Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:15, Did:0, useCase: 3


Kāpēc akcijas preču pirkšana nereti ir finansiāli neizdevīga?

Redakcija
Redakcija

Kad cilvēkiem apnīk dzīvot no algas līdz algai un ik mēnesi ņemt pikalaina jeb ātros kredītus, lai izdzīvotu, nereti tiek meklēti visdažādākie veidi, kā ietaupīt naudu, būtiski nemainot savus ieradumus un tajā pašā laikā nepazeminot dzīves kvalitāti. Kā viens no naudas taupīšanas veidiem nereti tiek minēta preču pirkšana uz atlaidēm.

No vienas puses šis ieteikums patiešām ir ļoti labs, jo, pērkot akcijas preces, nereti izdodas ietaupīt patiešām lielas naudas summas. Pat tad, ja uz atlaidēm pērkat vien dažus produktus, jūs varat ietaupīt vairākus desmitus eiro mēnesī. Ja arī veicot lielākus pirkumus, meklējat atlaides, ietaupījums var būt pat vairāki simti eiro, taču atlaidēm ir ļoti liela ietekme uz cilvēka veiktajām izvēlēm, līdz ar to bieži gadās tā, ka pircēji nevis izmanto atlaides, bet gan tirgotāji ar atlaižu palīdzību izmanto pircējus. Kādos gadījumos preču iegāde uz atlaidēm vairs nav vērtējama pozitīvi un nedod nekādu finansiālo labumu?

1. Prece tiek pirkta tikai un vienīgi tāpēc, ka tai ir atlaide

Preču pirkšana uz atlaidēm dos finansiālu labumu tikai tad, ja joprojām pirksit tikai tās preces, kas jums ir patiešām vajadzīgas. Proti, izdomājiet, ko jums vajag, un tad meklējiet, kur šīm precēm ir atlaides. Patērētāji nereti rīkojas otrādi – meklē preces, kurām ir atlaides, nopērk tās un tikai tad domā par potenciālajiem pielietojumiem tām. Tādā veidā nauda ne vien netiek ietaupīta, bet arī tiek izniekota par nevajadzīgām precēm. Ļoti iespējams, ka produkti, kas tiek iegādāti tādā veidā, vai nu vienkārši tiks izmesti laukā ne reizi neizmantoti, vai arī tiem piespiedu kārtā tiks atrasts kāds pielietojums, taču jūs tik pat labi būtu arī izticis bez šīs preces. Šādā gadījumā, tieši neiegādājoties preci, jūs būtu ietaupījis naudu.

2. Akcijas preces tiek pirktas lielā vairumā

Vēl nereti akcijas preces tiek pirktas pārlieku lielos daudzumos. Cilvēki domā, ka, sapērkot akcijas preces lielā vairumā, viņi būs ietaupījuši kaudzi naudas, jo tās pietiks ilgam laikam. Ja preces, ko iegādājaties šādā veidā, ir ar garu realizācijas termiņu un tām patiešām ir praktisks pielietojums, piemēram, salvetes, tualetes papīrs, atkritumu maisi utt., šāda metode vēl ir pļaujama, taču, ja tie ir pārtikas produkti, kosmētisks produkti, sadzīves preces, šādu metodi pielietot nevajadzētu, jo visiem šāda veida produktiem ir salīdzinoši īsi realizācijas termiņi. Pat ja tie ir gari, prece ar laiku tomēr bojājas. Visticamāk, iegādātos produktus jūs gluži vienkārši nepaspēsit patērēt līdz realizācijas termiņa beigām, bez tam, ļoti iespējams, ka vēlāk šīm precēm tiks piemērotas vēl lielākas atlaides.

3. Akcijas ir maldinošas

Lielai daļai cilvēku pietiek vien ar to, lai pie preces būtu uzraksts “akcija”, lai noturētu to par vienreizēju darījumu. Patiesība ir tāda, ka nereti dažādās tirdzniecības vietās preču cenas ir pat ļoti atšķirīgas, un var gadīties, ka veikalā, kur precei ir piemērota akcija, tā patiesībā ir dārgāka nekā citos veikalos, kur akciju nav. Pirms akciju izmantošanas vajadzētu mazliet papētīt vidējās preču cenas veikalos. Tāpat noskaidrojiet, vai preces, kurām piemērotas atlaides, iepriekš konkrētajā tirdzniecības vietā patiešām ir maksājušas vairāk, jo nereti tieši pirms izpārdošanām, cenas tiek mākslīgi paaugstinātas, lai izskatītos, ka tām piemērotas lielākas atlaides. Neuzķerieties uz šādiem tirgotāju trikiem.

4. Sliktākas alternatīvas izvēle akciju dēļ

Arī tad, ja konkrēta veida prece ir nepieciešama, ir iespējams izdarīt nepareizu izvēli, iegādājoties to uz atlaidēm. Šādas kļūdas nereti tiek pieļautas tieši veicot lielākus pirkumus. Piemēram, ja jāiegādājas jauna sadzīves tehnika, nereti cilvēki izvēles preces, kurām dotajā brīdī ir akcija, jo automātiski pieņem, ka oriģināli tās ir dārgākas, līdz ar to kvalitatīvākas, taču tā ne vienmēr ir. Var gadīties, ka prece bez atlaides ir gan lētāka, gan labāka. Arī tad, ja prece bez akcijas ir mazliet dārgāka, izvērtējiet arī tās sniegtās iespējas un kvalitāti, ne tikai cenu. Ja jums pietrūkst naudas preces iegādei, labāk izmantojiet līzinga pakalpojumus vai kulutusluotto jeb patēriņa kredītu, nevis vienkārši pērciet lētāko preci ar atlaidi.

Nepārprotiet, atlaižu preču iegāde nereti patiešām var būt ļoti izdevīga, bet, izmatojot šādu naudas taupīšanas metodi, ir jābūt drošam, ka spēsit saglabāt vēsu prātu un pirkt tikai tās preces, kas jums patiešām ir vajadzīgas un kuras vēlaties iegādāties. Tāpat vienmēr salīdziniet cenas, jo ne vienmēr norādes par akcijām un nosvītrotas vecās cenas patiešām nozīmē, ka pirkums būs izdevīgs. Neļaujiet tirgotājiem sevi apmuļķot un veiciet pārdomātus pirkumus.

     [+] [-]

, 2017-04-18 21:49, pirms 7 gadiem
Tev apnicis uz visu ekonomēt? Ir apnicis vienmēr atteikt sevi palutināt ar kaut ko? Paplašini sava maciņa apvāršņus! Gan domas, gan vārdi materializējas. Visums dodas jums palīgā, jo turpmāk nauda straujiem tempiem ieplūdīs tavā maciņā. Varēsi palutināt savu bērnu ar jaunu rotaļlietu, vīru ar jaunu kaklasaiti, bet pati doties uz salonu iegūt sen kāroto frizūru. Šī metode tiešām strādā! Nosūtiet savas domas Visumam!
Ir skaidrs, ka strādājot 8-17 algotu darbu neko nenopelnīsi, knapi sanāks dzīvošanai - samaksāsi par īri, nopirksi pārtiku un atkal gaidi algu, varbūt starplaikā atļaujoties kādu mazu prieciņu. Ne visi var atļauties, maksājot uzreiz, nopirkt salonā jaunu telefonu, datoru, auto, samaksāt par studijām savam bērnam. Tu vari? Ko tu darītu, ja vinnētu 50 miljonus eiro? Vai spēj iztēloties savu dzīvi pēc tam? Dod sev iespēju pārvērst savu dzīvi sapnī, noķer savu veiksmi! https://goo.gl/3OxSEu