sistēmu apkopi un pieliecinieties, ka uzņēmuma telpās nerodas siltuma zudumi.
Pievērsiet uzmanību darbinieku ikdienas paradumiem

Ikdienas paradumi, kā mājas, tā arī, protams, uzņēmumos ir viens no svarīgākajiem faktoriem, kas ietekmē elektrības rēķina apjomu. Tādēļ ir svarīgi uzņēmuma darbiniekus informēt un vērst uz atbildīgu elektrības patēriņa kultūru. Vēlams šajā procesā iesaistīt ikvienu uzņēmuma darbinieku, tos informējot par veidiem, kas sniedz iespēju elektrību izmantot atbildīgi. Izvairīšanās no liekas enerģijas izšķērdēšanas sniedz iespēju samazināt elektrības patēriņu un līdz ar to arī rēķinu. Lūk, daži no atbildīgas elektrības patēriņa kultūras principiem.

● Izslēgt gaismu, kad telpās neviens neatrodas.
● Apgaismot tikai to telpas daļu, kurā notiek darbība.
● No elektrotīkla atvienot ierīces, kas netiek izmantotas.
● Dot priekšroku ierīcēm ar augstāku energotaupības klasi.
● Izmantot pēc iespējas vairāk dienas gaismas.

Ieviesiet automatizētus risinājumus

Teicams veids, kā parūpēties par to, ka elektroenerģija uzņēmumā tiek izmantota efektīvi, ir automatizētu risinājumu ieviešana. Uzņēmuma telpās izmantojot kustību sensorus, iespējams parūpēties par to, ka apgaismojums tiek ieslēgts tikai tad, kad telpās atrodas darbinieki. Tāpat iespējams izmantot risinājumus, kas automātiski pielāgo gan apgaismojumu, gan apkures sistēmas darbību atbilstoši uzņēmuma darba laikam.

Izmantojiet “zaļo” enerģiju

Lielisks veids, kā ne tikai samazināt elektrības izmaksas uzņēmumā, bet arī sniegt savu artavu vides problēmu risināšanā un uzlabot uzņēmuma tēlu, ir “zaļās” enerģijas izmantošana. Elektrības ražošanai izmantojot saules paneļus, iespējams būtiski samazināt elektroenerģijas izmaksas. Uzņēmumā ierīkojot saules elektrostaciju, tas gūs lielāku neatkarību no kopēja elektrotīkla un cenu svārstībām biržā. Turklāt, atjaunīgās enerģijas izmantošana elektrības ražošanai sniedz iespēju samazināt CO2 izmešu daudzumu, tādā veidā sniedzot pienesumu vides problēmu risināšanā. Šāda videi draudzīga rīcība, protams, palīdz uzlabot uzņēmuma tēlu, tādējādi gūstot konkurences priekšrocības gan klientu, gan arī investoru un sadarbības partneru acīs.

Uzzināt vairāk par saules enerģijas izmantošanu elektrības ražošanai varat mājaslapā ignitis.lv.