Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:15, Did:0, useCase: 3


Kā izvēlēties piemērotāko kafijas automātu mājas lietošanai?

Redakcija
Redakcija

Ja doma par vienkārši krūzē aplietu kafiju vairs nesaista, ir pienācis laiks pārmaiņām Tavā rīta kafijas dzeršanas rituālā.

Kā neapjukt un izdarīt pareizo izvēli, lai kārotā sadzīves tehnika labi kalpotu?

Ieteicams vispirms apmeklēt kafijas automātu izplatītāju mājas lapas, jo kafijas automātu ražotāji kafijas automātus regulāri uzlabo, lai kafijas automāti mājai būtu ērtāki lietošanai un šī dzēriena cienītāji spētu pagatavot vēl garšīgāku kafiju. Visjaunāko informāciju par kafijas automātu modeļiem, funkcijām un priekšrocībām var atrast tieši tur.

Iegūtā informācija palīdzēs atrast pašu piemērotāko risinājumu kafijas dzeršanas paradumiem, paredzētajam novietojumam telpā, kā arī dos iespēju samērot vēlmes ar pirkumam paredzēto budžetu.

Svarīgākie faktori, izvēloties kafijas automātu

Viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc cilvēki iegādājas kafijas automātus mājai, ir vēlme baudīt personalizētu, savai garšas sajūtai atbilstošu kafiju. Kam svarīgi pievērst uzmanību, lai nodoms realizētos pilnībā?

Kafijas dzirnaviņas

Ražotāji piedāvā modeļus gan tērauda, gan keramikas dzirnaviņām. Katrai no tām ir savas priekšrocības, bet vissvarīgākā ir kafijas malšanas regulēšanas funkcija.
Dažādie kafijas automāti sniedz atšķirīgas iespējas regulēt pupiņu malšanu. Plašāka malšanas līmeņu izvēle ļauj vairāk eksperimentēt ar kafijas garšām.

Iespējams, ne mazsvarīgi būs uzzināt, vai tiek nodrošināts zems trokšņa līmenis.

Sildelements

Kafijas automāti ir aprīkoti ar iespēju regulēt ūdens temperatūru. Kafijas pēcgarša kļūst niansēm bagātāka pie zemākas ūdens temperatūras. Savukārt, augstāka temperatūra dod rūgtenāku pēcgaršu.

Ūdens tvertne

Svarīgi ņemt vērā kafijas automāta ūdens tvertnes lielumu. Tiem, kuri dienas laikā izdzer vien pāris tasītes kafijas, vēlams izvēlēties mazāk ietilpīgu ūdens tvertni - tas saistīts ar to, ka kafijas gatavošanai ieteicams izmantot svaigu ūdeni. Savukārt, ja kafiju dzer diezgan daudz vai arī dod priekšroku kafijas dzērieniem ar pienu, labāka izvēle būs kafijas automāts ar lielāku ūdens tvertni.

Personalizācija

Dažu ražotāju kafijas automāti piedāvā iespēju izveidot lietotāju profilus. Tas nozīmē, ka katrs ģimenes loceklis var automātā pieejamās receptes pielāgot savai gaumei, kā arī saglabāt tās turpmākai lietošanai.
Pazīstamākā personalizācijas funkcija My Coffee ļauj kafijas automāta lietotājiem izveidot un saglabāt jaunas receptes. Vai esi kapučīno cienītājs? Kafijas automāts pēc Tavas receptes spēj pagatavot garšīgu kapučīno. Automāts pats sakuļ pienu un kafijai pievieno maigas piena putas. Klasiskā espresso kafijas pagatavošana nav iedomājama bez iepriekš uzsildītām tasēm, kas ir neatņemama espresso pagatavošanas sastāvdaļa.

Paredzemais novietojums

Pirms kafijas aparāta iegādes ir jābūt skaidrībai par vietu, kur tas atradīsies, kā arī kafijas aparāta gabarītiem un pieslēgumu. Dažādu ražotāju aparātiem ir atšķirīgs ūdens tvertnes un kafijas pagatavošanas bloka novietojums, kas jāņem vērā ērtai apkopei.

Atkarībā no kafijas aparāta modeļa, kafijas pagatavošanas bloku, iespējams, reizi nedēļā būs jāizņem un rūpīgi jāizmazgā, tādēļ novietojumam ikdienas piekļuvei ir tik svarīga nozīme. Dārgākajiem kafijas aparātiem ir viena pieskāriena programmas tīrīšanai un skalošanai.

Notekplate

Jo tā ir dziļāka, jo ērtāka lietošanā.
ECO režīms
Ražotāji domā par kafijas aparāta energoefektivitāti. ECO režīms nozīmē, ka ieslēgšanas – izslēgšanas slēdzim ir gandrīz nulle enerģijas patēriņš.

Dizains

Katrs pircējs šajā daudzveidībā var atrast sev un telpas interjeram piemērotāko kafijas automātu.
Kad ir izvērtēti visi augstāk minētie faktori, var nodoties sava kafijas automāta meklējumiem. Pircēju ērtībām kafijas automāti un cita sadzīves tehnikacita sadzīves tehnika nopērkama arī internetā!

Viens faktors gan palika nepieminēts. Gardas kafijas pagatavošanai, neatkarīgi no izvēlētā kafijas automāta, pupiņām vienmēr jābūt svaigām un augstas kvalitātes.