Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:15, Did:0, useCase: 3


5 iemesli, kādēļ kredītvēsture ir svarīga

Redakcija
Redakcija

Kredītvēsture ir maksāšanas disciplīnas vēsture, kurā apkopotas gan izpildītās, gan aktīvās finansiālās saistības un tas, cik apzinīgi un laicīgi tās veiktas. Kādēļ vajadzētu rūpēties par pozitīvu kredītvēsturi un kā kredītvēsture var ietekmēt nākotni? Lūk, 5 iemesli, kādēļ kredītvēsture ir svarīga!

Problēmas saņemt aizdevumu

Neatkarīgi no tā, vai vēlēsieties aizņemties nelielam pirkumam, piemēram, kādai sadzīves iekārtai vai kādam lielākam pirkumam, piemēram, auto vai mājoklim, kredītdevējs pārbaudīs Jūsu kredītvēsturi. Ja tā būs negatīva, aizdevējs būs daudz piesardzīgāks un rūpīgāk izvērtēs Jūsu maksātspēju. Pastāv iespēja, ka aizdevums tiks atteikts.

Problēmas atrast darbu

Saprotams, ka arī darba devējam ir svarīgi, lai darbinieks ir godprātīgs un apzinīgs, patiesi spēj paveikt uzticētos pienākumus un visus uzdevumus izpilda kvalitatīvi. Lai gan, piesakoties darbā, pozitīva kredītvēsture nav pamata prasība, ir darba devēji, kuriem tas ir svarīgi – Ja Jums ir negatīva kredītvēsture, Jums var rasties grūtības atrast darbu, jo darba devējam ir grūti uzticēties cilvēkam, kurš nevar laicīgi un apzinīgi izpildīt uzņemtās saistības.

Problēmas īrēt dzīvesvietu

Ne visi var atļauties iegādāties mājokli, līdz ar to liela daļa cilvēku izvēlas mājokli īrēt. Ja Jums ir negatīva kredītvēsture, Jums var rasties grūtības oficiāli īrēt dzīvesvietu, jo izīrētājs vēlas būt drošs, ka Jūs visus maksājumus veicat laicīgi un godprātīgi.

Problēmas uzsākt uzņēmējdarbību

Mūsdienās daudzi cilvēki sapņo par sava personīgā biznesa uzsākšanu, jo tas nozīmē lielākas izaugsmes iespējas, brīvāku grafiku, ļauj hobiju pārvērst par darbu utt. Tomēr saprotams, ka uzņēmējdarbību nav iespējams uzsākt bez pamata kapitāla, un reti kuram uzreiz pieejama nepieciešamā summa, tādēļ daudzos gadījumos biznesmeņi sākumā vēršas pēc aizdevuma.

Tāpat kā privātpersonām, lai pretendētu uz aizdevumu uzņēmējdarbībai ir nepieciešama pozitīva kredītvēsture – šādā gadījumā nosacījumi ir stingrāki un, ja kredītvēsture ir negatīva, visticamāk, aizdevums tiks atteikts.

Problēmas saņemt pakalpojumus

Tas varētu likties pārsteidzoši, tomēr retos gadījumos negatīva kredītvēsture var radīt arī problēmas saņemt pakalpojumus. Par Jūsu kredītvēsturi var interesēties pat ūdens, elektrības, mobilā tālruņa pakalpojumu sniedzējs – ja kredītvēsture ir negatīva, pakalpojuma sniedzējs var sākt apšaubīt Jūsu spēju uzņemties finansiālas saistības un ļoti retos gadījumos pat atteikt pakalpojuma sniegšanu.

Kredītvēsturi vajadzētu veidot apdomīgi un atbildīgi, jo pozitīva kredītvēsture ir solis ceļā uz labklājību, labu finansiālo reputāciju un stabilitāti, tādēļ par to ir vērts uzzināt vairāk. Negatīva kredītvēsture veidojas tad, ja kavējat maksājumus, Jums ir regulāri, taču neoficiāli ienākumi, pavirši izvērtējat savas finansiālās iespējas, tādēļ esiet uzmanīgs – apdomājiet katru savu finansiālo soli!