Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:15, Did:0, useCase: 3


Kāpēc ir izdevīgi iepirkties interneta veikalā?

Redakcija
Redakcija

Arvien vairāk cilvēku izvēlas iespēju iepirkties ērtāk un vienkāršāk – iepirkties interneta veikalā. Tam ir savas noteiktas priekšrocības – iespēja iepirkties sēžot mājās dīvānā, atpūšoties ar kafijas tasi rokās, izvēloties no plaša dažādu preču klāsta, neapmeklējot ārkārtīgi daudz dažādu veikalu – ietaupām gan laiku, gan enerģiju.

Iepirkšanās internetā ir ērta, jo noskatīto preci (vai preces), varam iegādāties nepametot mājokli, nestāvot rindās un netērējot laiku, lai dotos uz veikalu, pavadītu tur laiku un pēc tam vēl nokļūtu mājās. Pirkumu internetā var veikt pāris minūšu laikā (izpētei gan vajadzētu veltīt kādu ilgāku laika sprīdi), savukārt saņemt preci, izvēloties sev ērtāko piegādes veidu, varam saņemt pāris dienu vai nedēļas laikā, atkarībā no tā, kurā Latvijas pusē dzīvojam. Tas, ja iepērkamies Latvijas interneta veikalos. Pasūtot preces no ārzemēm jārēķinās ar ilgāku piegādes laiku, tomēr ar visu nepieciešamo informāciju var iepazīties interneta veikala noteikumos (kur jābūt norādītam arī aptuvenajam preču piegādes laikam), lai aprēķinātu, cik ilgā laikā pasūtījums nonāks pie mums.

Interneta veikalos veiktie pirkumi biežāk ir arī finansiāli izdevīgāki. Preču cenas interneta veikalos bieži vien ir krietni zemākas, nekā tādām pašām precēm parastajos veikalos. Tā nav ekonomija uz preču kvalitāti, bet gan uz to, ka interneta veikalam nav dažādu telpu īres un darbinieku algu izmaksu, kas ļauj piedāvāt preces par zemākām cenām, neiekļaujot cenā tās izmaksas, kas jāiekļauj parastam veikalam, lai tas gūtu ienākumus no savas darbības.

Interneta veikalos mūsdienās var iegādāties praktiski jebko, ko vien ar likumu ir atļauts pārdot. Ja veikalā preču izvēle ir nosacīti ierobežota, tad meklējot interneta veikalos, tā ir teju neierobežota. Dažādi modeļi, ražotāji, preces, veidi un tā tālāk – ņemot vērā, ka parastam veikalam tas viss jāsatilpina plauktos, nav brīnums, ka pieejamo modeļu un veidu skaits ir ierobežots, savukārt, ja vēlamies specifisku preci, to var nākties pasūtīt un gaidīt kādu laiku, lai saņemtu preci veikalā. Savukārt interneta veikalam šādu problēmu nav – visas preces, ko redzam interneta veikala mājaslapā tiks pasūtītas no noliktavas, lai nogādātu pircējam, kas nozīmē – jāpagaida būs tik un tā, ņemot vērā piegādes laiku, ar ko vienmēr jārēķinās iepērkoties internetā. Protams, jārēķinās, ka iepērkoties internetā nevaram preci aptaustīt, apskatīt klātienē, samaksāt un tūliņ ņemt uz mājām (jāpagaida vismaz pāris dienas), tomēr tad varam izvēlēties – nedaudz dārgāku preci, ko esam “aptaustījuši” klātienē un varam nest mājās uzreiz, vai lielāku izvēli, zemāku cenu, nedaudz pagaidīt un tikai tad tikt pie kārotās preces!

Tomēr, varam izvēlēties ne tikai lielos interneta veikalus, kas savā preču klāstā piedāvā visu – sākot no apģērbiem un sīkām mājsaimniecības precēm, līdz lielajai sadzīves tehnikai. Arī izvēloties mazākus pašmāju interneta veikalus, varam atbalstīt vidējos un mazos biznesus, jo mūsdienās teju ikviens ražotājs, kas piedāvā savu preci patērētājam, ir sapratis, ka interneta veikals ir viena no tām iespējām, kā visreālāk sasniegt savu pircēju. Tiesa, iepirkties lielajos interneta veikalos ir vienkāršāk – visas preces vienā grozā, kas nozīmē nedaudz zemāku piegādes maksu un iespēju saņemt visu kāroto uzreiz – vienā sūtījumā.

Tomēr – iepirkšanās internetā prasa pircējam būt arī uzmanīgam. Iepērkoties veikalā arī varam piedzīvot dažādas nepatīkamas situācijas, un iepirkšanās internetā nav izņēmums – vien detaļas, kam vajadzētu pievērst uzmanību, ir nedaudz atšķirīgas. Pirmkārt, pārliecināmies, ka interneta veikals, kurā esam izvēlējušies veikt savus pirkumus, ir atpazīstams, pircēju iecienīts un uzticams – nodrošinoties, ka, pirmkārt preci saņemsim laicīgi un atbilstošu gan cerētajai un norādītajai kvalitātei, gan atbilstošu tam, kas redzams attēlā mājaslapā.

Iepērkoties ārzemju interneta veikalos daudz biežāk varam sastapties ar viltojumiem, ilgstošu piegādi, izmēru neatbilstību, ja pasūtam apģērbu vai apavus. Tāpēc laicīgi jāiepazīstas ar visu interneta veikala noteikumu klāstu, lai zinātu, kā rīkoties, ja saņemtā prece mūs neapmierina. Iepērkoties Latvijas interneta veikalos tāpat jāiepazīstas ar noteikumiem, tomēr šeit ir gan vieglāk sakontaktēt pārdevēju, gan novērst radušos problēmu, ņemot vērā, ka ikviens pārdevējs mūsu tirgū ir ieinteresēts iegūt apmierinātu klientu, kamēr ārzemju interneta veikalu pircēju skaits ir tik liels, ka viena neliela sūdzība vai neapmierināts klients nespēlē tik lielu nozīmi, kā mūsu pašu tirgū. Atsauksmes (jo īpaši interneta veikaliem) ir ļoti būtisks veids, kā pircēji nosaka – ir vērts iepirkties šajā mājaslapā vai tomēr nē. Tāpēc, pirms izvēlamies iegādāties kādu preci konkrētajā interneta veikalā, palasām citu pircēju atsauksmes. Ja negatīvo atsauksmju ir daudz, iespējams vajadzētu meklēt citu veikalu, kurā iegādāties vēlamo preci.