Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:29, Did:0, useCase: 3


Kā iekārtot viesistabu – guļamistabu?

Redakcija
Redakcija

Bieži vien, kad cilvēki apmetušies uz dzīvi vienistabas dzīvoklī, rodas jautājums – kā es uzņemšu ciemiņus? Kā iekārtot viesistabu, kas reizē kalpos arī kā guļamistaba? Varētu šķist, ka tas ir kaut kas pavisam nereāls, taču mūsdienās šī problēma skar ne vienu vien cilvēku, tādēļ tā jau sen ir atrisināta. Turpinājumā sniedzam Jums dažus padomus, kas palīdzēs pārvarēt šo, šķietami sarežģīto, problēmu:

Pieskaņojiet guļvietu
Guļvieta kopējā telpā parasti aizņem diezgan lielu vietu, īpaši, ja gulētāji ir divi. Guļamajai zonai šādā situācijā vajadzētu būt neuzkrītošai. Ir dažādi varianti: iegādāties izvelkamo vai stūra dīvānu, gultu izvietot uz paaugstinājuma, izveidot transformējamu guļvietu vai atdalīt guļamo zonu no pārējās telpas.

Risinājums atkarīgs no Jūsu vēlmēm un iespējām, kā arī no tā, cik bieži Jūs apmeklē ciemiņi. Ja ciemiņi ir neatņemama Jūsu ikdienas sastāvdaļa, tad vajadzētu padomāt par to, ka parastā gulta viesistabā īsti neiederas, un tam obligāti nepieciešams risinājums.

Atdaliet dažādas telpas daļas
Kā jau minējām, iespējams, piemēram, nodalīt guļamo zonu. Pastāv dažādas konstrukcijas, kas var kalpot kā atdalītājs - starpsienas no ģipškartona, dekoratīvie aizslietņi, bīdāmas stikla sienas, utt. Par atdalītāju var kalpot arī mēbeles – abpusēji plaukti, kas sniedzas no grīdas līdz griestiem, zemas kumodes, grāmatu plaukti, utt.

Kā risinājums var kalpot arī aizkari, taču, ja Jums nepatīk, kā izskatās aizkari, var izmantot arī žalūzijas vai auduma paneļus. Atdalot dažādas telpas daļas, Jūs, iespējams, padarīsiet dzīvojamās platības plānojumu daudz ērtāku, piemēram, kad Jūs apmeklēs ciemiņi, tiem nebūs pieejas intīmākajai dzīvojamās telpas zonai jeb guļamajai telpai.
Izvēlieties atbilstošas krāsas un apgaismojumu

Piemērotas krāsas un apgaismojums ir lieliski palīgi, jo pareiza to izvēle rada nepieciešamo telpas noskaņu. Šajā gadījumā nepieciešams ņemt vērā, ka kontrasti un akcenti izceļ istabas dubulto funkciju. Nepieciešams izvēlēties vienādu krāsu dažādu tonējumu, kas varētu atšķirties katrai no zonām.
Savukārt, plānojot apgaismojumu, katrai zonai nepieciešams citādāks apgaismojuma veids – stāvlampa, sienas vai galda lampa. Jāatceras, ka viesistabu – guļamistabu nepieciešams papildināt arī ar vispārējo telpas apgaismojumu, taču ieteicams, lai tas neatrastos telpas centrā, jo tas radīs iespaidu, ka telpa ir šaura un pārapdzīvota.

Papildiniet telpu ar detaļām
Radīt nepieciešamo noskaņu, ka guļamistaba kalpo arī kā viesistaba, iespējams ar dažādu detaļu palīdzību. Atdzīviniet telpu – novietojiet tajā dažādus telpaugus. Kā labs dekors kalpo arī bildes, kas ievietotas rāmīšos un piestiprinātas pie sienas, taču svarīgākais – televizors. Tieši televizors rada iespaidu, ka tā ir arī viesistaba, jo reti kuram televizors atrodas tieši guļamistabā.

Ja uzskatāt, ka tomēr nevarat to atļauties, apmeklējiet 220.lv, kur pieejami televizori akcijas cenās. Televizors ir labākais lēmums, kas pavisam noteikti radīs guļamistabā – viesistabā pavisam citādāku noskaņu!

Neuztraucieties par iespējamo šaurību
Galu galā, ciemiņi parasti ir Jūsu tuvākie draugi vai radinieki, kas pavisam noteikti sapratīs Jūsu situāciju, tādēļ neuztraucieties, ja viesistaba – guļamistaba atrodas mazā dzīvojamā platībā. Nav nepieciešams tērēt milzu līdzekļus, lai tikai ciemiņi būtu apmierināti, jo ir svarīgi, lai tieši Jūs esat apmierināti ar telpu, kurā uzturaties.
Uzņemot ciemiņus, nav nemaz tik svarīgi, kādā telpā Jūs atrodaties – svarīga ir noskaņa un atmosfēra, kādu Jūs veidojat.

Vienistabas dzīvokļi, kuros tiek apvienotas vairākas dzīvojamās zonas, mūsdienās ir ļoti populāri un pieprasīti, tādēļ neuztraucieties, ja tas Jums sagādā kādas problēmas –pavisam noteikti iespējams atrast risinājumus, kas atvieglos Jūsu ikdienu. Ņemiet vērā arī šos padomus un Jums viss izdosies!