Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:15, Did:0, useCase: 3


Ziemas apavu pavasara apkope jeb kas jādara, lai nākamajā gadā apavi izskatītos kā jauni

Auksto laiku nomaina siltāks un drīz vien varēsim savus ziemas apavus laist pelnītā atvaļinājumā līdz nākošai sniegotajai sezonai. Kā pareizi apkopt apavus, lai sagaidot nākošo aukstumu nebūtu nepatīkamu pārsteigumu, lasiet šajā epadomi.lv sagatavotajā rakstā, kas veidots sadrabībā ar ilggadējiem apavu kopšanas ekspertiem.

Kā tad pareizi apkopt ziemas zābakus?

1. Iesākumam apavi kā no iekšpuses, tā ārpuses kārtīgi jānotīra no netīrumiem un jānovērtē, vai tos nebūtu jāaiznes pie kurpnieka.Varbūt papēdīši jānomaina, kas jāsalabo. Tikt galā ar pelēkbaltajiem sāls un sniega traipiem uz apaviem var uzticēt apavu meistaram. Taču izmantojot speciāli tam domātus līdzekļus variet tikt galā arī paši. Ar mitru drāniņu, švammīti vai birstīti mehāniski notīriet lielākos netīrumus. Ņemat kvalitatīvu tīrīšanas šampūnu: BAMA, Shoe Boys, Tradigo Giovanni. Pirms lietošanas rūpīgi izlasiet instrukciju un iztīrām traipus.

2. Tad nepieciešams apavus kārtīgi izžāvēt. Mitrums ļoti kaitē apaviem.

3. Pārbaudiet zolītes. Tās nepieciešams iztīrīt vai nomainīt pret jaunām. Pēdējais variants pat ir ieteicamāks, jo biežas valkāšanas laikā zolītes nonēsājas un uz tām sakrājas dažādas baktērijas.

4. Ja lielāku vai mazāku remontu nevajag, atcerieties, ka rudenī zābaki daudz labāk izskatīsies un ilgāk kalpos, ja jau tagad tos sakopsiet un sakrēmosiet.

Ja tie ir lakādas apavi, tad ieziediet tos ar speciālu balzāmu plānā kārtiņā, izmantojot plānu kokvilnas drānu. Pēc pāris minūtēm apavus nospodriniet.

Ja apavi ir zamšādas vai nubuka, tad tīrīšanai noderēs speciālās sukas vai nubuka un velūra kopšanai. Ja nepieciešams, pieejami arī speciāli līdzekļi gan kopšanai, mitrumaizsardzībai un krāsas atsvaidzināšanai.

5. Pēc tam, kad krēms, balzāms vai cits no lietotajiem līdzekļiem ir nožuvis, apavus nepieciešams izdezinficēt ar speciāli šim nolūkam domātiem dezodorantiem.
Dezodorants tiks galā ar baktērijām, kas sakrājušās apavos nēsāšanas laikā, kā arī ar nepatīkamo aromātu. Pēc dezinfekcijas apavus nepieciešams arī izvēdināt.

6. Pēc dezinfekcijas jūsu apavi ir gatavi glabāšanai. Lai ziemas apavi saglabātu formu, vēlams ielikt apavu formas
spriegotājus.

Vislabāk apavus glabāt atbilstoša izmēra kastēs, kuras nolieciet tālāk no gaismas un mitruma.
Rudenī apavi būs ka jauni un gatavi jaunai kalpošanas sezonai!