Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:15, Did:0, useCase: 3


Kas jāņem vērā, iegādājoties sniega pūtēju?

Redakcija
Redakcija

Bieži vien ziema pārsteidz nesagatavotus - sniega sega izveidojas pavisam liela. Iespējams, ka tieši sniega tīrīšana nav tas patīkamākais darbs, it īpaši tad, ja no rīta ir jādodas uz darbu, taču nākas atzīt, ka sniegs ir tik daudz sasnidzis, ka ir grūtības izbraukt ar savu automašīnu no mājas pagalma. Šādos gadījumos paies ļoti ilgs laiks, kamēr ar sniega lāpstu no sniega tik attīrīts viss iebraucamais ceļš. Par laimi mūsdienās ir pieejami dažādi citi veidi, kā ātri un efektīvi tīrīt sniegu. Viens no tiem ir sniega tīrīšana ar sniega pūtēju.

Ja Jums ir liela platība, ko tīrīt no sniega un Jums vēl nav sniega pūtēja, tad ieteicams apsvērt iespēju iegādāties šādu tehniku. Taču pirms šādas tehnikas iegādes, noteikti jāņem vērā daži būtiski aspekti. Raksta turpinājumā atradīsiet atbildes uz to, ko vērts ņemt vērā, pērkot sniega pūtēju.

Lai savā īpašumā iegādātos vajadzībām piemērotāko sniega pūtēju, vispirms ir jāzina kopējā attīrāmā platība. Tāpat vajadzētu saprast, kāds būtu sniega daudzums, ko vajag tīrīt no konkrētās teritorijas. Šajā jautājumā Jūs noteikti varat vadīties pēc iepriekšējo gadu pieredzes. Ja iepriekšējos gados sniega sega ir bijusi visai bieza, tad Jums būs vajadzīgs jaudīgāks sniega pūtējs.

Ja izvēlēsieties jaudīgu sniega pūtēju ar visai platu darbošanās zonas platumu, tad varēsiet ietaupīt savu laiku un attīrāmo teritoriju ātri vien atbrīvot no sniega. Savukārt, ja attīrāmā platība ir neliela, tad varat iegādāties mazāku un ne tik jaudīgu ierīci. Mūsdienās ir pieejami dažādi sniega pūtēji ar dažādiem darbības zonas platumiem.

Vienpakāpes sniega pūtēji

Šāds sniega pūtējs būs lieliski piemērots, ja Jums ir maza platība, ko vajag tīrīt no sniega. Vienpakāpju sniega pūtēji no divpakāpju sniega pūtējiem atšķiras ar to, ka tiem nav lāpstiņriteņa ventilatora un tiem nav riteņu piedziņas. Šādus sniega pūtējus uz priekšu stumj šneks.

Divpakāpju sniega pūtēji

Šie sniega pūtēji ir ļoti efektīvi, jo tiek galā pat ar smagu un sablīvētu sniegu. Tāpat šos sniega pūtējus ieteicams izvēlēties, ja attīrāmā platība ir visai liela. Šis modelis no vienpakāpju sniega pūtējiem atšķiras ar to, ka šajos sniega pūtējos sniegs sākumā nokļūst šnekā un pēc tam lāpstiņritenis to izsviež caur izmetējšahtu. Šis modelis ir aprīkots ar riteņu piedziņu.

Svarīgi:
● Sniega pūtēji, kam ir stūres pastiprinātāji, ir vienkāršāk vadāmi, līdz ar to sniega tīrīšana būs vieglāka. Šis faktors būs īpaši svarīgs, ja Jums vajag attīrīt salīdzinoši lielu platību un, tīrot sniegu, nākas vairākas reizes mērot ceļu turp un atpakaļ. Tāpat sniega pūtējs ar stūres pastiprinātāju noderēs, ja Jums nepieciešams attīrīt sarežģītu formu teritorijas.
● Ziemas laikā bieži vien temperatūra noslīd diezgan zemu zem nulles atzīmes. Lai šādā aukstumā nenāktos vilties ar sniega pūtēja iedarbināšanu, ieteicams izvēlēties modeli, kam ir elektriskais starteris.
● Lai īpaši aukstās dienās būtu patīkamāk tīrīt sniegu, izvēlieties tādu sniega pūtēju, kam ir apsildāmie rokturi.

Kur nopirkt sniega pūtēju?

Sniega pūtējus var iegādāties arī internetā. Piemēram, interneta veikalā 220.lv ir pieejams plašs sniega pūtēju klāsts par izdevīgām cenām. Šajā interneta veikalā noteikti atradīsiet savām vajadzībām atbilstošāko sniega pūtēju. Pat, ja iegādāsieties sniega pūtēju, atcerieties, ka atsevišķās situācijās tāpat var būt noderīga sniega lāpsta - arī to varat iegādāties interneta veikalā 220.lv.